noriu paklausti, ar tinka orchidejai, kur i naslaites ziedus panasi (nepamenu pavadinimo) extra substratas? jei ne i kokia zeme ja persodineti? ar galima atskirineti gumbus?
QUOTE(naujute @ 2009 09 28, 13:15)
noriu paklausti, ar tinka orchidejai, kur i naslaites ziedus panasi (nepamenu pavadinimo) extra substratas? jei ne i kokia zeme ja persodineti? ar galima atskirineti gumbus?
Miltonijos aš nesodinčiau į ekstra jos smulkioms ir drėgno substrato reikalaujančioms šaknytėms rinkčiausi ŠITĄ substratą, kol kas jis man geriausiai patinka kaip švelnus ir laikantis drėgmę
gumbų gal nereiktų atskirti, nes ji lepesnė už oncidiumus
Man irgi sitas substratas No.1
Bet ziuriu kiek mes ligotu orchideju prisipirkom, su virusais gerai cia maximos uzsipirko.
Bet ziuriu kiek mes ligotu orchideju prisipirkom, su virusais gerai cia maximos uzsipirko.
QUOTE(evers @ 2009 09 27, 09:59)
tiesa pavadinimo nezinojau,pirkau nes ziedeliai patiko...
o priziuriu paprastai beveik neziuriu...
tiesa ir mano buvo nekoks palikes,bet kai pradejau trest kitom trasom tai kai visos orhes subujojo....tad dabar net nukainotas bandau nusipirkus lepint...
tiesa visalaika kai laistau prausiu po dusu is ryto kad iki vakaro nusausetu...
tresiu siom trasom...tiesa kvapas nualpt galima..........
o priziuriu paprastai beveik neziuriu...
tiesa ir mano buvo nekoks palikes,bet kai pradejau trest kitom trasom tai kai visos orhes subujojo....tad dabar net nukainotas bandau nusipirkus lepint...
tiesa visalaika kai laistau prausiu po dusu is ryto kad iki vakaro nusausetu...
tresiu siom trasom...tiesa kvapas nualpt galima..........
Labai dėkoju už atsakymą. Aš tręšiu taip pat su tokiom trąšom. Padarau skiedinį su vandeniu ir pamerkiu, kad atsigertų, o pati stengiuosi kuo toliau sėdėti, kur smarvės mažiau.
paklausiu ir as :
gavau orchideja siandien (phalaenopsi). viduj saknytes zalios, rodos sveikos. lapai taip pat normalus,tik su mechaniniais pazeidimais.
orines saknys nudziuve ir nupuve. matau,lenda naujos, o kai kurios senos nupuve tik iki puses. tai ir neapsisprendziu,ar man ji visa persodinti,ar graziai nukarpyti matomas nupuvusias saknis?
Papildyta:
sita orchideja yra miltoniopsis. atskiriant gumbu turi buti ne maziau nei du. cia jau minimaliai. tinkamas Ekstra smulkus substratas
gavau orchideja siandien (phalaenopsi). viduj saknytes zalios, rodos sveikos. lapai taip pat normalus,tik su mechaniniais pazeidimais.
orines saknys nudziuve ir nupuve. matau,lenda naujos, o kai kurios senos nupuve tik iki puses. tai ir neapsisprendziu,ar man ji visa persodinti,ar graziai nukarpyti matomas nupuvusias saknis?
Papildyta:
QUOTE(naujute @ 2009 09 28, 14:15)
sita orchideja yra miltoniopsis. atskiriant gumbu turi buti ne maziau nei du. cia jau minimaliai. tinkamas Ekstra smulkus substratas
QUOTE(evutext @ 2009 09 28, 14:28)
paklausiu ir as :
Papildyta:
Papildyta:
Pažiūrėk ir į tai, ar šaknys tyri aktyvų augimą rodančius galiukus Jei jos neauga ir dar nėra labai prasta padėtis vazono viduje, geriau sodinimus palikti pavasariui
Dar patikslinsiu apie miltoniopsį - po 3 gumbus Priežastis tokia - kuo mažiau bulvių, tuo silpnesnis augalas ir tuo daugiau metų iki žiedų. Taip pat pritariu dėl substrato, nors aš pati itin patenkinta tuo kokosiniu substratu
Sveikos, prašau patarti nors bendrais bruožais kaip auginti orchidėją liudisiją? Ar yra kokie nors ypatingi reikalavimai?
QUOTE(Violeta* @ 2009 09 28, 14:37)
Sveikos, prašau patarti nors bendrais bruožais kaip auginti orchidėją liudisiją? Ar yra kokie nors ypatingi reikalavimai?
Apie margalapes
Šilinge, ačiu reiškia pakentes iki pavasario.
o del gumbu sakiau mažiausiai du..minimaliai aš vietoj naujutes neskaldyčiau augalo, kad ir 10 gumbu turetu.
o del gumbu sakiau mažiausiai du..minimaliai aš vietoj naujutes neskaldyčiau augalo, kad ir 10 gumbu turetu.
QUOTE(Šilingė @ 2009 09 28, 14:36)
Pažiūrėk ir į tai, ar šaknys tyri aktyvų augimą rodančius galiukus Jei jos neauga ir dar nėra labai prasta padėtis vazono viduje, geriau sodinimus palikti pavasariui
QUOTE(evutext @ 2009 09 28, 15:00)
Šilinge, ačiu reiškia pakentes iki pavasario.
aciu uz patarimus
esme tame, kad as tokios orchytes neauginu, cia MB mociute gavo dovanu ta geliuka ir stai senas zmogus sugalvojo persodinti, sukiso i paprastas zemes, dar gyresi kad gera zeme, durpiu daug ir dar sake atskyre gumbus i 2 vazonus sukiso, atseit tures daugiau graziu gelyciu, tai as noriu isgelbeti ta geliuka, uztat jusu ir klausiu kaip cia kas... substrato ekstra tik turiu, bet manau jeigu gerai pasidarbuociau smulkinant, tai gal ir tas tiktu nes jauciu neistrauks gele taip ilgai toje "geroje zemeje" ir tai jei ne per velu dar...
aciu uz nuoroda
o gal galite padeti issifruoti ka cia raso ypac paskutiniame sakinyje... suprantu, kad cesnaka reikia uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 4 val. o paskui ka darayti? tik tepti tas ant lapo pazeistas vietas? ar ir perlieti substrata?
Настой чеснока: Берут 4-5 долек чеснока на 0,5 литров воды. Воду необходимо довести до кипения, а чеснок мелко нарезать или выжить. Затем чеснок необходимо залить кипятком и настоять не менее 4 часов. Полученный настой фильтруется и не разбавленным наносится кисточкой на поражённые участки. Одну часть настоя необходимо добавить при поливе, чтобы уничтожить возбудителей в субстрате.
o gal galite padeti issifruoti ka cia raso ypac paskutiniame sakinyje... suprantu, kad cesnaka reikia uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 4 val. o paskui ka darayti? tik tepti tas ant lapo pazeistas vietas? ar ir perlieti substrata?
Настой чеснока: Берут 4-5 долек чеснока на 0,5 литров воды. Воду необходимо довести до кипения, а чеснок мелко нарезать или выжить. Затем чеснок необходимо залить кипятком и настоять не менее 4 часов. Полученный настой фильтруется и не разбавленным наносится кисточкой на поражённые участки. Одну часть настоя необходимо добавить при поливе, чтобы уничтожить возбудителей в субстрате.