Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(nep @ 2009 12 08, 09:07)
Ir dar, as niekaip nerandu to istatymo, kur kalbama "kas turi teise iseiti motinystes tevystes atostogu, nuo 1 iki 3 m."

Bet nuo 2 iki 3 m. niekas pasalpu negauna, tai teoriskai tokiu atostogu gali iseiti net tas, kuris 12 menesiu stazo neturi? Istatyme to parasyta NERA.

Jums niekas nedraudžia eiti nėštumo ir gimdymo bei vaiko auginimo atostogų, tai yra jūsų prigimtinė teisė. Galite eiti ir neturėdama stažo.

BET!

Už antrąjį vaiką jūs negausite nieko, nes neturite ligos ir motinystės socialinio draudimo STAŽO smile.gif O kad jo reikia norint gauti išmokas iš Sodros labai aiškiai parašyta Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymo 18 straipsnio 1 dalies 3 punkte smile.gif

Nuostatą dėl tokios pačios pašalpos pamirškite, nes ne jūs ankstesnę gavote, o jūsų vyras. Nelįskit į svetimą piniginę, tai kas kad ji jūsų vyro.

Spaminam temą tik su tokiom nesąmonėm...
Papildyta:
QUOTE(santi @ 2009 12 08, 10:42)
dekoju uz atsakyma.
O gal zinote, ar jei imamas pirmojo vaiko vidurkis, jis imamas pagal to laiko skaiciavima (skaiciuodavo tada ketvirciais) ar jau ima tuos menesius iki pirmo vaiko ir skaiciuoja uz metus vidurki?

Imamas jau paskaičiuotas kompensuojamas darbo užmokestis ir jis neperskaičiuojamas. Nuostata užtikrina tokį patį kompensuojamą DU, o ne keičia laikotarpį, iš kurio jis turėtų būti apskaičiuojamas.
Atsakyti
Prašau padėti suprasti, kokia man galėtų priklausyti pašalpa. Šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose, kuriam dveji metai sueis 2010 m. gegužės 27 d. Jei šiuo metu pastočiau ir imčiau lauktis antrojo, kuris turėtų gimti 2010 m. spalio mėn. Pagal kokias mano gautas pajamas (pagal kokius vidurkius ar pan.) būtų skaičiuojamas dekretinių ir gimdymo atostogų apmokėjimas, taip pat pagal kokias mano pajamas skaičiuotų vaiko auginimo atostogų pašalpą? g.gif
Iš anksto ačiū.
Atsakyti
Sveikos,nežinau ar tikrai į tą temą rašau blush2.gif bet jei kas žinot,suprantat paaiškinkit 4u.gif
Esu vaiko auginimo atostogose iki 3m(vaikui dabar 2,8),ir gaunu šįryt,laiškelį iš Socialinės paramos skyriaus,dėl išmokos vaikui sustabdymo blink.gif ir turiu pervest valstybei pinigus,kurie anot jų neteisėtai išmokėti blink.gif Kaip tai suprast kolkas nelabai suprantu,tiesiog pasimečiau unsure.gif ar yra kam taip buvę? g.gif
Dėkoju jei kas atsakysit 4u.gif
Atsakyti
pasiskaitykit cia

http://www.supermama...?...6701&st=288

cia yra del vaiko pinigeliu ir per dideliu pajamu turetu joms gauti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2009 12 08, 17:38)
pasiskaitykit cia

http://www.supermama...?...6701&st=288

cia yra del vaiko pinigeliu ir per dideliu pajamu turetu joms gauti  4u.gif

Ačiū 4u.gif einu skaityt mirksiukas.gif
Atsakyti
Gal kas supratote kitaip,bet ar tikrai per žinias sakė,kad lygtai vaikams nuo metų iki dviejų mokės tiktai 100 lt? doh.gif doh.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2009 12 09, 20:30)
Gal kas supratote kitaip,bet ar tikrai per žinias sakė,kad lygtai vaikams nuo metų iki dviejų mokės tiktai 100 lt?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

Čia jei nėštumas ir(arba) gimdymas užsitęsia?
Atsakyti
QUOTE(Medinis @ 2009 12 09, 21:32)
Čia jei nėštumas ir(arba) gimdymas užsitęsia?

pas manę situacija yra tokia.....
Atsakyti
QUOTE(dzeine01 @ 2009 12 09, 20:30)
Gal kas supratote kitaip,bet ar tikrai per žinias sakė,kad lygtai vaikams nuo metų iki dviejų mokės tiktai 100 lt?  doh.gif  doh.gif  doh.gif

kalbėta buvo apie išmokas vaikams. Suapvalino 97,5 Lt ir kaip visada pusės nepasakė. Diskusijos apie vaiko pinigus http://www.supermama...?...6701&st=288
Atsakyti
LABAS Sweet Dreams bigsmile.gif

matau cia visiems padedi susigaudyt, saunuole thumbup.gif

zinai, reikia ir man pagalbos blush2.gif pradedu nerimauti kaip mums (ty tiek tau tiek man tongue.gif ) skaiciuos tas ismokas.
Pradzioj dekretines is ko apskaiciuos? Ar ims 12men iki pirmojo isejimo i dekreta ar galima skaiciuotis paskutinius 12men ty 2009.02.01-2010.01.30 (as iseinu i dekreta 2010.02.06) ...man kurkas naudingesnis butu pastarasis variantas ax.gif

ir analogiskai su vaiko auginimo atostogom kas bus.. ar tikrai mums paskirs ta pati kaip su pirmuoju vaiku? nieko neperskaiciuos? g.gif (butu tikrai gerai ax.gif )

simta kartu jauciu tu jau ta aiskinai bet kuo daugiau skaitau ankstesnius postus tuo labiau galva susisuka doh.gif Noriu isgirst tiesiai is taves savo situacija, kad nusiraminciau rolleyes.gif
aciu is anksto notworthy.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 07, 17:28)
Atskiras prašymas dėl skaičiavimo tvarkos nerašomas. Jūsų pageidavimas bus pažymėtas bendrame prašyme.

bet Prašymo skirti motinystės (tėvystės) pašalpą formoje jokio punkto apie tai nera g.gif tai darbuotojas tiesiog pastaba irasys ar kaip? labai jau baisu kad neivyktu koks nesklandumas ir i tai nebus atkreiptas demesys blush2.gif
ir dar... tuo atveju kai as prasysiu taikyti ta pati komp.DU ar man reikes dar karta nesti is darbovietes pazyma apie pajamas (uz kazkoki laikotarpi pamenu tikrai reikejo pazymos apie pajamas g.gif )? ar uzteks tik įsakymo dėl vaiko priežiūros atostogų suteikimo nuorašą unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Goniuke: 10 gruodžio 2009 - 08:59
QUOTE(zivjana @ 2009 12 08, 14:12)
Prašau padėti suprasti, kokia man galėtų priklausyti pašalpa. Šiuo metu esu vaiko auginimo atostogose, kuriam dveji metai sueis 2010 m. gegužės 27 d. Jei šiuo metu pastočiau ir imčiau lauktis antrojo, kuris turėtų gimti 2010 m. spalio mėn. Pagal kokias mano gautas pajamas (pagal kokius vidurkius ar pan.) būtų skaičiuojamas dekretinių ir gimdymo atostogų apmokėjimas, taip pat pagal kokias mano pajamas skaičiuotų vaiko auginimo atostogų pašalpą? g.gif
Iš anksto ačiū.

Mane ir domina sia klausymas, gal kas kali pakomentuoti. kaip bus su dekretinem atostogom, jei as auginu vaikeli iki 3 metu ir i darba negristu, o antro susilauksiu, kai pirmam bus 2.7 metuku. Aciu 4u.gif
Atsakyti