QUOTE(Vyturiukė @ 2009 09 30, 15:32)
Per augalų parodą nusipirkau tokią miniatiūrinę orchidėją ir tik grįžus namo susimąsčiau, ką aš čia nusipirkau
Ar ji ir liks tokia mažytė, ar paaugs? Gal jos tokia rūšis?
Aš irgi toje pačioje parodoje tokią mažę įsigijau
Žiedukus ji leis tik tokius mažulius, o lapukai šiek tiek augs. Ten pat vietoje nusipirkau ir tokį vos didesnį vazonėlį persodinti gėlytei, kai tik peržydės, nes šaknų tai jau daug privijusi ji.
Taip kad auginsi miniuką
Papildyta:
QUOTE(ziorga @ 2009 09 30, 16:23)
sveikutes orchidejininkes,
menesio pradzioj atskyriau zydinti keiki nuo motinines orchytes, tai jis vargsiukas jau ziedelius numete ir ziedstiebi nudziovino. tikiuosi bando isikabinti i savarankiska augima.
o didzioji orchyte dar truputuka pazydejo ir irgi ziedukus numete.
gaila, bet gal jau laikas jai buvo. dabar galvoju gal man jas i kita vieta perstatyt i vesesni kambari, bet ten rytinej pusej saulute tik is pat ryto ieina ir veliau ten buna taip kaip ir maziau sviesos nei dabar. ka patartumet daryt.
dabar ir laistau maziau tai sakau pailset galetu.
Na, nežinau, kad yra tas vėsesnis kambarys, bet aš saviškių orchidėjų nešaldau. Stovi jos toje pačioje vietoje ir žiemą, ir vasarą - ant pietinės-vakarinės palangės ir klesti. Phal. patys sau pasidarys pertrauką, nes oras ir taip savaime kambariuose atvėsta. Beje, phal. dažnai žydi žiemą, tai nežinau, ar Tau juos būtina dabar per prievartą migdyti. be to, jeigu tai phal.hibridai, tai kiek žinau, jiems jokių ryškių permainų kurti nereikia.