Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Sim@ @ 2009 12 12, 14:47)
laba diena, atejau su klausimu.
esu  nestuke.gif
nuo 2009.12.01 d. isejau i Netsumo ir gimdymo atostogas. sodrai priduoti visi reikalingi dokumentai.
siandien is sodros gavau registruota laiska - rasta, kuriame raso: "Informuojame, kad bus tikrinama medicinine dokumentacija del nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimo C nr. ..... uz laikotarpi 2009.12.01 - 2010.04.05 isdavimo pagal "Nedarbingumo pazymejimu bei nestumo ir gimdymo atostogu pazymejimu isdavimo taisyklese" nustatyta tvarka. Sprendima del ligos pasalpos mokejimo priimsime gave medicininiu dokumentu patikrinimo pazyma."
o nuo kada nestumas jau liga patapo? g.gif

o gavot pastu i namus? nes as tokiu pat metu isejau atostogu, viena diena anksciau... Laukiu kada kokiu pinigeliu sumokes, nes jau nebezinau is ko gyvent doh.gif verysad.gif
Atsakyti
O kas tada,jei dekretas pavelintas? Kaip ten jie ir ka tikrins? Juk i dekreta gyd.isleidzia nuo 30 savaites.
Atsakyti
QUOTE(nykstuke 7 @ 2009 12 12, 18:05)
O kas tada,jei dekretas pavelintas? Kaip ten jie ir ka tikrins? Juk i dekreta gyd.isleidzia nuo 30 savaites.

vat, butent, kad isleidzia tik suejus 30 sav.nuo paskuitiniu MM.
mane turejo isleist 2009.11.29d., o isejau tik nuo 2009.12.01 d. Taigi, nemanau, kad kazkas blogai.

kaip suprantu, cia blogiau bus toms, kurios isejo anksciau nei suejo 30 sav.
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 12, 17:49)
vat, butent, kad isleidzia tik suejus 30 sav.nuo paskuitiniu MM.
mane turejo isleist 2009.11.29d., o isejau tik nuo 2009.12.01 d. Taigi, nemanau, kad kazkas blogai.

kaip suprantu, cia blogiau bus toms, kurios isejo anksciau nei suejo 30 sav.

gali tikrint ir dėl to, ar tikrai dirbot, ar tikrai gavot tokį atlyginimą, pagal kurį skaičiuojama bus išmoka

Pažįstamai būtent tai tikrino, buvo įsidarbinusi jau nėščia būdama antrame darbe, tai ten visus dokumentus tikrino, prašė jų nuorašus atsiųst. Sukėlė įtarimą tai, kad retai kas nėštukes įdarbina. Pirmos darbovietės net netikrino. Jei viskas oficialu ir nieko nėra neteisėto, nėra ko bijot, jei kas nors pridirbta, tada gali ir blogiau baigtis. Juk jau ne vienai ne tik baudom, bet ir įkalinimu grasina.
Atsakyti
QUOTE(nykstuke 7 @ 2009 12 12, 19:58)
Tai cia visas taip tikrinti turetu.Tegul dziaugiasi kad  nestuke.gif  dar taupo ju pinigus,nes maziau uz trumpesni laikotarpi turetu ismoku moketi.

yo, dabar tikrins visas, reikia nereikia blink.gif kuo vargingesni_ tikrins labiau verysad.gif
o kai pacios sodros darbuotojos del nestumo po 60 tukst motinystes pasiima, tai viena uz grotu, o kiek dar tokiu yra??? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 12, 15:14)
dekuij uz info 4u.gif

na nesakiau kaip fakto, o tik bandau spėti 4u.gif Nes girdėjau,kad yra bandymų ankstintis dekretą 4u.gif bet pasiskaičius kitų komentarus, gali būti, kad ir dėl nėštukės darbo legalumo tikrina 4u.gif
Atsakyti
Laba diena mamytes, cia as jau gal busiu kokia milijonine su tokiu savo klausimu 4u.gif noriu pasitikslinti, jeigu as iseiciau i dekreta antra karta, nors jau esu vaiko prieziuros atostogose, tai man kaip suprantu mokes viska pagal sena tvarka???? 4u.gif 4u.gif 4u.gif o jeigu gaunasi taip kad man i darba reikia grizti, ir kartu kaip ir dekretas buna biggrin.gif ar moka uz nestumo atosotogas??? 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Paankstinimas nežinau, ar labai aktualu, juk vis tiek už tokį patį laikotarpį moka g.gif

O jeigu viskas legalu, tai ir jokie patikrinimai nieko nepakenks. Kitas dalykas, kad yra, kurios "įdarbina" tik sodros pažymėjimą, o iš tikrųjų nedirba. Tada jau, jei išsiaiškins, ne tik pati mama, bet ir darbdavys kentės doh.gif
Atsakyti
Esant 3-ciu metu vaiko prieziuros atostogose mano imone bankrutavo. Po menesio pastojau. Dekretiniu atostogu turiu iseiti iki pirmam sueis 3 metai. Skambinau i sodra ir man pasake, jog nebepriklausys jokios ismokos nes pastojau jau po bankroto. Ar tai tiesa? Kokie tokiu atveju galimi variantai-isidarbinti vienai dienai,paankstinti dekreta?
Is anksto aciu uz atsakyma.
P.S. siuo metu esu registruota darbo birzoje ir gaunu ismoka.
Atsakyti
QUOTE(sauliux @ 2009 12 13, 12:13)
Esant 3-ciu metu vaiko prieziuros atostogose mano imone bankrutavo. Po menesio pastojau. Dekretiniu atostogu turiu iseiti iki pirmam sueis 3 metai. Skambinau i sodra ir man pasake, jog nebepriklausys jokios ismokos nes pastojau jau po bankroto. Ar tai tiesa? Kokie tokiu atveju galimi variantai-isidarbinti vienai dienai,paankstinti dekreta?
Is anksto aciu uz atsakyma.
P.S. siuo metu esu registruota darbo birzoje ir gaunu ismoka.

Tuo telefonu konsultaciju 8700****, jeigu skambinai, patariu nepasitiketi, nes kiek mes juo skambinom, tiek neteisingai pasakydavo.....Geriau rasyt jiems paklausimo forma, arba dar geriau nuvaziuoti paciam....ten kompe bus visa tavo situacija...
Atsakyti
QUOTE(Sim@ @ 2009 12 12, 22:48)
vat, kad jau taip ismanai, pasakyk, kaip jau sodra patikrintu ta fakta, kad "idarbina tik sodros pazymejima"?
juk kaip beidarbinta butu  nestuke.gif , apie jos idarbinima pildoma forma ir pristatoma sodrai.

kai nori randa, pvz iš senesnių metų:prieš pusantrų metų pažįstama "įsidarbino" pas savo vyro draugą 3 mėnesiam, išėjo į dekretą, pasigimdė, po pusmečio sodra darė patikrinimą, ne jos, bet kitos panašiai įsidarbinusios nėštukės, atkapstė ir senesnį įvykį. Sukėlė įtarimą kažkokie dokumentai, o gal skundas buvo, niekas nežino. Tiesa, jie ko gero darė gal su VMI , nes kvietėsi aiškintis pvz, ką dirbo, kas buvo vadovas grupės, o kai tas grupės vadovas net negali pasakyt savo "buvusių" darbuotojų vardų, nekalbant jau apie pavardes. doh.gif Teko grąžint visas išmokas, kalėjimu tada lyg negrasino. Firmos vadovas irgi gavo nemažą baudą.
Atsakyti
QUOTE(agne vaitkuviene @ 2009 12 13, 15:30)
Jeigu isidarbinsite vienai dienai,uzdarys astuoneriems metams i kalejima(skaitykite siek tiek auksciau)

kur auksciau? jei tai tiesa, tai potencialus darbdavys turetu dometis ar potenciali darbuotoja nenescia. O vrug taip, ir po 3 d. jinai iseis. Tada ir darbdaviui tektu moketi bauda. (Tai butu jos teisiu pazeidimas)

Beto, toks draudimas isidarbinti vienai dienai butu zmogaus teisiu pazeidimas...Grestu sankcijos visai Lietuvos valstybei, jei skundas apie tai nueitu kur auksciau. Manau siai saliai ta prasme problemu tikrai uztenka biggrin.gif biggrin.gif Kas zmogui gali drausti isidarbinti porai dienu? Gal jam darbas nepatiko, gal atmosfera, gal kitas vaikas darzelyje labai sunkiai adaptuojasi, galima sugalvoti nemazai priezasciu, del kuriu po poros dienu galima noreti iseiti is darbo!
Atsakyti