QUOTE(veziukas @ 2010 02 01, 09:58)
Prisijungsiu ir aš mamytės prie jūsų, labai susirūpinau savo vaikelio kalbos raidos sutrikimu, jam 1,3mėn., bet visiškai su juo nesusikalbu, savo klaba kažką jis šneka,bet tikslingai nieko nepasako ir neparodo, neatneša palieptas daikto ar pan.su žaislais jis žaidžia atrodo viską supranta, bet visiškai nesuvokia kai jį kalbinam, prašom
eisim šį ryt pas savo gydytoją žiūrėsim ką patars, senokai kilo įtarimas kad kažkas ne taip, bet vis kaltinau amžių , kad mažas, bet kaip matau ne be reikalo susirūpinau, gaila kad tik dabar užsiskaičiau jūsų pokalbius
Mūsų dukrytei metukai, sąmoningų žodžių nesako, savo kalba tai daug kalba, emocijas išreiškia skirtingom intonacijom, šūksniais.
Mes šiandien eisim į ankstyvąją korekciją, mankštas darysim ir pas logopedę. Draugė, būsima medikė, labai skeptiškai vertina ankstyvą korekciją, anot jos, tai ligų ieškojimas, mano vaikas sveikas. Aš neieškau ligų, o stengiuos dėl vaiko. Labai neramu, nesmesturim įgimtą hidrocefaliją, vartojam vaistus ir plius regėjimas prastas, žvairuoja. Vasarą nešiojom freiko pagalvę. Žodžiu, ligų 'radom' kiek tik įmanoma.
Mums yra įrašytas mišrus raidos sutrikimas, bet realiai, tai niekasnesako, kad ji atsilieka.
Dar nevaikšto, bet yra aktyvi, ropinėja, priėjus prie baldų pati atsistoja. Mano akiai ir smulkioji motorika yra nebloga, jau nebeima visaispirštais, o 'pincetuku' daiktų.