Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(lialkaa @ 2009 09 28, 15:26)
aciu uz nuoroda  4u.gif
o gal galite padeti issifruoti ka cia raso  blush2.gif  ypac paskutiniame sakinyje... suprantu, kad cesnaka reikia uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 4 val. o paskui ka darayti? tik tepti tas ant lapo pazeistas vietas? ar ir perlieti substrata? blush2.gif 

Настой чеснока: Берут 4-5 долек чеснока на 0,5 литров воды. Воду необходимо довести до кипения, а чеснок мелко нарезать или выжить. Затем чеснок необходимо залить кипятком и настоять не менее 4 часов. Полученный настой фильтруется и не разбавленным наносится кисточкой на поражённые участки. Одну часть настоя необходимо добавить при поливе, чтобы уничтожить возбудителей в субстрате.

Cesnako koncentratas: Imama 4-5 skilteles cesnako 0,5 litro vandeniui. Vandeni uzvirinti, o cesnaka smulkiai supjaustyti arba isspausti. Cesnaka uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti nemaziau kaip 4 valandas. Paskiau perkosti ir neatskiestu skysciu tepti teptuku pazeistas vietas. Viena dali tirpalo ipilti i vandeni laistant , kad panaikinti parazitus substrate. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(asaraa @ 2009 09 28, 15:45)
Cesnako koncentratas: Imama 4-5 skilteles cesnako 0,5 litro vandeniui. Vandeni uzvirinti, o cesnaka smulkiai supjaustyti arba isspausti. Cesnaka uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti nemaziau kaip 4 valandas. Paskiau perkosti ir neatskiestu skysciu tepti teptuku pazeistas vietas. Viena dali tirpalo ipilti i vandeni laistant , kad panaikinti parazitus substrate.  4u.gif

aciu labai labai 4u.gif o kaip manot, kitu profilaktiskai nereikia palaistyti tuo tirpalu atskiestu? nes siaip salia stovejo.... nors pozymiu panasiu dar nematyti g.gif
begu virti vandens ir lupti cesnaka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lialkaa @ 2009 09 28, 16:49)
aciu labai labai  4u.gif  o kaip manot, kitu profilaktiskai nereikia palaistyti tuo tirpalu atskiestu? nes siaip salia stovejo.... nors pozymiu panasiu dar nematyti  g.gif
begu virti vandens ir lupti cesnaka  4u.gif

net negaliu atsakyti, nes pati neseniai tik uzsikreciau orchidejomis. Manau ir sau si tirpala reiks pasigaminti.
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 27, 20:42)
Labutis, ka daryti su cimbydziu, vilkti jau namolio is istiklinto balkono ir nebelaistyti is vis? na kad ziedu sulaukti?o jei nebelieti tai kaip ilgai to nedaryti, o ka su dendrobiais ir oncidziais daryti vilkti namolio is balkono?
nakti palieku praviras duris is buto i balkona, o stiklai jau visad buna uzdaryti. Ar gerai as cia viska darau?

Na gal kas susigundys ir paprotins mane is asmenines praktikos, beje aciu forumietei idejusiai linka i rojaus sodu puslapi, esu ji jau skaiciusi, bet dar kazkur girdejau, kad isvis nuo lapkricio nebelaisto, skatindami ziedstiebio isleidima, pakomentuokit, prasau, nes labai noriu sulaukti tu ypatingu ziedu grozio ir gausos
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 29, 08:10)
Na gal kas susigundys ir paprotins mane is asmenines praktikos, beje aciu forumietei idejusiai linka i rojaus sodu puslapi, esu ji jau skaiciusi, bet dar kazkur girdejau, kad isvis nuo lapkricio nebelaisto, skatindami ziedstiebio isleidima, pakomentuokit, prasau, nes labai noriu sulaukti tu ypatingu ziedu grozio ir gausos

cimbidzio dziovinti nereikia tam, kad jis isleistu ziedstiebi. Nebent norisi tureti dziovinta cimbidi biggrin.gif
Zydes, ar ne - tai cia sudetinga atsakyti apie bet kuria gele. Bet pastudijavus issamiai augimo fazes, zinant, kas po ko seka, kokios salygos patinka - galima padidinti zydejimo sansus 4u.gif mano akimis ziurint, sansus padidina paros temp skirtumai, o tai nesunku padaryti laikant augala balkone, lauke, sode ir pan... be to svarbu teisingai tresti: vegetacijos metu daugiau azoto turinciom trasom (tinka ir organines trasos), o jau siuo metu galima tresti su daugiau fosforo turinciom trasom. Nepamirskime, kad visur reikalingas saikas.
As susiduriau su problema - mano cimbidis isleido 3 ziedstiebius. As ji parnesiau namo ir pakisau po lempom (pastaciau i tokia vieta, kur tikrai kiek imanoma suteikiu daugiau sviesos), bet nepatinka ir man, ir jam, kad kambaryje yra per silta... 23 laipsniai... ziedstiebiu galiukai pradejo dziuti verysad.gif tai negi vel istremti i balkona g.gif bet ten sviesos zyyyymiai maziau doh.gif stai kur problema g.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 29, 09:10)
Na gal kas susigundys

gal rasite rūpimą atsakymą čia bigsmile.gif
Atsakyti
mistikaa, dabar is smalsumo dar RS paskaiciau apie cimbidzius, tai ten lyg ir minimas sausasis periodas, bet kiek skaiciau rusu saltinius, tai jie nepateikia tokio dalyko g.gif na, as asmeniskai nedziovinau jo specialiai, siek tiek didesnius tarpus dariau tarp laistymu ir maniskis isleido ziedstiebius, bet kas is to...jauciu nudziovins tuoj juos verysad.gif
Atsakyti
kas gelytes ziedam...jie aplipe parazitais...ka daryt...pagalbos....sos...
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2009 09 29, 17:52)
kas gelytes ziedam...jie aplipe parazitais...ka daryt...

panašu į skydmarį, gal atsakymą rasi čia.
Kuo skubiau atskirk nuo kitų gėlių, nes tai užkrečiama unsure.gif ir sunkiai pagydoma. Panos SM gydo actara, yra tokie nuodai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 29 rugsėjo 2009 - 19:05
labas 4u.gif
turiu ir as keleta orchideju ax.gif ir viena mano grazuole stai ka sugalvojo: yra isleidusi du ziedkocius (vienas is ju zydi, kitas dar nepradejo) ir ziuriu, kad dar 2 leidzia thumbup.gif tokio dalyko dar nesu maciusi blush2.gif bet va susimasciau ar nebus per sunku gelytei tiek ziedkociu su ziedais ismaitinti? g.gif kaip padeti jai? ar reikia imtis kazkokios papildomos prieziuros, ar paprasciausiai elgtis iprastai, taip kaip jai patinka? ax.gif kaip smagu butu jei visi 4 ziedkociai vienu metu zydetu, nerealiai turetu atrodyti thumbup.gif wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
QUOTE(~Serpentine~ @ 2009 09 29, 20:19)
labas 4u.gif
turiu ir as keleta orchideju ax.gif ir viena mano grazuole stai ka sugalvojo: yra isleidusi du ziedkocius (vienas is ju zydi, kitas dar nepradejo) ir ziuriu, kad dar 2 leidzia thumbup.gif tokio dalyko dar nesu maciusi blush2.gif bet va susimasciau ar nebus per sunku gelytei tiek ziedkociu su ziedais ismaitinti? g.gif kaip padeti jai? ar reikia imtis kazkokios papildomos prieziuros, ar paprasciausiai elgtis iprastai, taip kaip jai patinka? ax.gif kaip smagu butu jei visi 4 ziedkociai vienu metu zydetu, nerealiai turetu atrodyti thumbup.gif wub.gif  wub.gif  wub.gif

seip galima patresti laiks nuo laiko, kol nezydi, gal ir isaugins visus, o seip kitu priemoniu nemanau kad reiktu g.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 09 29, 20:45)
seip galima patresti laiks nuo laiko, kol nezydi, gal ir isaugins visus, o seip kitu priemoniu nemanau kad reiktu  g.gif

o nejaugi zydinciu tresti nereikia? g.gif as siaip jas augindama neisivadovauju jokiomis taisyklemis ax.gif tiesiog ziuriu kas joms patinka ir kas ne...tresiu silpnu tirpalu vos ne kiekviena laistyma blush2.gif
Atsakyti