Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(sigule* @ 2009 12 05, 12:13)
Jeigu dabar vaiko tevas vietoje manes noretu iseiti vaiko prieziuros atostogu - is kurio laikotarpio jam skaiciuotusi pasalpa?

Iš praėjusių 12 mėn.iki vaiko auginimo atostogų pradžios.
Papildyta:
QUOTE(giedrute25 @ 2009 12 05, 13:21)
Sakykit jei mano vaikui 2metukai ir as laukiuosi antro, o jis gims kai mano vaikui nebus dar 3metuku o ar iki 2 iki 3metu skaitosi vaiko prieziuros atostogos g.gif  ar as gausiu kokia pasalpa ar nieko negausiu, su pirmu vaiku tai gaudavau g.gif

Jei į naujos pašalpos apskaičiavimo laikotarpį įeina bent viena ankstesnių vaiko iki trejų metų auginimo atostogų diena, galite rinktis, kad naujoji pašalpa būtų apskaičiuojama iš kompensuojamo DU, kuris buvo taikomas ankstesnei pašalpai apskaičiuoti.
Taigi, galėsite gauti tokią pačią pašalpą (minus planuojami mažinimai) kaip su pirmu vaiku.
Atsakyti
Sveikos, o gal kuri žinote, jei turiu kasmetinių apmokamų atostogų ir jų neišnaudoju iki dekreto, ar už jas man darbdavys sumokės, kai išeisiu į dekretą? Beje, kiek perskačiau, kad dar plius ir už dekreto laikotarpį skaičiuojamos atostgos??? Ar tas likusias kasmetines atostogas galėsiu naudoti tik grįžusi iš motinystės-tėvystės atsotogų (po 2-3 metų)?
Dėkui 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 05, 14:27)
Papildyta:

Jei į naujos pašalpos apskaičiavimo laikotarpį įeina bent viena ankstesnių vaiko iki trejų metų auginimo atostogų diena, galite rinktis, kad naujoji pašalpa būtų apskaičiuojama iš kompensuojamo DU, kuris buvo taikomas ankstesnei pašalpai apskaičiuoti.
Taigi, galėsite gauti tokią pačią pašalpą (minus planuojami mažinimai) kaip su pirmu vaiku.

Sveikutes 4u.gif
Gal kuri is savo patirties zinot,kaip tiksliai ta prasyma del pasalpos mokejimo rasyti, kad skaiciuotusi kaip su pirmuoju vaiku (taikant ta pati kompensuojamaji DU)?
Uztenka rastiskai tai isreiksti ir viskas?
Domina,nes siuo metu esu vaiko prieziuros atostogose iki 3m ir vel jau gavau gyd pazyma apie dekreta, ruosiuosi vezti ji i darboviete ir planuoju kartu su dekreto pazyma prisegti prasyma apie pasalpos skaiciavima.
Is anksto dekoju uz atsakyma ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 05, 15:27)
Papildyta:

bet nesvarbu, kad tas laikotarpis ieina i dekreto skaiciavimo ar i motinystes pasalpos skaiciavimo laikotarpi?
jei tarkim as iseinu 2010 05, tai kuriuos men man skaiciuos dekretui ir kuriuos motinystei?
Atsakyti
sveiki as norejau pasiklausti ar yra kokia minimali suma gauti pinigelius uz vaika kuri negali buti mazesne uz nustatyta? g.gif aciu uz atsakyma

ir norejau pasiklausti isejus i dekreta uz koki laika moka pinigelius ir ar i juos isiskaiciuoja po gimdymo pinigeliai , ar kitus ismoka kai pagimdai ? g.gif
Atsakyti
QUOTE(@mama@ @ 2009 12 06, 15:21)
Sveikos, o gal kuri žinote, jei turiu kasmetinių apmokamų atostogų ir jų neišnaudoju iki dekreto, ar už jas man darbdavys sumokės, kai išeisiu į dekretą? Beje, kiek perskačiau, kad dar plius ir už dekreto laikotarpį skaičiuojamos atostgos??? Ar tas likusias kasmetines atostogas galėsiu naudoti tik grįžusi iš motinystės-tėvystės atsotogų (po 2-3 metų)?
Dėkui 4u.gif

Už "dekreto" l-pį taip pat skaičiuojasi kasmetinės atostogos.
Už nepanaudotas atostogas kompensacija mokama tik išeinant iš darbo. Galite tas atostogas panaudoti iki "dekreto" arba jau grįžusi po vaiko auginimo atostogų.
Papildyta:
QUOTE(Semilga @ 2009 12 06, 22:26)
planuoju kartu su dekreto pazyma prisegti prasyma apie pasalpos skaiciavima.

Atskiras prašymas dėl skaičiavimo tvarkos nerašomas. Jūsų pageidavimas bus pažymėtas bendrame prašyme.
Papildyta:
QUOTE(santi @ 2009 12 07, 13:05)
bet nesvarbu, kad tas laikotarpis ieina i dekreto skaiciavimo ar i motinystes pasalpos skaiciavimo laikotarpi?
jei tarkim as iseinu 2010 05, tai kuriuos men man skaiciuos dekretui ir kuriuos motinystei?

Svarbu, į kurios pašalpos skaičiavimo l-pį įeina ankstesnės vaiko auginimo atostogos. Jei tik į "dekreto", tokią pačią pašalpą tik už "dekretą" ir gausite. Jei ir į vaiko auginimo, tada tokią pačią gausite ir ją.

Jei 2010 05 išeinate į "dekretą", tada "dekretines" skaičiuos iš 2009 05-2010 04, o vaiko auginimo pašalpą iš apytiksliai 2009 09-2010 08. Taigi, norint gauti abi tokias pačias pašalpas, ankstesnės vaiko auginimo atostogos turėtų būti pasibaigusios ne vėliau kaip 2009 09.
Papildyta:
QUOTE(*Sausutė* @ 2009 12 07, 13:28)
sveiki as norejau pasiklausti ar yra kokia minimali suma gauti pinigelius uz vaika kuri negali buti mazesne uz nustatyta? g.gif  aciu uz atsakyma

ir norejau pasiklausti isejus i dekreta uz koki laika moka pinigelius ir ar i juos isiskaiciuoja po gimdymo pinigeliai , ar kitus ismoka kai pagimdai ? g.gif

Minimali pašalpa yra trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų. Šiuo metu tai yra 1488/3 =496 Lt. Nuo sausio 1 d. DP planuojama mažinti iki 1170 Lt, tokiu atveju minimali pašalpa sumažės iki 390 Lt.

Už "dekretą" pašalpa yra išmokama visa iš karto. Nebent "dekretas" apimtų skirtingų metų mėnesius, tada galite rinktis, kad išmokėtų per du kartus - už dalį iki gruodžio 31 d. ir už dalį po sausio 1d.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 12 07, 16:28)
Už "dekreto" l-pį taip pat skaičiuojasi kasmetinės atostogos.
Už nepanaudotas atostogas kompensacija mokama tik išeinant iš darbo. Galite tas atostogas panaudoti iki "dekreto" arba jau grįžusi po vaiko auginimo atostogų.
Papildyta:

Atskiras prašymas dėl skaičiavimo tvarkos nerašomas. Jūsų pageidavimas bus pažymėtas bendrame prašyme.
Papildyta:

Svarbu, į kurios pašalpos skaičiavimo l-pį įeina ankstesnės vaiko auginimo atostogos. Jei tik į "dekreto", tokią pačią pašalpą tik už "dekretą" ir gausite. Jei ir į vaiko auginimo, tada tokią pačią gausite ir ją.

Jei 2010 05 išeinate į "dekretą", tada "dekretines" skaičiuos iš 2009 05-2010 04, o vaiko auginimo pašalpą iš apytiksliai 2009 09-2010 08. Taigi, norint gauti abi tokias pačias pašalpas, ankstesnės vaiko auginimo atostogos turėtų būti pasibaigusios ne vėliau kaip 2009 09.
Papildyta:

Minimali pašalpa yra trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų. Šiuo metu tai yra 1488/3 =496 Lt. Nuo sausio 1 d. DP planuojama mažinti iki 1170 Lt, tokiu atveju minimali pašalpa sumažės iki 390 Lt.

Už "dekretą" pašalpa yra išmokama visa iš karto. Nebent "dekretas" apimtų skirtingų metų mėnesius, tada galite rinktis, kad išmokėtų per du kartus - už dalį iki gruodžio 31 d. ir už dalį po sausio 1d.

tai kiek suprantu gausiu uz keturius menesius mazdaug pinigelius? o po to tik kai vaikui sueis du menesiai ar kaip bus mokami vaiko pinigai? g.gif
Atsakyti
QUOTE(*Sausutė* @ 2009 12 07, 16:12)
tai kiek suprantu gausiu uz keturius menesius mazdaug pinigelius?  o po to tik kai vaikui sueis du menesiai ar kaip bus mokami vaiko pinigai? g.gif

Taip, gausite iškart už ~4 mėn. O tada gausite dar net šiek tiek vėliau nei vaikui sueis 2 mėn., nes moka už praėjusį mėn. 4u.gif
Atsakyti
Man labai reikia jusu patarimo.
Dabar skaitausi vaiko iki 3 m. prieziuros atostogose, nors esu isejusi is to darbo apskritai. Netrukus, po savaites, tureciau is gydytojo gauti pazyma apie prasidedancias naujas dekretines, laukiuosi antro vaiko. Bet kaip minejau jokiu darbo santykiu neturiu ir uz gimdyma, ir nestuma is Sodros negausiu.. Mano pirmam vaikui dar nera sukake trys metai. Pastudijavome istatymus. Kaip supratau, jei dirbciau, kadangi pirmam vaikui nera sukake 3 m, galeciau rinktis, kad uz nestumo, gimdymo, motinystes atostogas man moketu pagal tas salygas, kurios buvo laukiantis pirmo vaiko ir gauciau tokio pacio dydzio pasalpas. Bet dabar niekur nedirbu...

Kaip manote ar galeciau per ta savaite kur nors isidarbinti ir ta pacia diena,tarkim, nauja darboviete isleistu mane nestumo atostogu?? Ar galeciau gauti tokia pat pasalpa kaip ir uz pirmaji vaika? Ar galima butu taip padaryt? (Ir dar idomu, ar tai naujai darbovietei nesudaryciau kokiu nors nuostoliu, pvz piniginiu?) Nes jei taip galima, man labai reiktu, kad kas padetu.
Atsakyti
QUOTE(nep @ 2009 12 07, 20:03)
Man labai reikia jusu patarimo.
Dabar skaitausi vaiko iki 3 m. prieziuros atostogose, nors esu isejusi is to darbo apskritai. Netrukus, po savaites,  tureciau is gydytojo gauti pazyma apie prasidedancias naujas dekretines, laukiuosi antro vaiko. Bet kaip minejau jokiu darbo santykiu neturiu ir uz gimdyma, ir nestuma is Sodros negausiu.. Mano pirmam vaikui dar nera sukake trys metai. Pastudijavome istatymus. Kaip supratau, jei dirbciau, kadangi pirmam vaikui nera sukake 3 m, galeciau rinktis, kad uz nestumo, gimdymo, motinystes atostogas man moketu pagal tas salygas, kurios buvo laukiantis pirmo vaiko ir gauciau tokio pacio dydzio pasalpas. Bet dabar niekur nedirbu...

Kaip manoterbovietei jokiu nuostoliu nesudarytu ar galeciau per ta savaite kur nors isidarbinti ir ta pacia diena,tarkim, nauja darboviete isleistu mane nestumo atostogu?? Ar galeciau gauti tokia pat pasalpa  kaip ir uz pirmaji vaika? Ar galima butu taip padaryt? (Ir dar idomu, ar tai naujai darbovietei nesudaryciau kokiu nors nuostoliu, pvz piniginiu?) Nes jei taip galima, man labai reiktu, kad kas padetu.

Mano nuomone,tikrai galetumete isidarbinti ir Jus darbdavys isleistu nestumo ir gimdymo atostogoms ir gauti tokia pat pasalpa kaip su pirmu vaikeliu,jei jam nera 3 m.,darbdavys jokiu nuostoliu nepatirtu,nes ne jis moka pasalpas mirksiukas.gif
Atsakyti
Labas visiems 4u.gif Man irgi labai reikia patarimo.Esu pasimetusi unsure.gif Nuo 2007 03 27 turiu individualia veikla.Kitur niekur nedirbu.Dabar pastojau wub.gif Esu labai laiminga, bet tuo paciu susirupinus ka dabar daryti g.gif Istatymuose ir ismokose nelabai susigaudau blush2.gif Svarstau gal man nutraukti veikla ir isidarbinti kur nors, arba bent istoti i darbo birza, kad galeciau bent pas gydytojus lankytis.ir kokio dabar reikia stazo, kad gauti ismokas?
Atsakyti
QUOTE(aureka @ 2009 12 07, 19:28)
Labas visiems  4u.gif Man irgi labai reikia patarimo.Esu pasimetusi  unsure.gif Nuo 2007 03 27 turiu individualia veikla.Kitur niekur nedirbu.Dabar pastojau  wub.gif Esu labai laiminga, bet tuo paciu susirupinus ka dabar daryti  g.gif Istatymuose ir ismokose nelabai susigaudau  blush2.gif Svarstau gal man nutraukti veikla ir isidarbinti kur nors, arba bent istoti i darbo birza, kad galeciau bent pas gydytojus lankytis.ir kokio dabar reikia stazo, kad gauti ismokas?

www.tax.lt yra daug temu apie tai. jus galesite iseiti siu atostogu, bet kai mokesite mokescius, turesite i tai atsizvelgti. kiek pinigu per laikotarpi nuo kovo iki geguzes sumokesite, pagal tai ir bus jusu pasalpa skaiciuojama. Gal net galima tuos mokescius sumoketi is anksto? Gal ateis kas kitas, kas daugiau zino ir parasy.

aciu Bitute1977 uz atsakyma. Jei tai tiesa, ainu ieskotis darbo...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo nep: 07 gruodžio 2009 - 19:51