QUOTE(katutis @ 2009 09 21, 13:45)
manau, kad tęsk - ir laiko investavai, ir pinigų
aš tai nelabai Nebent randi tokių prekių, kokiam Afrikos ar Indijos kaime, kur neveikia internetas, potencialus pirkėjas neįsijungs kompiuterio ir nepadarys užsakymo. Tai taip, tada kaina lieka galimybių ir fantazijų (kartais) vaisius
bet mane labiausiai stebina, kai produktams iš pasiekiamų šaltinių kainos yra užaukštinamos. Juk didmeninė kaina yra tikrai ne tokia, kokią gaunam mes, kad ir puikiomis sąlygomis, siųsdamos kažką sau iš užsienio.
dar forume irgi pastebėjau tokią tendenciją - visos labai nori turėti savo parduotuvę, ypač ekologijos skyrelyje. Ir viena kažką sukūrusi, ir kita. O kai esi mažas ir negali imti iš karto visko daug, tiekėjai nesismulkina su gerais pasiūlymais ir gaunasi tos parduotuvėlės niekuo neišsiskiriančios, tame tarpe ir kainomis. Pati neprisimenu nei jų pavadinimų, nei mane masina po jas landžioti Baisu, kad tokios iniciatyvos greitai gali "užsilenkti". MAMarija, apie užsilenkimą tau tikrai netaikau
aš tai nelabai Nebent randi tokių prekių, kokiam Afrikos ar Indijos kaime, kur neveikia internetas, potencialus pirkėjas neįsijungs kompiuterio ir nepadarys užsakymo. Tai taip, tada kaina lieka galimybių ir fantazijų (kartais) vaisius
bet mane labiausiai stebina, kai produktams iš pasiekiamų šaltinių kainos yra užaukštinamos. Juk didmeninė kaina yra tikrai ne tokia, kokią gaunam mes, kad ir puikiomis sąlygomis, siųsdamos kažką sau iš užsienio.
dar forume irgi pastebėjau tokią tendenciją - visos labai nori turėti savo parduotuvę, ypač ekologijos skyrelyje. Ir viena kažką sukūrusi, ir kita. O kai esi mažas ir negali imti iš karto visko daug, tiekėjai nesismulkina su gerais pasiūlymais ir gaunasi tos parduotuvėlės niekuo neišsiskiriančios, tame tarpe ir kainomis. Pati neprisimenu nei jų pavadinimų, nei mane masina po jas landžioti Baisu, kad tokios iniciatyvos greitai gali "užsilenkti". MAMarija, apie užsilenkimą tau tikrai netaikau
Čia ir esmė, kad buvo sukurtas vienas puslapis, kai neturėjau omeny jokių parduotuvių ir pan. Dabar reikėtų viską kurti iš naujo, kitomis rankomis ir dizainu, taigi susidursiu su naujomis išlaidomis, na bet laikas manau parodys.
Deja, viskas daug sudėtingiau negu mes kartais manome. Iš tikrųjų tai gavę didmeninę kainą, kartu gauname ir nurodytą pardavimo kainą, kuri turi būti tokia ir nekitokia. Pateiksiu pavyzdį su visiems žinomu Weledos šaltalankio dušo kremu. Jo didmenos kaina yra 21 lt, o jis tui būti parduodamas už 31 lt. Taigi, prie 21 reikia pridėti 22 proc. PVM, kitas galimas išlaidas (o jų yra begalė) ir ką gauname, kiek uždirbame pardavę šį produktą už 31 lt? Kad ir kaip norėtųsi tokį kremą parduoti pigiau, to tiesiog neįšeitų, nebent beliktų nieko iš to neuždirbti. Dar nereikėtų pamiršti, kad gavus pelną pardavus šį produktą, valstybei tektų nuo jo sumokėti dar 46 procentus. Taigi matematika paprasta. Vos geresnes kainas gali pasiūlyti tik dideli prekybos centrai arba didelę apyvartą "darantys" prekybininkai. Ai, nereikėtų apie tai kalbėti, nes patikėk, pradeda dinginėti ir noras ką nors daryti.