QUOTE(nep @ 2009 12 07, 19:03)
Dabar skaitausi vaiko iki 3 m. prieziuros atostogose, nors esu isejusi is to darbo apskritai. Netrukus, po savaites, tureciau is gydytojo gauti pazyma apie prasidedancias naujas dekretines, laukiuosi antro vaiko.
Kaip manote ar galeciau per ta savaite kur nors isidarbinti ir ta pacia diena,tarkim, nauja darboviete isleistu mane nestumo atostogu?? Ar galeciau gauti tokia pat pasalpa kaip ir uz pirmaji vaika? Ar galima butu taip padaryt? (Ir dar idomu, ar tai naujai darbovietei nesudaryciau kokiu nors nuostoliu, pvz piniginiu?) Nes jei taip galima, man labai reiktu, kad kas padetu.
Kaip manote ar galeciau per ta savaite kur nors isidarbinti ir ta pacia diena,tarkim, nauja darboviete isleistu mane nestumo atostogu?? Ar galeciau gauti tokia pat pasalpa kaip ir uz pirmaji vaika? Ar galima butu taip padaryt? (Ir dar idomu, ar tai naujai darbovietei nesudaryciau kokiu nors nuostoliu, pvz piniginiu?) Nes jei taip galima, man labai reiktu, kad kas padetu.
Jei išėjote iš darbo, nebesiskaito, kad esate vaiko auginimo atostogose. Tačiau įsidarbinti kad ir vienai dienai jums tikrai verta. Gausite visas išmokas ir jei į naujos pašalpos apskaičiavimo l-pį (12 mėn.iki atitinkamų atostogų) įeis bent viena ankstesnių vaiko auginimo atostogų diena (KOL DAR BUVOTE NEIŠĖJUSI IŠ DARBO!), tada gausite sąlyginai tiek pat, kiek su pirmu vaiku.
Papildyta:
QUOTE(aureka @ 2009 12 07, 19:28)
Nuo 2007 03 27 turiu individualia veikla.Kitur niekur nedirbu.Dabar pastojau Esu labai laiminga, bet tuo paciu susirupinus ka dabar daryti Istatymuose ir ismokose nelabai susigaudau Svarstau gal man nutraukti veikla ir isidarbinti kur nors, arba bent istoti i darbo birza, kad galeciau bent pas gydytojus lankytis.ir kokio dabar reikia stazo, kad gauti ismokas?
Nuo 2009 m. sausio 1 d. individualia veikla (išskyrus pagal verslo liudijimą) užsiimantys asmenys privalomai draudžiami ligos ir motinystės soc.draudimu. Taigi, skaičiuojasi stažas (už sumokėtus mokesčius Sodrai nuo 800 Lt suteikiamas mėnesio stažas), įsiskaičiuoja gautos pajamos apskaičiuojant pašalpas (2009 m. apie 30 % visų gautų ind.veiklos pajamų) ir galite išeiti į "dekretą" ir vaiko auginimo atostogas. Pas gydytojus taip pat galite lankytis nemokamai, nes mokate privalomojo sveikatos draudimo įmokas. Įsidarbinti kitur, žinoma, kad galite, jei rasite kur ir už priimtiną atlygį, krizė visgi Jei visgi neįsidarbinsite, o tęsite individualią veiklą, gausite visas priklausiančias išmokas. Jų dydis priklausys nuo jūsų gaunamų pajamų, tik bus proporcingai mažesnis, nes mokesčių kolkas mokate mažiau nei eilinis dirbantysis.