QUOTE(*sanel* @ 2009 09 28, 18:59)
na susiginčijom mes tokiu klausimu...
ar gimus vaikui gali tėtis pasiimt vaiko priežiūros atostogas iki kol sukaks vaikui 2 metai, jei mama nedirbanti. ar norint tėčiui pasiimt vaiko priežiūros atostogas, mamai reikėtų būtinai įsidarbint
būsiu labai dėkinga už atsakymą
ar gimus vaikui gali tėtis pasiimt vaiko priežiūros atostogas iki kol sukaks vaikui 2 metai, jei mama nedirbanti. ar norint tėčiui pasiimt vaiko priežiūros atostogas, mamai reikėtų būtinai įsidarbint
būsiu labai dėkinga už atsakymą
geras klausimas visvien tau dekretas 126 dienas priklauso. nors ir neapmokamas. manau, kad gali tetis imtis vaiko prieziuros atostogu (gali imti bet kuris is tevu), nors tu ir nedirbsi, taciau jas gales imti tik nuo to laiko, kai baigsis tavo gimdymo atostogos. geriau skambink i sodra - ten moteriskes viska paaiskins
Papildyta:
QUOTE(FAJITA @ 2009 09 26, 17:29)
sveikos mamos.
noreciau gaut informacijos is tu,kurios budamos dekretiniuose atostoguose su pirmu vaiku,pastojo antra karta.
siuo metu esu dekrete su pirmu vaiku, vel pastojau ir vat jau kita menesi kaip ir vel turiu eit dekretiniu atostogu. bet kaip buvau pas gydytoja,tai ji sake suzinot kada man geriau eit tu dekretiniu, tai taip ir nesupratau,ar cia del pinigu ar del ko.
ir aplamai,kokius pinigus as gausiu? ir kiek? kur reikes eit? kokui dokumentu is kur reikes?
buciau dekinga uz pagalba.
noreciau gaut informacijos is tu,kurios budamos dekretiniuose atostoguose su pirmu vaiku,pastojo antra karta.
siuo metu esu dekrete su pirmu vaiku, vel pastojau ir vat jau kita menesi kaip ir vel turiu eit dekretiniu atostogu. bet kaip buvau pas gydytoja,tai ji sake suzinot kada man geriau eit tu dekretiniu, tai taip ir nesupratau,ar cia del pinigu ar del ko.
ir aplamai,kokius pinigus as gausiu? ir kiek? kur reikes eit? kokui dokumentu is kur reikes?
buciau dekinga uz pagalba.
viskas priklauso nuo datu. kai pastojai su antru, jei nestumo metu tris menesius isbuvai pirmo vaiko auginimo atostogose (o siuo atveju pagal tavo zinute taip ir yra) - tau nustatys testine ismoka (tokia pat suma, kaip su pirmuoju). nelabai cia itakos turi tas biuletenis (gimdymo atostogos). as irgi rinkausi - tai manes tik paklause - jums biuleteni pradet 70 dienu iki nustatytos gimdymo datos, ar kad ta 70-oji butu gimdymo data (69 dienos iki jos). sakau, 70 dienu iki - tegu diena anksciau pradeda pinigus moket. is esmes jokio skirtumo. nebent savaitgalis i pradzia dekreto ieina - del to liepe pasigalvot ka daryt. nu bet viska turejo paaiskint...