Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(~Sandrita~ @ 2009 09 30, 22:14)
gamtoje tik taip jos ir auga...grazi gele turi but grazi ir su savo saknim  mirksiukas.gif galima graziai sukomponuoti vazona,vaza-apdengti kiminais ir t.tNebutina taip kabinti kaip siaim paveiksle  smile.gif

na taip, as ir galvoju, kad reiks apdeliot tas saknis, negrazu man schmoll.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo saidutea: 30 rugsėjo 2009 - 22:40
Sveiki, gal kas žino: nužydėjusį Dendrobiumo stiebą nukirpti, ar palikti? dar žalias, bet beveik be lapų ir susiraukšlėjęs visas schmoll.gif Ir dar: nauji stiebeliai auga kažkokie sukrypę, t.y. viršūnėse labai sunkiai lapeliai prasikala...tarsi priklijuoti prie stiebelio. Gal ko trūksta? Tikiuosi suprantamai parašiau blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambervik: 01 spalio 2009 - 07:35
QUOTE(Vyturiukė @ 2009 09 30, 15:32)
Per augalų parodą nusipirkau tokią miniatiūrinę orchidėją ir tik grįžus namo susimąsčiau, ką aš čia nusipirkau  biggrin.gif  Ar ji ir liks tokia mažytė, ar paaugs? Gal jos tokia rūšis?

Aš irgi toje pačioje parodoje tokią mažę įsigijau smile.gif Žiedukus ji leis tik tokius mažulius, o lapukai šiek tiek augs. Ten pat vietoje nusipirkau ir tokį vos didesnį vazonėlį persodinti gėlytei, kai tik peržydės, nes šaknų tai jau daug privijusi ji.
Taip kad auginsi miniuką mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(ziorga @ 2009 09 30, 16:23)
sveikutes orchidejininkes,
menesio pradzioj atskyriau zydinti keiki nuo motinines orchytes, tai jis vargsiukas jau ziedelius numete ir ziedstiebi nudziovino. tikiuosi bando isikabinti i savarankiska augima. smile.gif o didzioji orchyte dar truputuka pazydejo ir irgi ziedukus numete.  verysad.gif gaila, bet gal jau laikas jai buvo. dabar galvoju gal man jas i kita vieta perstatyt i vesesni kambari, bet ten rytinej pusej saulute tik is pat ryto ieina ir veliau ten buna taip kaip ir maziau sviesos nei dabar. ka patartumet daryt.  4u.gif  dabar ir laistau maziau tai sakau pailset galetu.

Na, nežinau, kad yra tas vėsesnis kambarys, bet aš saviškių orchidėjų nešaldau. Stovi jos toje pačioje vietoje ir žiemą, ir vasarą - ant pietinės-vakarinės palangės ir klesti. Phal. patys sau pasidarys pertrauką, nes oras ir taip savaime kambariuose atvėsta. Beje, phal. dažnai žydi žiemą, tai nežinau, ar Tau juos būtina dabar per prievartą migdyti. be to, jeigu tai phal.hibridai, tai kiek žinau, jiems jokių ryškių permainų kurti nereikia.
Atsakyti
merginos, o gal galim ideti (kas turim) vandu nuotrauku? kaip ir prie ko "primontave" jas auginate? smile.gif
Atsakyti
O jūs pačios gaminatės substratą ar perkat jau gatavą? g.gif Aš jau galvoju apie ateitį, kad vis tiek reikės kada persodint, tai noriu pirma info susirinkt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambervik @ 2009 10 01, 08:34)
Sveiki, gal kas žino: nužydėjusį Dendrobiumo stiebą nukirpti, ar palikti? dar žalias, bet beveik be lapų ir susiraukšlėjęs visas schmoll.gif Ir dar: nauji stiebeliai auga kažkokie sukrypę, t.y. viršūnėse labai sunkiai lapeliai prasikala...tarsi priklijuoti prie stiebelio. Gal ko trūksta? Tikiuosi suprantamai parašiau blush2.gif

tas stebas iš tiesų yra bulvė, kuri maitins būsimas ar esamas atžalas, todėl primygtinai patartina jos nekirpti schmoll.gif dendrobiai nužydėję nėra gražūs, o manasis vienas baigia numesti lapelius, bet leidžia žiedstiebį 4u.gif

QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 01, 17:26)
O jūs pačios gaminatės substratą ar perkat jau gatavą? g.gif Aš jau galvoju apie ateitį, kad vis tiek reikės kada persodint, tai noriu pirma info susirinkt biggrin.gif

aš labiausiai patenkinta ir pasitikiu substratais, pirktais iš www.orchidėjos.lt 4u.gif
P.S. Ačiū už info apie vandas, išsisaugojau 4u.gif
Atsakyti
labas vakaras orchideju myletojos

is pradziu tai baisiai atsiprasau jei uzduosiu pasikartojanti klausima, bet tikrai neturiu laiko visa tema skaityti o pagalbos reikia skubios verysad.gif

mano phalikus uzpuole kazkokie parazitukai. per dukrytes gimtadieni viena is gautu (skintu) geliu buvo tas toks kaip vadinu kopustas padazytas. as ji pamerkiau ir padejau sau ant palanges tos pacios kur mano dauguma orchideju stovi. is pradziu atrode nieko nieko, o po to ziu lyg kazko pribireje ant palanges. pasiziuriu atidziau ogi ten tokie mazyciai vabaliukai. tokie beveik skaidrus vos vos gelsvai zalsvi. negaliu nufotkinti nes net ir didziausias ju ya kokio 1,5 mm tiktai... paskui apziuriu o gi ant visu penkiu faliku ant tos palanges jie jau prasisuke verysad.gif pritupe ir ant saknu ir ant lapu ir ant auganciu ziedstiebiu verysad.gif ner ju daug ir atrodo nieko nenugrauze dar bet vistiek kanors tuoj pridirbs.
KA DARYT? KUO GYDYT??? KAIP GYDYT??? ir ar nuo gydymo nenukentes augantys ziedstiebiai, nes trys is 5 leidzia zeidstiebius ir jie dar visai trumpuciai, tik pries pora - trejeta savaiciu pradeje list.
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 10 01, 21:15)
labas vakaras orchideju myletojos

is pradziu tai baisiai atsiprasau jei uzduosiu pasikartojanti klausima, bet tikrai neturiu laiko visa tema skaityti o pagalbos reikia skubios  verysad.gif

mano phalikus uzpuole kazkokie parazitukai. per dukrytes gimtadieni viena is gautu (skintu) geliu buvo tas toks kaip vadinu kopustas padazytas. as ji pamerkiau ir padejau sau ant palanges tos pacios kur mano dauguma orchideju stovi. is pradziu atrode nieko nieko, o po to ziu lyg kazko pribireje ant palanges. pasiziuriu atidziau ogi ten tokie mazyciai vabaliukai. tokie beveik skaidrus vos vos gelsvai zalsvi. negaliu nufotkinti nes net ir didziausias ju ya kokio 1,5 mm tiktai... paskui apziuriu o gi ant visu penkiu faliku ant tos palanges jie jau prasisuke  verysad.gif pritupe ir ant saknu ir ant lapu ir ant auganciu ziedstiebiu  verysad.gif ner ju daug ir atrodo nieko nenugrauze dar bet vistiek kanors tuoj pridirbs.
KA DARYT? KUO GYDYT??? KAIP GYDYT??? ir ar nuo gydymo nenukentes augantys ziedstiebiai, nes trys is 5 leidzia zeidstiebius ir jie dar visai trumpuciai, tik pries pora - trejeta savaiciu pradeje list.

Šiaip jau vabaliukus naikinam insekticidais, pvz., Actara 4u.gif Žiedstiebiai neturėtų nukentėti. Miltukai actaros parduodami daugumoj vietų, kur prekiaujama sodo prekėmis, palaistykit tirpaliuku mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(syu @ 2009 10 01, 21:15)

QUOTE(rosee @ 2009 09 29, 20:04)
panašu į skydmarį, gal atsakymą rasi čia.
Kuo skubiau atskirk nuo kitų gėlių, nes tai užkrečiama  unsure.gif ir sunkiai pagydoma. Panos SM gydo actara, yra tokie nuodai.

Atsakyti
norejau paklausti, kaip atrodo sukrites substratas? ar jis toks lieka ne gabaliukais, bet kaip zeme toks visas birus? g.gif kaip zinot, kad jau reikia persodinti gelyte? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 10 01, 20:33)
Šiaip jau vabaliukus naikinam insekticidais, pvz., Actara  4u.gif  Žiedstiebiai neturėtų nukentėti. Miltukai actaros parduodami daugumoj vietų, kur prekiaujama sodo prekėmis, palaistykit tirpaliuku  mirksiukas.gif

QUOTE(asaraa @ 2009 10 01, 20:40)

aciu, ryt bandysiu nusipirkt to nuodo. tik rusiskai pas mane su skaitymu sudetingai blush2.gif tai nelabai galiu ten pasiskaityti verysad.gif bet kiek paziurejau paveiksliukus tai pas mane tikrai ne tokie vabaliukai g.gif nu arba as neiziuriu g.gif
o dar norejau paklaust ka su ta actara daryt? tik palaistyt? o ka daryt su vabaliukais ant lapu ir ziedstiebiu? g.gif ar ismirs savaime jei saknis perliesiu? g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syu: 01 spalio 2009 - 20:58
QUOTE(syu @ 2009 10 01, 21:57)
aciu, ryt bandysiu nusipirkt to nuodo. tik rusiskai pas mane su skaitymu sudetingai  blush2.gif tai nelabai galiu ten pasiskaityti  verysad.gif bet kiek paziurejau paveiksliukus tai pas mane tikrai ne tokie vabaliukai  g.gif nu arba as neiziuriu  g.gif
o dar norejau paklaust ka su ta actara daryt? tik palaistyt? o ka daryt su vabaliukais ant lapu ir ziedstiebiu?  g.gif ar ismirs savaime jei saknis perliesiu?  g.gif

Actara poveikis sisteminis - t.y., ji kuriam laikui užnuodija augalą ir vabalai nusinuodija besimaitindami. (Kontaktinio poveikio insekticidais reikia pataikyti užpurkšti ant parazito, kitaip jokios naudos wink.gif ), Galima purkšti, galima laistyti actara - patogiau yra laistyti, visgi nuodas, mažiau į orą pasklinda...
Atsakyti