Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Puk @ 2009 12 15, 23:05)
Dar kartelį noriu pasitikslinti blush2.gif Jei iš po dviejų metų atostogų pradedu dirbti, tai pagal bendrą tvarką kitam dekretui ir  atostogoms skaičiuojasi darbo užmokestis ir paskutinių mėnesių pašalpos, kurios įeina į 12 men. laikotarpį g.gif

Taip, kompensuojamąjį DU skaičiuotų iš visų draudžiamųjų pajamų turėtų per 12 mėn. laikotarpį iki atitinkamų atostogų.
Papildyta:
QUOTE(agne vaitkuviene @ 2009 12 15, 23:32)
Dabartine motinystes (nestumo ir gimdymo)pasalpa butu skaiciuojama pagal buvusios motinystes pasalpos kompensuojamaji darbo dienos uzmokescio vidurki, o dabartine motinystes(tevystes)vaiko prieziuros atostogu pasalpa pagal buvusiuju vaiko prieziuros pasalpos kompensuojamaji darbo dienos uzmokescio vidurki?

Teoriškai taip. Praktiškai dar neturėjau galimybės tuo įsitikinti smile.gif
Atsakyti
Laba diena, norejau paklausti, o mane kas nors isleistu i dekreta, jeigu as stoviu darbo birzoje?
Atsakyti
QUOTE(Juracius @ 2009 12 16, 13:51)
Laba diena, norejau paklausti, o mane kas nors isleistu i dekreta, jeigu as stoviu darbo birzoje?

Gydytojai išleidžia visas, bet pašalpa, esant registruotai DB, priklauso tik vienkartinė (260 Lt) iš savivaldybės.
Atsakyti
Sweat Dreams, matau, jūs šioje srityje nusimanote. Gal atsakysite ir į mano klausimą?

Tarkim, dirbi visu etatu, visas sąlygas pašalpai gauti atitinki. Ar galima likti darbe puse etato ir gauti pusę priklausančios motinystės pašalpos? Darbdavys su tokiu variantu sutiktų.
T.y. pusę dienos prižiūriu vaiką ("atostogauju" biggrin.gif ), kitą pusę dirbu.
Ar įstatymai numato tokią galimybę?
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2009 12 16, 17:28)
Sweat Dreams, matau, jūs šioje srityje nusimanote. Gal atsakysite ir į mano klausimą?

Tarkim, dirbi visu etatu, visas sąlygas pašalpai gauti atitinki. Ar galima likti darbe puse etato ir gauti pusę priklausančios motinystės pašalpos? Darbdavys su tokiu variantu sutiktų.
T.y. pusę dienos prižiūriu vaiką ("atostogauju"  biggrin.gif  ), kitą pusę dirbu.
Ar įstatymai numato tokią galimybę?

ta pati darbovietė išleidžia į motinystės atostogas ir dar joje dirbate? g.gif kaži,ar taip įmanoma g.gif
Atsakyti
Bet kodėl ne? Juk atostogų metu niekas kaip ir nedraudžia dirbti. Tik atitinkamai sumažina pašalpą smile.gif
Atsakyti
QUOTE(saulala @ 2009 12 16, 21:55)
Bet kodėl ne? Juk atostogų metu niekas kaip ir nedraudžia dirbti. Tik atitinkamai sumažina pašalpą  smile.gif

Esate teisi. Galėsite grįžti dirbti, skirtumą tarp atlyginimo ir pašalpos Sodra mokės iki vaikui sueis dveji.
Atsakyti
Gal kas galetu atsakyti? ax.gif

Besilaukdama pirmo vaikelio dirbau dvejose darbovietese. Isejus i dekreta, viena darboviete subankrutavo. Dabar gryzau dirbti i viena is savo buvusiu darbovieciu ir laukiuosi antro vaikelio. Kiek zinau, isejus i dekreta galeciau prasyti Sodros moketi ta pati kaip uz pirma vaika (nes i 12 men. laikotarpi ieis ir vaiko auginimo atostogos). Tik iskilo klausimas, jei viena firma bankrutavus, tai tures kazkokios itakos ar ne? Ar man vistiek skaiciuos ta pati ka ir uz pirma vaika (is abieju imoniu), ar jau is tos bankrutavusios ka gaudavau jau nebemokes? Na sumaliau kazkaip, bet gal suprasit... blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(zaika @ 2009 12 17, 10:11)
1.Tik iskilo klausimas, jei viena firma bankrutavus, tai tures kazkokios itakos ar ne? 2.Ar man vistiek skaiciuos ta pati ka ir uz pirma vaika (is abieju imoniu), 3. ar jau is tos bankrutavusios ka gaudavau jau nebemokes?

1. neturės 2. taip 3. mokės
Atsakyti
Ar ilgai nedirbanciai nesciajai, kuri nestovi darbo birzoje priklauso 260 lt pasalpa likus 70 dienu iki gimdymo?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 17 gruodžio 2009 - 13:33
QUOTE(nep @ 2009 12 17, 13:29)
Ar ilgai nedirbanciai nesciajai, kuri nestovi darbo birzoje priklauso 260 lt pasalpa likus 70 dienu iki gimdymo?

Priklauso visoms, kurios negauna motinystės pašalpos iš Sodros.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 12 17, 12:55)
1. neturės 2. taip 3. mokės

Na man sodroj sake, kai imone bankrutavus priklauso kada pastojai, jeigu po bankroto, nieko negauni. Jei pries- thumbup.gif
Atsakyti