97 lt uz vaika vienkartine 260lt ir tie 1430lt pagimdzius
O dabar priklauso socialinė pašalpa 315 Lt. ir parama maisto produktais. Kreiptis į socialinį skyrių
QUOTE(dangira044 @ 2009 07 29, 20:08)
O dabar priklauso socialinė pašalpa 315 Lt. ir parama maisto produktais. Kreiptis į socialinį skyrių
Ar esate tuo tikra? Kaip vadinasi ta pašalpa? Ar ji bedarbėms nėščioms skirta? Ar šiuo atveju neskaičiuotų bendrų šeimos pajamų, bendro turto, kadangi turiu vyrą Ar ta pašalpa priklauso man kaip nėščiajai ar kaip ? Labai norėčiau, kad taip būtų. Kur galima apie ją pasiskaityti
skaiciuosis bendros seimos pajamos, jei jos nevirsys 350lt vienam zmogui, tai tuomet priklausys parama. pvz jei jusu vyras gauna 600lt, ir jus abu is ju gyvenat, tai gausit socialine parama. jei ne, tai gimus vaikui 97lt per menesi, vienkartine 1430lt parama, ir 70 dienu iki gimdymo 260lt
QUOTE(edna @ 2009 07 29, 20:15)
Ar esate tuo tikra? Kaip vadinasi ta pašalpa? Ar ji bedarbėms nėščioms skirta? Ar šiuo atveju neskaičiuotų bendrų šeimos pajamų, bendro turto, kadangi turiu vyrą Ar ta pašalpa priklauso man kaip nėščiajai ar kaip ? Labai norėčiau, kad taip būtų. Kur galima apie ją pasiskaityti
http://www.socmin.lt...php?-1941804971
va cia galit apie socialine pasalpa paskaityti
Idomu, neseniai per radija buvo laida apie maisto banka. Kalbejo kunigas kuris ten dirba, ir sake, kad i parama maistu turi teise zmones, kuriu pajamos 1 asmeniui nevirsija 525 lt vienam asmeniui. O cia raso, kad 315 pasalpa ir maisto parama tuomet, kai 1 zmogui gaunamu 1 men pinigu suma nevirsija 350 lt. O gal tai kas kita nei maisto bankas? Siaip ar taip, manau, kad tokiu seimu kur 1 zmogui tenka 525 lt pajamu per menesi susidarytu tikrai nemazai
Papildyta:
Papildyta:
QUOTE(zitukas24 @ 2009 07 30, 06:50)
Labas vakaras. Ir as susiduriau su siokiais tokiais neaiskumais. Gal galit kuri padeti? Noriu pasiteirauti apie nestumo-gimdymo ir motinystes-tevystes pasalpas. As dabar laukiuosi 3 vaikelio. I nestumo ir gimdymo atostogas iseisiu 2009 metu lapkricio pabaigoje. Dabartiniame darbe pradejau dirbti nuo 2009 metu balandzio. Pries tai buvau dirbusi,nuo 2008-09-12 iki 2008-10-27. O iki 2008 metu rugsejo 9 dienos buvau motinystes-tevystes atostogose,kol vaikui sukako 3 metai. Ar man priklausys nestumo gimdymo pasalpa ir motinystes-tevystes pasalpa kol vaikui sukaks 2 metukai?
QUOTE(fain @ 2009 09 08, 09:29)
Sveikos, merginos Kreipiuosi į tas, kurios tikrai išmano įstatymus! "Sodros" puslapyje rašoma:
"Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
Jums išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas;
esate apdrausta ligos ir motinystės socialiniu draudimu;
dėl nėštumo ir gimdymo atostogų nedirbote ir praradote darbo pajamas;
Jums nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba Jūs esate atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotos darbo sutarties terminui arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui;
pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turite ne trumpesnį kaip 3 mėnesių per paskutinius 12 mėnesių arba 6 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą. Nuo 2009 m. liepos 1 d. reikia turėti ne trumpesnį kaip 9 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius, nuo 2009 m. spalio 1 d. ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą." Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per 9 kalendorinius mėnesius, nuo 2009 m. liepos 1 d. per 12 kalendorinių mėnesių, buvusių prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, jeigu nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos nuo 2009 m. gegužės mėnesio, motinystės pašalpa bus skaičiuojama pagal laikotarpio nuo 2008 m. rugpjūčio 1 d. iki 2009 m. balandžio 30 d. draudžiamąsias pajamas.
Čia taip viskas "sumalta", kad paprašysiu man paaiškinti: 2007-06-01-2008-08-27 dirbau viename darbe. Po mėnesio stojau į darbo biržą. Dirbu nuo 2009-03-17. Prašau paaiškinti, jei pastočiau, tarkim šiandien, ar man priklausys motinystės pašalpa, kompensuojamas darbo užmokestis??? Dėkoju
"Motinystės pašalpa skiriama, jeigu:
Jums išduotas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas;
esate apdrausta ligos ir motinystės socialiniu draudimu;
dėl nėštumo ir gimdymo atostogų nedirbote ir praradote darbo pajamas;
Jums nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos darbo laikotarpiu arba Jūs esate atleista iš darbo nėštumo metu ar nėštumo ir gimdymo atostogų metu dėl įmonės, įstaigos ar organizacijos likvidavimo, bankroto ar pasibaigus terminuotos darbo sutarties terminui arba paskyrimo į pareigas terminui ar įgaliojimų laikui;
pirmajai nėštumo ir gimdymo atostogų dienai turite ne trumpesnį kaip 3 mėnesių per paskutinius 12 mėnesių arba 6 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą. Nuo 2009 m. liepos 1 d. reikia turėti ne trumpesnį kaip 9 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius, nuo 2009 m. spalio 1 d. ne trumpesnį kaip 12 mėnesių per paskutinius 24 mėnesius ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą." Kompensuojamasis uždarbis nustatomas pagal apdraustojo asmens draudžiamąsias pajamas, turėtas per 9 kalendorinius mėnesius, nuo 2009 m. liepos 1 d. per 12 kalendorinių mėnesių, buvusių prieš nėštumo ir gimdymo atostogų pradžios mėnesį. Pavyzdžiui, jeigu nėštumo ir gimdymo atostogos suteiktos nuo 2009 m. gegužės mėnesio, motinystės pašalpa bus skaičiuojama pagal laikotarpio nuo 2008 m. rugpjūčio 1 d. iki 2009 m. balandžio 30 d. draudžiamąsias pajamas.
Čia taip viskas "sumalta", kad paprašysiu man paaiškinti: 2007-06-01-2008-08-27 dirbau viename darbe. Po mėnesio stojau į darbo biržą. Dirbu nuo 2009-03-17. Prašau paaiškinti, jei pastočiau, tarkim šiandien, ar man priklausys motinystės pašalpa, kompensuojamas darbo užmokestis??? Dėkoju
Cia nukopijavau info apie ta motinystes pasalpa, kuri skiriama 4 menesiom (2 pries gimdyma, 2- po gimdymo- cia as apytiksliai)... tam, kad gauti sia pasalpa reikia dirbti iki 7 men, arba bent kiek per nestuma (buti atleistai nestumo metu)... jei nedirbi - tai sita pasalpa tau nepriklausys... taciau tau priklausys pasalpa (Sodros puslapyje ji vadinama motinystes (tevystes) pasalpa) kai auginsi vaika iki 1 (arba iki 2 metuku - ji bu apskaiciuojama pagal 12 menesiu pajamas, iskaitam i DU (jei papuls i ta 12 menesiu tarpa) ir bedarbio pasalpa
tai dirbu as gi nuo kovo 17 d. kaip man paaiskino Sodroje, skaiciuojasi ta pasalpa gi ne nuo pastojimo dienos. gydytojas isleidzia i ta dekreta vadinama apie 7 nestumo men. tai nuo kovo 17 d. sia dienai turiu beveik 6 men staza. + nestumo 7 men. = 13 men. ar kazka ne taip supratau? as dar ne nescia, dar tik planuoju, o klausiu del to, ar jau galiu mesti apsisaugojimo priemones ir pradet pastojima, kad gauciau vaiko auginimo pasalpa (kompensuojama darbo uzmokesti)? ir koks skirtumas tarp vaiko auginimo pasalpos su nestumo ir gimdymo pasalpa? Dekoju
Labutis
Nėštumo/gimdymo pašapla gali būti skiriami tik mamai. Skiriama 126 kalendorinėms dienoms (70 kalendorinių dienų iki gimdymo ir 56 kalendorinėms dienoms po gimdymo). Apskaičiuojama (pagal dabar galiojančius įstatymus) pagal paskutinių 12 mėn. vidutinį DU.
Vaiko priežiūros atostogos gali būti skiriamos pasirinktinai tėčiui/mamai iki vaikui sukanka 2 metai. Išmoka pradedama mokėti pasibaigus neštumo/gimdymo atostogoms.
Skaičiai: Pastojau balandžio antroje pusėje. Pagal paskaičiavimus nėštumo/gimdymo atostogos nuo lapkričio 1 d. Skaičiuojamas vidurkis išmokos už 126 dienas yra nuo DU 2008.11.01 iki 2009.10.31. Šitos atostogos baigsis grubiai 2010.03.06 ir tada prasidės vaiko priežiūros. Išmoka skaičiuojama už paskutinius 12 mėn., t.y. 2009.03.01 iki 2010.02.28 (įskaitant ir jau gautą SODROS išmoką).
Man aišku
Nėštumo/gimdymo pašapla gali būti skiriami tik mamai. Skiriama 126 kalendorinėms dienoms (70 kalendorinių dienų iki gimdymo ir 56 kalendorinėms dienoms po gimdymo). Apskaičiuojama (pagal dabar galiojančius įstatymus) pagal paskutinių 12 mėn. vidutinį DU.
Vaiko priežiūros atostogos gali būti skiriamos pasirinktinai tėčiui/mamai iki vaikui sukanka 2 metai. Išmoka pradedama mokėti pasibaigus neštumo/gimdymo atostogoms.
Skaičiai: Pastojau balandžio antroje pusėje. Pagal paskaičiavimus nėštumo/gimdymo atostogos nuo lapkričio 1 d. Skaičiuojamas vidurkis išmokos už 126 dienas yra nuo DU 2008.11.01 iki 2009.10.31. Šitos atostogos baigsis grubiai 2010.03.06 ir tada prasidės vaiko priežiūros. Išmoka skaičiuojama už paskutinius 12 mėn., t.y. 2009.03.01 iki 2010.02.28 (įskaitant ir jau gautą SODROS išmoką).
Man aišku
QUOTE(edna @ 2009 07 29, 17:41)
Laba diena,
pastaruoju metu man iškyla labai daug neaiškumų. Gal kas žinote, kokių pašalpų už nėštumo laikotarpį, taip pat už gimdymą ir vaiką gali tikėtis mama, kuri neturi darbo?
daugiau nei pusė metų stoviu darbo biržoje, nesėkmingai ieškau darbo. Dabar sužinojau, kad esu nėščia. Motinystės atostogoms per kelis likusius mėnesius iki gimdymo neužsidirbsiu - neužtektų turbūt ir stažo, net jei dabar įsidarbinčiau. Darbo neturiu, o dabar jei per mėnesį nesusirasiu, niekas nenorės priimti nėščiosios, kai pilvas matysis. Visur rašo, tik apie nėštumo - motinystės pašalpas dirbančioms ir turinčioms stažą. Aš stažo neturiu, negaunu ir bedarbio pašalpos.
Kas iš valstybės priklausys nedirbančiajai nėščiai ir pagimdžius, už vaiką? O gal nieko?
Kur dėl šių pašalpų kreptis, jei nedirbu, turbūt ne į Sodrą?
pastaruoju metu man iškyla labai daug neaiškumų. Gal kas žinote, kokių pašalpų už nėštumo laikotarpį, taip pat už gimdymą ir vaiką gali tikėtis mama, kuri neturi darbo?
daugiau nei pusė metų stoviu darbo biržoje, nesėkmingai ieškau darbo. Dabar sužinojau, kad esu nėščia. Motinystės atostogoms per kelis likusius mėnesius iki gimdymo neužsidirbsiu - neužtektų turbūt ir stažo, net jei dabar įsidarbinčiau. Darbo neturiu, o dabar jei per mėnesį nesusirasiu, niekas nenorės priimti nėščiosios, kai pilvas matysis. Visur rašo, tik apie nėštumo - motinystės pašalpas dirbančioms ir turinčioms stažą. Aš stažo neturiu, negaunu ir bedarbio pašalpos.
Kas iš valstybės priklausys nedirbančiajai nėščiai ir pagimdžius, už vaiką? O gal nieko?
Kur dėl šių pašalpų kreptis, jei nedirbu, turbūt ne į Sodrą?
Štai čia gali daugiau pasiskaityti apie pašalpas http://www.socmin.lt....php?-686915625