Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų priežiūros tema

QUOTE(Fudzijama @ 2009 09 27, 12:19)
Kokia grazi  bigsmile.gif Ir nuotrauka grazi labai  thumbup.gif

Ne mano ši nuotrauka blush2.gif , inete radau, bet norėjau parodyt, kokia ji pas mane.

O štai ir manoji smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Uogienė @ 2009 09 26, 19:16)
mikuotuke, tai greiciausiai ne virusas, o grybeline liga, rusu forume orchidee.ru radau aprasyma, vadina ja fuzorios rusiskai. Esme ta, kad sitas grybas pazeidzia augalo kapiliarus ir sutrinka medziagu apykaita, lapai po viena pagelsta, nudziuna, atplesus lapa (pageltusi) prie pagrindo matosi juodas krastelis, o po lapu pupsantys pajuode spurgiukai - tai kazkada besikalusios naujos saknytes, bet pazeistos ir nuo grybo pajuodavusisos. Siam grybui isibegejus pradeda puti augalo antzemine dalis, jau sioje stadijoje augalo isgelbeti beveik nera sansu  verysad.gif sis grybas klastingas, nes ji labai sunku atpazinti, o jeigu pozymiai yra ryskus, tai daznai liga buna isibegejusi  verysad.gif pastaruoju metu prekyboje daug uzsikretusiu buvo. Ypac pavojinga laistyti tuo paciu vandeniu merkiant, nes persiduoda ne tik kenkejai, bet ir visokios ligos  verysad.gif

o ne, viskas, ką pasakei, atitinka doh.gif visada buvau prieš chemiją ir gelbėjau visus augalus tik natūraliai, bet dabar eisiu fungicidų ieškoti doh.gif nes nyksta gėlės tiesiog akyse schmoll.gif
Atsakyti
Siandien nusipirkau nukainuotu orchideju, tikiuosi pavyks auginti. Pirmiausia ka padariau, tai perziurejau saknis ir iskarpiau man nepatikusias. Tiesa ar saknis bloga jei prie stiebo sviesesne, o toliau grazi zalia? Taip pat persodinau augaliukus. Ir nupurskiau nuo vabaliuku. Tik nezinau ar jas palieti, ar tai atlikti po savaites?
O cia foto kaip atrodo nauji mano gyventojai:
user posted image
O cia pas vienos suprantu kad vaikutis auga g.gif
user posted image

Aciu uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo asaraa: 27 rugsėjo 2009 - 20:04
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 27, 14:24)
o ne, viskas, ką pasakei, atitinka  doh.gif  visada buvau prieš chemiją ir gelbėjau visus augalus tik natūraliai, bet dabar eisiu fungicidų ieškoti  doh.gif nes nyksta gėlės tiesiog akyse  schmoll.gif

tame paciame saltinyje patarimas yra persodinti augala, bet ta inda, kuriame buvo, reikia labai gerai dezinfekuoti. Viena is budu siulo isplauti tokio tipo plovikliu kaip domestos ir pan. (skirtu WC). Visa augala ismirkyti fungicide (siuo atveju man patikimiausias pasirode efector, nes jis sugeba iveikti visus zinomus grybus). Augala reiktu laikyti sausiau, ypac saltuoju periodu. Jokiu kiminu ir karstu dusu, neslapinti lapu, nepurksti...
as savo viena falenopsi taip apdorojau, tai jis man akyse taisosi bigsmile.gif aisku nereiketu man per anksti dziaugtis, bet... ir tie juodi saknu galiukai atgijo, toliau saknytes auga... nors potencialiai yra dar vienas ligoniukas akivaizdus verysad.gif
ir dar ten raso, kad atsargiai su fungicidais, nes per stiprus tirpalas gali pazeisti ir taip nusilpusias sakneles. Mikuotuke, laikykis... tikiuosi, kad pavyks isgelbeti augaliuka mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(asaraa @ 2009 09 27, 20:03)
Tiesa ar saknis bloga jei prie stiebo sviesesne, o toliau grazi zalia? Taip pat persodinau augaliukus. Ir nupurskiau nuo vabaliuku. Tik nezinau ar jas palieti, ar tai atlikti po savaites?

Saknis sviesesne vazonelio viduryje dazniausiai ir buna, nes ji negauna sviesos, nevyksta fotosinteze. Pagrindinis sveikos saknies pozymis - ji turi buti kieta, standi. Jeigu saknis istizusi, lengvai nusiima virsutinis velameno sluoksnis ir lieka vien siulelis, tai tokios saknys yra jau supuvusios.
Kadangi saknys buvo karpytos, ar pribarstei su cinamonu arba angliuku? Jeigu ne, as susilaikyciau nuo laistymo dar ilgesni laika, nei rekomenduojama... kad augalas nenukentetu, galima drekinti ora aplink augala (nerekomenduoju saltuoju metu purksti ant lapu, geriau apipurksti kelis kartus per diena ora aplink augala). Linkiu sekmes ir lauksime ziedu bigsmile.gif
Antroje foto neiziuriu tiksliai, ar ten vaikas auga, ar tiesiog lapelis smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 28 rugsėjo 2009 - 07:16
Labutis, ka daryti su cimbydziu, vilkti jau namolio is istiklinto balkono ir nebelaistyti is vis? na kad ziedu sulaukti?o jei nebelieti tai kaip ilgai to nedaryti, o ka su dendrobiais ir oncidziais daryti vilkti namolio is balkono?
nakti palieku praviras duris is buto i balkona, o stiklai jau visad buna uzdaryti. Ar gerai as cia viska darau?
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 28, 08:42)
Labutis, ka daryti su cimbydziu, vilkti jau namolio is istiklinto balkono ir nebelaistyti is vis? na kad ziedu sulaukti?o jei nebelieti tai kaip ilgai to nedaryti, o ka su dendrobiais ir oncidziais daryti vilkti namolio is balkono?
nakti palieku praviras duris is buto i balkona, o stiklai jau visad buna uzdaryti. Ar gerai as cia viska darau?

is kur tokia info g.gif pirma karta girdziu... kiek zinau, laistyti reiktu saikingiau biggrin.gif
na, visko zinoti negaliu, tai butu idomu placiau apie tai suzinoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Uogienė: 28 rugsėjo 2009 - 09:27
Sveikos, mergytės mirksiukas.gif

Aš dar tik pradedančioji orchidėjų augintoja, bet jau galima prirašyti priklausomybę šioms gėlytėms biggrin.gif Turiu klausimuką. Mano phalenopsis peržydėjo ir stovi stagarai, nu ir nežinau ar kirpti kur nors, ar ne. Nes atrodo, kad viršus gyvas, lyg pumpurai yra. Patarkit blush2.gif

Čia iš toli visi stiebai
user posted image

Vienas stiebas iš arčiau
user posted image

Ir kiti du iš arčiau
user posted image
Atsakyti
mile--- pas mane irgi viena orchideja su tokiais stiebais nuzydejusiais stovi, bet kolkas nekerpu, nes kaip ir pas tave virsuje dar gali pradeti augti pumpuriukai, kitas tai nukarpau iskart po nuzydejimo 4u.gif

Merginos prasau padeti verysad.gif mano grazioji taskuotoji serga kazkuo... doh.gif aisku as jau ja turbut tokia ir pirkau.... vienas lapas nelabai grazus buvo, kol galiausiai nudziuvo... aisku pries tai apkrete ir kita lapa... kuris su kiekviena diena vis blogiau atrodo.. va taip
user posted image
pastebejau, kad ir dar vienas lapas taip pat pradejo geltonuoti plemais... ir tokie nelygumai ant to lapo atrodo kaip isesta doh.gif
user posted image
siaip ziedukai laikosi gerai, leidzia nauja lapeli ir nauja ziedstiebi, nors dar nemanau, kad ruosiasi nuzydeti... bijau, kad ir naujas lapas kuris kalasi neapsirgtu ir nenukristu ziedai... nuo saules nemanau, kad galetu buti (nors ir stovi ant palanges), nes gal tada ir kitoms tokiu pozymiu butu... juk visos salia ant tos pacios palanges auga doh.gif

tiesa, saknys atrodo va taip
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo lialkaa: 28 rugsėjo 2009 - 09:55
Merginos, kas man patars, kaip čia geriau padarius, ar Vandą per žiemą palikti kaboti ar kišti substratan? Kokia būtų jūsų praktika?
Kol kas sėkmingai ji pas mane "kabo" ant virtuvės lango karnyzo, bet bijau nugalabinti blink.gif
Patarusiai dėkui ir baliončikas 4u.gif iš anksto.
Atsakyti
Sveikos, mano orchideja nuzydejusi praeita ziemai iki siol nezydi. Lapai auga,dideli, zali, saknu labai daug nauju priaugo, ir pries kokius 4-5 men pradejo leisti nauja ziedstiebi. Jau apsidziaugiau , bet jis per menesi max 1 mm paauga. Dabar toks ir yra kokiu 5mm. Negi nauji zidstiebiai taip letai auga? blink.gif Ar kasnors pradejo gelytei nebepatikt? Nors vietos ir salygu nekeiciau g.gif . O gal jos netrest? nes 1 kart per men vis patresiu schmoll.gif Kokiu greiciu ziedstiebiai pas jus auga?
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 27, 20:42)

kartojuos, nes klausiu daugiau nei atsakymu uzsimeta greitai klausimai... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(mistikaa @ 2009 09 28, 13:00)
kartojuos, nes klausiu daugiau nei atsakymu uzsimeta greitai klausimai... unsure.gif

gal padės čia.
Aš čia taip pat radau į savo klausimą atsakymą.

lialkaa, jei kerti rusiškai, apie lapų ligas. Gal ką rasi mirksiukas.gif
Tiesa, sergančias būtina izoliuoti nuo kitų gėlių ir aplamai tik naujai įgytas patartina karantinuoti nors savaitei, kol išaiškės jos stovis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rosee: 28 rugsėjo 2009 - 12:21