Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

noriu paklausti, ar tinka orchidejai, kur i naslaites ziedus panasi (nepamenu pavadinimo) extra substratas? jei ne i kokia zeme ja persodineti? ar galima atskirineti gumbus? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(naujute @ 2009 09 28, 13:15)
noriu paklausti, ar tinka orchidejai, kur i naslaites ziedus panasi (nepamenu pavadinimo) extra substratas? jei ne i kokia zeme ja persodineti? ar galima atskirineti gumbus? blush2.gif

Miltonijos aš nesodinčiau į ekstra ax.gif jos smulkioms ir drėgno substrato reikalaujančioms šaknytėms rinkčiausi ŠITĄ substratą, kol kas jis man geriausiai patinka kaip švelnus ir laikantis drėgmę ax.gif
gumbų gal nereiktų atskirti, nes ji lepesnė už oncidiumus doh.gif
Atsakyti
Man irgi sitas substratas No.1 thumbup.gif

Bet ziuriu kiek mes ligotu orchideju prisipirkom, su virusais unsure.gif gerai cia maximos uzsipirko.
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2009 09 27, 09:59)
tiesa pavadinimo nezinojau,pirkau nes ziedeliai patiko... blush2.gif
o priziuriu paprastai beveik neziuriu... doh.gif  blush2.gif
tiesa ir mano buvo nekoks palikes,bet kai pradejau trest kitom trasom tai kai visos orhes subujojo....tad dabar net nukainotas bandau nusipirkus lepint... biggrin.gif
tiesa visalaika kai laistau  prausiu po dusu is ryto kad iki vakaro nusausetu...
tresiu siom trasom...tiesa kvapas nualpt galima..........

Labai dėkoju už atsakymą. Aš tręšiu taip pat su tokiom trąšom. Padarau skiedinį su vandeniu ir pamerkiu, kad atsigertų, o pati stengiuosi kuo toliau sėdėti, kur smarvės mažiau.
Atsakyti
paklausiu ir as :

gavau orchideja siandien (phalaenopsi). viduj saknytes zalios, rodos sveikos. lapai taip pat normalus,tik su mechaniniais pazeidimais.

orines saknys nudziuve ir nupuve. matau,lenda naujos, o kai kurios senos nupuve tik iki puses. tai ir neapsisprendziu,ar man ji visa persodinti,ar graziai nukarpyti matomas nupuvusias saknis? doh.gif g.gif
Papildyta:
QUOTE(naujute @ 2009 09 28, 14:15)

sita orchideja yra miltoniopsis. atskiriant gumbu turi buti ne maziau nei du. cia jau minimaliai. tinkamas Ekstra smulkus substratas smile.gif

Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 09 28, 14:28)
paklausiu ir as :

gavau orchideja siandien (phalaenopsi). viduj saknytes zalios, rodos sveikos. lapai taip pat normalus,tik su mechaniniais pazeidimais.

orines saknys nudziuve ir nupuve. matau,lenda naujos, o kai kurios senos nupuve tik iki puses. tai ir neapsisprendziu,ar man ji visa persodinti,ar graziai nukarpyti matomas nupuvusias saknis? doh.gif  g.gif
Papildyta:

sita orchideja yra miltoniopsis. atskiriant gumbu turi buti ne maziau nei du. cia jau minimaliai. tinkamas Ekstra smulkus substratas smile.gif

Pažiūrėk ir į tai, ar šaknys tyri aktyvų augimą rodančius galiukus mirksiukas.gif Jei jos neauga ir dar nėra labai prasta padėtis vazono viduje, geriau sodinimus palikti pavasariui 4u.gif

Dar patikslinsiu apie miltoniopsį - po 3 gumbus tongue.gif Priežastis tokia - kuo mažiau bulvių, tuo silpnesnis augalas ir tuo daugiau metų iki žiedų. Taip pat pritariu dėl substrato, nors aš pati itin patenkinta tuo kokosiniu substratu smile.gif
Atsakyti
Sveikos, prašau patarti nors bendrais bruožais kaip auginti orchidėją liudisiją? Ar yra kokie nors ypatingi reikalavimai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 28 rugsėjo 2009 - 13:38
QUOTE(Violeta* @ 2009 09 28, 14:37)
Sveikos, prašau patarti nors bendrais bruožais kaip auginti orchidėją liudisiją? Ar yra kokie nors ypatingi reikalavimai?

Apie margalapes mirksiukas.gif
Atsakyti
Šilinge, ačiu smile.gif reiškia pakentes iki pavasario.

o del gumbu sakiau mažiausiai du..minimaliai wink.gif aš vietoj naujutes neskaldyčiau augalo, kad ir 10 gumbu turetu.

Atsakyti
Mergaites, norejau pasidalinti si savaitgali orchideju parodoje girdeta informacija. Pasirodo, kai kurie augintojai savo geles tresia juodaja arbata (be cukraus, aisku).

Kas nors esat bande tokius budus?
As pati labiau pasitikiu normaliomis trasomis.
Atsakyti
QUOTE(Šilingė @ 2009 09 28, 14:36)
Pažiūrėk ir į tai, ar šaknys tyri aktyvų augimą rodančius galiukus  mirksiukas.gif  Jei jos neauga ir dar nėra labai prasta padėtis vazono viduje, geriau sodinimus palikti pavasariui  4u.gif

QUOTE(evutext @ 2009 09 28, 15:00)
Šilinge, ačiu smile.gif reiškia pakentes iki pavasario.

o del gumbu sakiau mažiausiai du..minimaliai wink.gif aš vietoj naujutes neskaldyčiau augalo, kad ir 10 gumbu turetu.

aciu uz patarimus 4u.gif
esme tame, kad as tokios orchytes neauginu, cia MB mociute gavo dovanu ta geliuka ir stai senas zmogus sugalvojo persodinti, sukiso i paprastas zemes, dar gyresi kad gera zeme, durpiu daug doh.gif ir dar sake atskyre gumbus i 2 vazonus sukiso, atseit tures daugiau graziu gelyciu, tai as noriu isgelbeti ta geliuka, uztat jusu ir klausiu kaip cia kas... substrato ekstra tik turiu, bet manau jeigu gerai pasidarbuociau smulkinant, tai gal ir tas tiktu g.gif nes jauciu neistrauks gele taip ilgai toje "geroje zemeje" ir tai jei ne per velu dar...
Atsakyti
aciu uz nuoroda 4u.gif
o gal galite padeti issifruoti ka cia raso blush2.gif ypac paskutiniame sakinyje... suprantu, kad cesnaka reikia uzpilti verdanciu vandeniu ir palaikyti 4 val. o paskui ka darayti? tik tepti tas ant lapo pazeistas vietas? ar ir perlieti substrata? blush2.gif

Настой чеснока: Берут 4-5 долек чеснока на 0,5 литров воды. Воду необходимо довести до кипения, а чеснок мелко нарезать или выжить. Затем чеснок необходимо залить кипятком и настоять не менее 4 часов. Полученный настой фильтруется и не разбавленным наносится кисточкой на поражённые участки. Одну часть настоя необходимо добавить при поливе, чтобы уничтожить возбудителей в субстрате.
Atsakyti