Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(l'eau @ 2009 12 17, 11:55)
1. neturės 2. taip 3. mokės

QUOTE(sauliux @ 2009 12 17, 18:57)
Na man sodroj sake, kai imone bankrutavus priklauso kada pastojai, jeigu po bankroto, nieko negauni. Jei pries- thumbup.gif

blink.gif Na va, ir zinok dabar kaip cia bus... Pastojau tai tikrai jau po bankroto. Bet jei yra numatyta galimybe gauti ta pati kaip ir uz pirma vaika, jei i apskaiciuojama laikotarpi ieina pirmo vaiko prieziuros atostogu dalis, tai gal tas bankrotas tada nei prie ko? Sodroj tai irgi atsakymo negausiu, nes ten amzinai nieko nezino. Turbut teks laukt dekreto ir tada viskas bus aisku... unsure.gif
Atsakyti
Sveiki,
Aš čia su vienu tokiu klausimuku.. ax.gif Aš išeinu į dekretines, pagimdau ir vyras išeina tėvystės atostogų vienam mėnesiui..Sodros psl rašoma, kad už tą mėnesį vieną mokama tik tėvystės išmoka, motinystės ne..Bet nesuprantu, juk už tą pirmą mėnesį skaičiuojama dar dekretinės, ir jos jau išmokėtos būna...Ar čia reikia pasakyti sodrai kad tėvas ims mėnesį tėvystės atostogų, ar paskui nebus už vieną mėnesį mokama motinystės pašalpa...?..Kažką pribūriau čia, tikiuosi suprasit... blush2.gif Dėkinga už paaiškinimą.. 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(zaika @ 2009 12 18, 12:17)
blink.gif Na va, ir zinok dabar kaip cia bus... Pastojau tai tikrai jau po bankroto. Bet jei yra numatyta galimybe gauti ta pati kaip ir uz pirma vaika, jei i apskaiciuojama laikotarpi ieina pirmo vaiko prieziuros atostogu dalis, tai gal tas bankrotas tada nei prie ko? Sodroj tai irgi atsakymo negausiu, nes ten amzinai nieko nezino. Turbut teks laukt dekreto ir tada viskas bus aisku...  unsure.gif

Na aš kaip supratau, tai jūsų atveju skaičiuosis tos pajamos kurias gaudavote (motinystės išmoka)..
O kaip rašė sauliux, tai jei įmonė bankrutavo po išėjimo į dekretines, tada mokės du metus pinigėlius tuos, o jei bankrutavo prieš dekretines, tai tada iš tos įmonės negausi..Tiesiog skaičiuosis tos pajamos kurios buvo gaunamos iki bankroto, jei įsidarbinsit kitoj įmonėj prieš išeinant į dekretines...Aš taip suprantu...Sorry jei ne taip.. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2009 12 18, 11:17)
blink.gif Na va, ir zinok dabar kaip cia bus... Pastojau tai tikrai jau po bankroto. Bet jei yra numatyta galimybe gauti ta pati kaip ir uz pirma vaika, jei i apskaiciuojama laikotarpi ieina pirmo vaiko prieziuros atostogu dalis, tai gal tas bankrotas tada nei prie ko? Sodroj tai irgi atsakymo negausiu, nes ten amzinai nieko nezino. Turbut teks laukt dekreto ir tada viskas bus aisku...  unsure.gif

Jums pašalpa nepriklausytų todėl, kad bankrutavus įmonei nebeturite darbdavio, kuris jus išleistų atostogų (nebent būtumėt turėjusi dvi darbovietes arba prieš dekretą bent trumpam įsidarbintumėt). Aišku su sąlyga, kad turite reikalaujamą soc. draudimo stažą.

QUOTE(patrakusi @ 2009 12 18, 11:31)
Sveiki,
Aš čia su vienu tokiu klausimuku.. ax.gif Aš išeinu į dekretines, pagimdau ir vyras išeina tėvystės atostogų vienam mėnesiui..Sodros psl rašoma, kad už tą mėnesį vieną mokama tik tėvystės išmoka, motinystės ne..Bet nesuprantu, juk už tą pirmą mėnesį skaičiuojama dar dekretinės, ir jos jau išmokėtos būna...Ar čia reikia pasakyti sodrai kad tėvas ims mėnesį tėvystės atostogų, ar paskui nebus už vieną mėnesį mokama motinystės pašalpa...?..Kažką pribūriau čia, tikiuosi suprasit... blush2.gif Dėkinga už paaiškinimą.. 4u.gif

Čia turima omeny, kas tėvas vienu metu negali būti ir tėvystės, ir vaiko priežiūros atostogose bei atitinkamai gauti abiejų išmokų, t.y. tėvystės ir motinystės (tėvystės). Jūsų dekreto išmoka nė prie ko.
Atsakyti
Sveikos, gal galit kuri nors man patarti 4u.gif

Dabar esu vaiko auginimo atostogose, jam 1 metai ir 8 mėn. Šiandien paskambino iš įmonės ir prašė parašyti prašymą, kad savo noru išeinu iš darbo unsure.gif
Jie jau ten beveik nevykdo jokios veiklos, bet tiksliai nepasakė ar nori užsidaryti, ar bankrutuoja, ar dar ką ten ruošiasi daryti. Ir termino jokio nepasakė. Liepė tik apsvarstyti. Beveik visi darbuotojai jau išėję iš darbo.
Tai jeigu aš parašau savo noru prašymą išeiti iš darbo, negaunu daugiau išmokų iš Sodros? g.gif
O jeigu jie patys mane atleis (nors lyg ir negalima to padaryti auginant vaiką iki 3 metų), tai tada gausiu Sodros išmokas?
Atsakyti
Jokiu budu nerasykite prasymo jus atleisti is darbo savo noru.Jei neklystu tada ir sodros pasalpa nutruks ir jus iseisite be teises i jokias kompensacijas.Paskambinkite i sodra ir darbo inspekcija ir ten viska jums pasakys
Palaukite kol prisijungs Sweet Dreams,ji jums viska pasakys.
Atsakyti
Gal kas susiduret su tokia situacija. Moteris isejo i dekretines atostogas lapkricio gale, o dabar jau numatoma kad gimdys anksciau, t.y gruodzio 21 d., terminas buvo vasario pradzioj, o nestumo ir gimdymo atostogos iki balandzio 4 d. Kaip bus su pasalpom?
Atsakyti
QUOTE(Snaiguole @ 2009 12 18, 16:55)
Gal kas susiduret su tokia situacija. Moteris isejo i dekretines atostogas lapkricio gale, o dabar jau numatoma kad gimdys anksciau, t.y gruodzio 21 d., terminas buvo vasario pradzioj, o nestumo ir gimdymo atostogos iki balandzio 4 d. Kaip bus su pasalpom?

Pasikeitusi gimdymo data nieko nekeičia.
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2009 12 18, 11:44)
Jums pašalpa nepriklausytų todėl, kad bankrutavus įmonei nebeturite darbdavio, kuris jus išleistų atostogų (nebent būtumėt turėjusi dvi darbovietes arba prieš dekretą bent trumpam įsidarbintumėt). Aišku su sąlyga, kad turite reikalaujamą soc. draudimo stažą.

Turbut neskaitet puslapio atgal, nes ten aiskiai aprasiau savo situacija. mirksiukas.gif Galiu pakartoti. Laukdamasi pirmo vaiko dirbau dviejuose darbuose. Kai isejau i dekreta, viena is darbovieciu subankrutavo. Dabar as gryzau dirbti i savo senaji darba (i ta istaiga, kuri nesubankrutavo) smile.gif Ir pavasari vel iseisiu i dekreta. Si darboviete, kurioje dabar dirbu ir isleis i dekreta, o Sodra tikiuosi mokes ta pati, ka ir uz pirma vaika, nepaisant to, kad viena imone, is kurios skaiciavo pirmam vaikui, jau neegzistuoja. Na ziuriu kazkaip paprastai neiseina nupasakot situcijos. Manau teks palaukt dekreto ir tada bus viskas aisku, nes kaip bebutu, nieko jau nepakeisiu... irnesakyk.gif Tik vat norisi zinoti, ar gausiu ta pati ar ne...
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2009 12 18, 21:47)
Turbut neskaitet puslapio atgal, nes ten aiskiai aprasiau savo situacija.  mirksiukas.gif  Galiu pakartoti. Laukdamasi pirmo vaiko dirbau dviejuose darbuose. Kai isejau i dekreta, viena is darbovieciu subankrutavo. Dabar as gryzau dirbti i savo senaji darba (i ta istaiga, kuri nesubankrutavo)  smile.gif  Ir pavasari vel iseisiu i dekreta. Si darboviete, kurioje dabar dirbu ir isleis i dekreta, o Sodra tikiuosi mokes ta pati, ka ir uz pirma vaika, nepaisant to, kad viena imone, is kurios skaiciavo pirmam vaikui, jau neegzistuoja. Na ziuriu kazkaip paprastai neiseina nupasakot situcijos. Manau teks palaukt dekreto ir tada bus viskas aisku, nes kaip bebutu, nieko jau nepakeisiu...  irnesakyk.gif  Tik vat norisi zinoti, ar gausiu ta pati ar ne...

Atsiprašau, tikrai praleidau jūsų situaciją pro akis ax.gif Jei į laikotarpį iš kurio jums bus skaičiuojama nauja pašalpa pateks bent viena jūsų praeitų atostogų diena, gausite tą patį.
Atsakyti
Sveikos, o imones bankrotas ir sustabdyta veikla keicia ka nors iseinant i dekreta su antru vaiku kai jau esi motinystes atostogose su pirmu vaiku..?
Atsakyti
sveikos, turiu klausimeli, mano dekretas baigesi spalio 10d. Darbovieteje parasiau prasyma kad iseinu 2metams vaiko prieziuros atostogoms, sodroje susitvarkiau dokumentus del vienkartines ismokos 1430 ir gaunu kas menesi tuos 100lt uz vaika. Galvojau iki siol veluoja tie pinigelai kuriuos turiu gauti kas menesi, o dabar issiaiskinau, kad reikejo sodrai prasyma kazkoki nunesni, kad iseinu vaiko prieziuros atostogom, o nieks net nepasake verysad.gif , kaip manot ar dar yra galimybe atgauti tuos pinigelius is sodros uz du menesius?
Atsakyti
QUOTE(rassiux @ 2009 12 20, 12:33)
sveikos, turiu klausimeli, mano dekretas baigesi spalio 10d. Darbovieteje parasiau prasyma kad iseinu 2metams vaiko prieziuros atostogoms, sodroje susitvarkiau dokumentus del vienkartines ismokos 1430 ir gaunu kas menesi tuos 100lt uz vaika. Galvojau iki siol veluoja tie pinigelai kuriuos turiu gauti kas menesi, o dabar issiaiskinau, kad reikejo sodrai prasyma kazkoki nunesni, kad iseinu vaiko prieziuros atostogom, o nieks net nepasake  verysad.gif , kaip manot ar dar yra galimybe atgauti tuos pinigelius is sodros uz du menesius?

Labas,tikrai atgausi,nenusimink,tikriausiai Sodrai nepristatei Isakymo,kad darbdavys isleidzia tave vaiko prieziuros atostogu,nuo spalio 11 d. iki kol vaikui sukaks 2 m. mirksiukas.gif
Atsakyti