Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(FleurDeLis @ 2009 09 30, 11:59)
Na, mano phal. nezydedavo, kol persodinedavau. Kai praejo metai po persodinimo, pradejo zydeti beveik nesustodami ir nieko tam nedariau. Kaip visada tresiu Schultz trasomis orchidejoms bei kas savaite nupurskiu Compo purskalu orchideju lapams (drekina, tresia, skatina zydejima). Netaikau jokiu spec. auginimo salygu. Svarbu nepersodineti ir saknu nenupudyti.
Jeigu daznai zydedavo, gal dabar kaupia jegas naujam ziedstiebiui. Kas jas supaisys smile.gif

Aciu uz patarimus,bet as nelepinu savo geliu ir persodinimo proceduru netaikau.O del trasu tai reiks susimastyti, nes lapu kupeta uzsiaugine ir vis naujus leidzia ir dar tos orines saknys, kaip tie vorai su milijonu koju biggrin.gif .Susidaro ispudis, kad reiktu trasu zydejimo skatinimui.Reiks imtis priemoniu.
Atsakyti
Per augalų parodą nusipirkau tokią miniatiūrinę orchidėją ir tik grįžus namo susimąsčiau, ką aš čia nusipirkau biggrin.gif Ar ji ir liks tokia mažytė, ar paaugs? Gal jos tokia rūšis?
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2009 09 29, 21:11)
o nejaugi zydinciu tresti nereikia?

seip teigiama, kad zydinciu augalu tresima skatina greitesni ziedu nuzydejima, bet cia turbut kiekviena pagal save daro, as asmeniskai netresiu ir mano phalikai zydi po 5-7 menesius
Atsakyti
QUOTE(Tina* @ 2009 09 30, 08:49)
Dėmesio! Turi pasirodyt zurnaliukas prekyboj: http://www.namuknygo...i-40-Orchidejos  4u.gif

bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo yerena: 30 rugsėjo 2009 - 14:53
QUOTE(Tina* @ 2009 09 30, 09:49)
Dėmesio! Turi pasirodyt zurnaliukas prekyboj: http://www.namuknygo...i-40-Orchidejos  4u.gif

Labas wink.gif

Ačiū už informaciją wub.gif Reiks pasidairyt smile.gif Jei kuri turit, parašykit, kaip ši knyga? Kaip tokia kaina, gal ten info visai nedaug ir daug daugiau iš Jūsų visų galima sužinot hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 30, 16:00)
gal ten info visai nedaug ir daug daugiau iš Jūsų visų galima sužinot hihihi.gif

tikra tiesa drinks_cheers.gif , SM daugiausia sukaupta info ir patirties. Tobulėjimui nėra ribų.
Atsakyti
sveikutes orchidejininkes,
menesio pradzioj atskyriau zydinti keiki nuo motinines orchytes, tai jis vargsiukas jau ziedelius numete ir ziedstiebi nudziovino. tikiuosi bando isikabinti i savarankiska augima. smile.gif o didzioji orchyte dar truputuka pazydejo ir irgi ziedukus numete. verysad.gif gaila, bet gal jau laikas jai buvo. dabar galvoju gal man jas i kita vieta perstatyt i vesesni kambari, bet ten rytinej pusej saulute tik is pat ryto ieina ir veliau ten buna taip kaip ir maziau sviesos nei dabar. ka patartumet daryt. 4u.gif dabar ir laistau maziau tai sakau pailset galetu.
Atsakyti
norėčiau sužinoti daugiau informacijos, apie vandų priežiūra g.gif
Atsakyti
QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 09 30, 18:25)
norėčiau sužinoti daugiau informacijos, apie vandų priežiūra g.gif

Radau net kelias temas Rojaus soduose wink.gif Gal padės cool.gif

http://www.rojaussodai.lt/forumas

Vandos - siltamegiai, daug sviesos reikalaujantys augalai - temperatura rekomenduojama dienos metu 25-28, tarp dienos ir nakties temperaturu turetu buti skirtumas - 5-7 laipsniai, taciau zemiausia rekomenduojama temt.net ir ziema 18 laipsniu. Sviesos si orchideja turetu gauti tikrai daug -tiesiogine rytine saule, tarp 11-15 val. siek tiek pritemdyta - didelis sviesos kiekis yra tiesiog butinas geram zydejimui - taciau saugokite nuo nudegimu. Teisingai priziurint per metus gali zydeti iki triju kartu. Kilusios sios orchidejos is tropines Azijos vietoviu, kur silta ir dregna istisus metus. Kadangi vandos dazniausiai parduodamus be substrato - kiauruose vazoneliuose ar pan - reikia uztikrinti pakankama dregme aplink augala - saknis purksti, taciau atkreipti demesi, kad vanduo butu minkstas. Sauletomis dienomis gausiai apipurksti reikia kasdien, net ne karta per diena, taciau butinai leisti nudziuti vandeniui tarp purskimu. Ideali dregme sios rusies epifitams - 80 %. Nepamirskite ir trasu :!: Uztikrinkite gera oro judejima. Jei ji kabo pakabinta kambaryje - po saknimis, tiesiog netoliese, padekite dregnu molio granuliu (keramzito liaudiskai sakant) - taip garuodamas vanduo padidina bendra aplinkos dregme. Siltu oru, intensyvaus augimo metu, vandeni papildykite trasomis 1 karta per savaite, vesiu oru - karta per 2-4 savaites. Kai kurie augintojai pataria kas trecia laistyma papildyti trasomis, kuriu sudetyje didesnis kiekis fosforo (skatina ziedu formavimasi), bendru atveju pataria naudoti subalansuotas trasas ( viedodas kiekis azoto-fosforo-kalio). Ypatingai saugokite saknis nuo bet kokio pazeidimo.

Nemaniau, kad jos taip gali augt bigsmile.gif blink.gif

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ambrozija: 30 rugsėjo 2009 - 19:30
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 30, 19:27)
Nemaniau, kad jos taip gali augt  bigsmile.gif  blink.gif [/color]

user posted image

negrazu man kai tos saknys taip blush2.gif ir kai is vazonelio pavirsiuj islindusios negrazu, norisi nukirpt man jas blush2.gif bet negalima gi...
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 09 30, 22:56)
negrazu man kai tos saknys taip blush2.gif  ir kai is vazonelio pavirsiuj islindusios negrazu, norisi nukirpt man jas blush2.gif  bet negalima gi...

gamtoje tik taip jos ir auga...grazi gele turi but grazi ir su savo saknim mirksiukas.gif galima graziai sukomponuoti vazona,vaza-apdengti kiminais ir t.tNebutina taip kabinti kaip siaim paveiksle smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 30, 16:00)
Jei kuri turit, parašykit, kaip ši knyga? [/color]

Žurnalas čia.
Atsakyti