QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 27, 14:24)
o ne, viskas, ką pasakei, atitinka
visada buvau prieš chemiją ir gelbėjau visus augalus tik natūraliai, bet dabar eisiu fungicidų ieškoti
nes nyksta gėlės tiesiog akyse
tame paciame saltinyje patarimas yra persodinti augala, bet ta inda, kuriame buvo, reikia labai gerai dezinfekuoti. Viena is budu siulo isplauti tokio tipo plovikliu kaip domestos ir pan. (skirtu WC). Visa augala ismirkyti fungicide (siuo atveju man patikimiausias pasirode efector, nes jis sugeba iveikti visus zinomus grybus). Augala reiktu laikyti sausiau, ypac saltuoju periodu. Jokiu kiminu ir karstu dusu, neslapinti lapu, nepurksti...
as savo viena falenopsi taip apdorojau, tai jis man akyse taisosi
aisku nereiketu man per anksti dziaugtis, bet... ir tie juodi saknu galiukai atgijo, toliau saknytes auga... nors potencialiai yra dar vienas ligoniukas akivaizdus
ir dar ten raso, kad atsargiai su fungicidais, nes per stiprus tirpalas gali pazeisti ir taip nusilpusias sakneles. Mikuotuke, laikykis... tikiuosi, kad pavyks isgelbeti augaliuka
Papildyta:
QUOTE(asaraa @ 2009 09 27, 20:03)
Tiesa ar saknis bloga jei prie stiebo sviesesne, o toliau grazi zalia? Taip pat persodinau augaliukus. Ir nupurskiau nuo vabaliuku.
Tik nezinau ar jas palieti, ar tai atlikti po savaites?
Saknis sviesesne vazonelio viduryje dazniausiai ir buna, nes ji negauna sviesos, nevyksta fotosinteze. Pagrindinis sveikos saknies pozymis - ji turi buti kieta, standi. Jeigu saknis istizusi, lengvai nusiima virsutinis velameno sluoksnis ir lieka vien siulelis, tai tokios saknys yra jau supuvusios.
Kadangi saknys buvo karpytos, ar pribarstei su cinamonu arba angliuku? Jeigu ne, as susilaikyciau nuo laistymo dar ilgesni laika, nei rekomenduojama... kad augalas nenukentetu, galima drekinti ora aplink augala (nerekomenduoju saltuoju metu purksti ant lapu, geriau apipurksti kelis kartus per diena ora aplink augala). Linkiu sekmes ir lauksime ziedu
Antroje foto neiziuriu tiksliai, ar ten vaikas auga, ar tiesiog lapelis