Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(bonza @ 2009 12 12, 17:59)
o gavot pastu i namus?

taip. vakar atnese i namus registruota laiska.

QUOTE(zinulė @ 2009 12 12, 20:23)
Paankstinimas nežinau, ar labai aktualu, juk vis tiek už tokį patį laikotarpį moka g.gif

o as manau, kad butent PAANKSTINIMAS ir yra sodrai aktualu, nes tada kliutu ir gyd., kuri isleido anksciau, aplenkdama istatyma, kuris nestuke.gif i dekreta isleisti gali tk 30 sav.
tarkim, as pati norejau, kad mane i dekreta isleistu bunant 28 sav. (kudikis pilve sedejo, istisai blogi slapimo tyrimai), tai mano gine iskart pasiule "galim pakeist tavo paskutiniu MM laika, jei nori?" Bet paskui, pasitarus su kt.gine, pabijojo TAI daryti, kadangi suzinojo, jog SODRAi lb aktualu, kodel moteris buvo isleista 28 sav. ir pan.Ir kad sodrai atlikus patikrinima, tas 2 sav.gali tekt moket nestuke.gif pasalpa is savo algos...
Atsakyti
Sveiki. Gal galite man padeti?
Esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis 3 metai... Zinau kad pasibaigus atostogoms mane privalo priimti atgal i darba... O jeigu as noriu sugryzti po dveju metu? Ar turi darbdavys teise manes nepriimti?
Atsakyti
QUOTE(megagaite @ 2009 12 14, 12:30)
Sveiki. Gal galite man padeti?
Esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis 3 metai... Zinau kad pasibaigus atostogoms mane privalo priimti atgal i darba... O jeigu as noriu sugryzti po dveju metu? Ar turi darbdavys teise manes nepriimti?

neturi. tiesiog prieš porą savaičių jūs turėtumėte jį įspėti smile.gif
Atsakyti

aš manau, kad tikrai turi teisę nepriimti. Vaiko priežiūros atostogos yra tik iki 3 m, ne ilgiau unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(niekasnenorėjomirti @ 2009 12 14, 00:47)
Tai gi pati nedirbai, o tik knygutę "įdarbinai", o ant kitų varai  bigsmile.gif

turi irodymu, kad as nedirbau? g.gif

QUOTE(nep @ 2009 12 14, 13:45)
aš manau, kad tikrai turi teisę nepriimti. Vaiko priežiūros atostogos yra tik iki 3 m, ne ilgiau  unsure.gif

klausiau sodroj, vistik pagal nauja istatyma Vaiko prieziuros atsotogos jau tik iki vaikui sueis 2 metai.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 12 14, 13:45)
aš manau, kad tikrai turi teisę nepriimti. Vaiko priežiūros atostogos yra tik iki 3 m, ne ilgiau  unsure.gif

Ar jus manes nesupratote, ar as jusu? As i darba noriu gryzti, kai vaikui sukaks du metai...o ne po triju metu dar du metai blink.gif

Atsakyti
QUOTE(megagaite @ 2009 12 14, 14:40)
Ar jus manes nesupratote, ar as jusu? As i darba noriu gryzti, kai vaikui sukaks du metai...o ne po triju metu dar du metai blink.gif

jeigu norite grįšti anksčiau į darbą, darbdavys privalo jus priimti. Tik reikia raštu parašyti prašymą kad nuo tokios ir tokios dienos Jūs grįžtate. Kad ketinate anksčiau grįžti į darbą darbdavį reikia berods prieš du mėnesius įspėti, tiksliai nebepamenu prieš kiek laiko 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 14, 13:42)
klausiau sodroj, vistik pagal nauja istatyma Vaiko prieziuros atsotogos jau tik iki vaikui sueis 2 metai.

Jus kažkas smarkiai suklaidino. Vaiko priežiūros atostogų trukmę reglamentuoja ne Sodra, o darbo kodeksas, kuris nepakeistas ir kol kas nesiruošiama jo keist. Taigi cituoju:

"180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai

1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.

2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama."
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Enita: 14 gruodžio 2009 - 14:58
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 14, 14:42)

Klystat
Sodra moka tik 2 metus, o atostogauti galima 3 metus pagal DK
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 12 14, 14:48)
jeigu norite grįšti anksčiau į darbą, darbdavys privalo jus priimti. Tik reikia raštu parašyti prašymą kad nuo tokios ir tokios dienos Jūs grįžtate. Kad ketinate anksčiau grįžti į darbą darbdavį reikia berods prieš du mėnesius įspėti, tiksliai nebepamenu prieš kiek laiko  4u.gif

prieš dvi savaites smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Enita @ 2009 12 14, 15:57)
Jus kažkas smarkiai suklaidino. Vaiko priežiūros atostogų trukmę reglamentuoja ne Sodra, o darbo kodeksas, kuris nepakeistas ir kol kas nesiruošiama jo keist. Taigi cituoju:
"180 straipsnis. Atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai
1. Pagal šeimos pasirinkimą motinai (įmotei), tėvui (įtėviui), senelei, seneliui arba kitiems giminaičiams, faktiškai auginantiems vaiką, taip pat darbuotojui, paskirtam vaiko globėju, suteikiamos atostogos vaikui prižiūrėti, kol jam sueis treji metai. Atostogas galima imti visas iš karto arba dalimis. Darbuotojai, turintys teisę gauti šias atostogas, gali jas imti pakaitomis.
2. Per šį atostogų laikotarpį paliekama darbo vieta (pareigos), išskyrus atvejus, kai įmonė visiškai likviduojama."

dekuij uz reikalinga info 4u.gif

QUOTE(Karina123 @ 2009 12 14, 18:52)
Klystat. Sodra moka tik 2 metus, o atostogauti galima 3 metus pagal DK

ir jums aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 14, 14:42)

Nesuprantu, kur dingo mano postas g.gif
Melagė meluoja, o kas teisus, to trina?

Aišku, kad turiu. Patikrins tavo kompą namų, o tu pastoviai ištisom dienom čia SMinies, apklaus kaimynus - ptvirtins, kad nėjai į jokį darbą ir visą laiką su vaiku namie buvai, patikrins postus SM - pati gyreisi, kad tik knygutė dirba ir viskas. Per tokias apgavikes kitos sąžiningos mamos kenčia. Ir dar turi sąžinės čia ant kitų varyt blink.gif . Galit pažiūrėt jos nakstesnius postus (rudens) viskas aišku bus.
Jei nesupranti kiek metų gail trukt motinystės atostogos, tai kitų neklaidink.
Atsakyti