Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Labas rytas smile.gif

Zitka swoon.gif maitinanti ne tai kad nereali, bet tiesiog tobula, emocija, zvilgsnis wub.gif

Pelene, ne specas as, aisku, bet man tai spalvos nea schmoll.gif Kazkaip fotkes dauguma tokios kaip ir buitines, tai tas meno spaudimas su spalvom man cia nesiziuri blush2.gif Ispazintis patiko, tokia formas isryskinanti fotke, bet juodas remelis man nelabai g.gif Ir pilis faina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(wite @ 2009 09 22, 17:53)

Tiesa, merginos, bandysiu draugę fotografuot penktadienį namuose. Ji nori - aš nesipriešinu. Tik va dabar mąstau, kad čia nuotraukas kelt gėda bus - kad ir ne mano auto, bet visgi amžiaus tai bendro mudvi... O aš dar vidurinėj mokausi...  blush2.gif

koks skirtumas , kiek tau metu 4u.gif

QUOTE(Will @ 2009 09 22, 20:15)

Siūlau konkursinę sezoninę  tongue.gif  temą - RUDUO : spalvos, formos, derlius , nuotaika   tongue.gif 
Ką manot?  blush2.gif

liuks wub.gif

QUOTE(*Citra* @ 2009 09 22, 21:10)

Bondos nuorodos nerealios,bet man regis ten ir su programom nemazai padirbeta  rolleyes.gif

sakai? neraso ten nieko mirksiukas.gif bet ten ir fotikas canon marksas thumbup.gif

QUOTE(antajo @ 2009 09 22, 23:01)

na uz sita brieda jauciu gausiu pomidorciku.. na bet jis mane kazkodel kabina..

o mane ir kazkuom kabina -gal tom ryskiom blakstienom..nznz bet mane kabina thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Padangė @ 2009 09 22, 15:10)
Sveikutes
gal kuri turit tokia knyga skaitmenine fotografija nuo A iki Z
ka manot apie ja ar verta pirkti? kaip tik Knygu klube nuolaida nebloga  blush2.gif

Sveika, turiu tokia knyga. Seip nera bloga... visa bendra teorija glaustai ir aiskiai, su pavyzdziais. Bet jei jau esi skaiciusi internete... ar seip kur semeisi teoriniu ziniu, tai vien del to neverta. didzioji dalis knygos skirta darbui su PS Elements aprasymui. Jei naudojiesi sia programa ir noretum pasigilinti - visai neblogai. Seip esu naujoke sitam reikale, tik pradejau turbut nuo kito galo - kas aisku turbut nepamaisys griebiantis pirmuju namu darbu... Pirmiausia perskaiciau kruva knygu (S. Kelby ir kt.) apie fotografija, paskui keleta PS vadoveliu. Galiausiai praeita sav nusipirkau fotoaparata smile.gif bandysiu prasytis i Jusu buri smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 23, 09:46)
Tiny supratau, dekui  4u.gif kur pradingus?

spalvos thumbup.gif
QUOTE(Will @ 2009 09 23, 10:25)

Aš dar dėl konkurso  ax.gif  Vis galvoju apie senas fotkes ir specialiai darytas  ax.gif  Gal kas turit kokių minčių/ komentarų? Aš siūlyčiau dėti TIK konkurso metu darytas nuotraukas, nes jis visgi skirtas tobulėjimui, kampų/ formų / pozų ieškojimui, o ne senų (gal net netyčia gerų  blush2.gif ) kadrų demonstravimui  ax.gif
thumbup.gif

o as lieku prie savo senos nuomones, akd tinka bet kokios nepublikuotos mirksiukas.gif ne tiek daug geru nepublikuotu gi ir lieka tongue.gif lotuliukas.gif

QUOTE(inesaS @ 2009 09 23, 13:48)
Neperdarinek tu tu ND.Man vienodai. mirksiukas.gif
Viskas,baigiu komentuoti ir priimineti ND.Pasakai,neptinka,irodinek,kas cia sefas,o kas ne,nafik man cia nervus gadintis. doh.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif nesinervuok 4u.gif

QUOTE(Kūlverstukas @ 2009 09 23, 14:02)

Kokia konkurso trukme? menuo? ar vel kaip su maistu neapibrezta  doh.gif

iki lapkricio viduriuko mirksiukas.gif gal
Atsakyti
Zitlali, o man maitinanti nlb ... kazkaip per salta viskas,tokiam kadrui norisi jaukumo,sklindancios silumos,intymios aplinkos ar bent jos vaizdo... toks ispudis,kad vaikas sau,motina sau...

merginos prie medzio serija -grazi,eiline tokia...
Atsakyti
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 23, 18:05)
Dar kelios... smile.gif kaip ramu i vakara cia

pirmos j/b fantastiskas wub.gif wub.gif moteris irgi wub.gif
Papildyta:
QUOTE(inesaS @ 2009 09 23, 20:45)
Zitlali,nera zodziu,kaip grazu. wub.gif Dabar galvoju,kad visi tavo modeliai labai,labai grazus.Nesamone butu jei rinktumeisi pagal isvaizda doh.gif ,esi is tu fotografu kuriem nebuna negraziu modeliu,tu moki atskleisti visa grazuma wub.gif Liuks thumbup.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif

QUOTE(Pia* @ 2009 09 23, 21:06)

As tik jums, fotografems, norejau klausima uzduoti: kokiu formatu karpot foto? Manual ar renkates kazkoki? Gal kazkoks standartas yra ir negalima belekaip karpyti nuotraukas, taip kaip man grazu?  rolleyes.gif

2x3 arba 3x2 tongue.gif mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Pelenė. @ 2009 09 24, 07:00)

na, o cia laukiu kritikos siems kadrams  4u.gif

ispazintis -patiko thumbup.gif su mintim..stipriau jau thumbup.gif
kur vaikas, tai man spalvos visai nea schmoll.gif schmoll.gif tik ketvirtoji su vaiku -kur jos jau arba naturalios arba arti ju thumbup.gif thumbup.gif ir ramuneles man patiko wub.gif
Atsakyti
Merginos kada galutinis terminas ND sviesos? blush2.gif

Will - ruduo super tema, gal tik reikia palaukti kol lapu daugiau bus, kaune salia manes dar nematau rudens, tik stipru veja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Pia* @ 2009 09 23, 22:37)
1. Fotikas pats paprasciausias D40, su standartiniu objektyvu  4u.gif
4. Jei neoriginalas, gal gali pasiulyti is kur parsisiusti, jei siunteisi  4u.gif
5. Ideciau foto,
Dabar pabandziau viena foto apkarpyti tuo formatu, tai nieko neiseina, vos vaikas i kadra telpa. Vadinasi fotografavau is per arti, jei norejau ji visa nuotraukoje parodyti? 

1. http://www.efoto.lt/...niai_nustatymai
4. man irase
5. ikelk aisku
kazkaip nesupratau klausimo... jei nori vaiko pilnai kadre, tai fotografuoji is toliau, jei erdves per daug nuotraukoje kerpi, o tas formatas kirpimui tai ji tampyt gali , mazint ir didint, tik didinant viena krastine kita irgi automatiskai plesis

QUOTE(Tiny @ 2009 09 23, 22:38)
Zitlali, kaip ta paskutini j/b vertei?

Per gradient map, kaip visad, tik aisku ant sutvarkytos foto

QUOTE(*Citra* @ 2009 09 23, 22:52)
Niu ot ot, butume vienam mieste- tikrai pirma inasa tau padaryciau, kol dar pati maitinu,
O as manaiau,kad cia spalvos tvarkytos- labai ryskios ir skaidrios 

vaziuosiu i Klaipeda kazkada su reikalais, bet dar nezinau kada.. pasisakysiu
tvarkytos, color pop2 ir antra eilute naudota, sumazinta iki 20%, tai cia originalias spalvas paryskina

QUOTE(Pelenė. @ 2009 09 24, 08:00)
pirmoji nereali, as gal tik siek tiek paakius tuos juodus pamaskuociau ciut ciu, bet cia pas mergina jau tokie yra is prigimties kaip matau, tai gal negerai slept... g.gif

na man jie labai zavus, tai jos veido vienas is isskirtiniu bruozu, nuodeme pasalinti manau butu

QUOTE(žmogiukas @ 2009 09 24, 08:38)
Zitlali, nu kai turesi laiko ir noresi i nuogus papus ziuret

oki, be problemu

QUOTE(Baccardi @ 2009 09 24, 09:10)
Zitlali, ne tavo čia problema

aisku

QUOTE(ediper @ 2009 09 24, 10:44)
Zitlali, o man maitinanti nlb ... kazkaip per salta viskas,tokiam kadrui norisi jaukumo,sklindancios silumos,intymios aplinkos ar bent jos vaizdo... toks ispudis,kad vaikas sau,motina sau...

merginos prie medzio serija -grazi,eiline tokia...

Cia skonio reikalas manau. Kaip gali buti kudikis sau, o mama sau, kuomet yra pats procesas valgymo, kai jie kartu. Taip pat nesistengiau as cia atskleisti KUDIKIO ir mamos santykio, tai tiesiog MAMOS portretas, manau skirtumas yra. Taip pat is kur man gauti intymesne aplinka sedint parke ant suoliuko smile.gif baltos patalynes ar nuogumo nelabai as megeja ir apskritai tiesa pasakius nesu megeja kudikius fotografuoti, cia gavosi viskas spontaniskai. Visa sita sesija bus panaudota tikslingai rubu parduotuves reklamai, konkreciai nestukiu ir maitinanciu mamu rubu. Tad labai as ir neeksperimentavau su kampais ir pan, o ir laiko vienam rubui nufotografuoti turejau max 5 min, ju tikrai nemazai buvo. Tad cia esme buvo ne meninese foto, o grynai daikto nufotografavimas ant moters kuno smile.gif tad manau ir taip visai neblogai gavosi.
Gali buti smile.gif
Aciu uz nuomone 4u.gif

Labai neturiu laiko, tai sorry kad be smailiku rasau.. as nepykstu biggrin.gif begu... iki
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Zitlali: 24 rugsėjo 2009 - 11:00
QUOTE(Zitlali @ 2009 09 24, 11:57)
na man jie labai zavus, tai jos veido vienas is isskirtiniu bruozu, nuodeme pasalinti manau butu

Man toje fotoje irgi paakiai labai žavūs. Be jų būtų ne tas... apskritai patinka man tokie paakiai, jaučiu silpnybę biggrin.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

pakartojau 3ND, manau dabar geriau matos, kad zoominant ryskumo zona mazeja 4u.gif
17mm
user posted image
24mm
user posted image
35mm
user posted image
50mm
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Iewuzze @ 2009 09 24, 12:04)
pakartojau 3ND, manau dabar geriau matos, kad zoominant ryskumo zona mazeja 4u.gif
17mm

Super 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Tiny @ 2009 09 24, 12:21)

drinks_cheers.gif
Atsakyti