Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Naira @ 2009 11 27, 16:01)
4u.gif
gal atsakysit ir man...

jei as pastociau  per trecius metus budama vaiko auginimo atostogose, ar as gauciau kokia pasalpa, ar jau ne? (Šiuos pirmus 2 metus pinigelius gaunu)

Aciu

gautum
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 11 27, 18:27)

nepaaiskintumet kokia? Ar tokia kokia gaudavau, ar kokia minimalia?
Nu , nepykit, pamaciau, kad atsaket ir labai apsidziaugiau, kad gavau atsakyma. Tai pabaikit man atsakyt i kalausima 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif

ACIU mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 11 27, 21:42)
nepaaiskintumet kokia? Ar tokia kokia gaudavau, ar kokia minimalia?
Nu , nepykit, pamaciau, kad atsaket ir labai apsidziaugiau, kad gavau atsakyma. Tai pabaikit  man atsakyt i kalausima 4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif

ACIU  mirksiukas.gif

siaip turetumete gauti tokia pat kaip ir su pirmuoju vaiku.Tik kadangi motinystes pasalpas nuo liepos mazins, tai gausite maziau (5proc ar kiek ten jie zada mazint).
Sodroje turesite rasyti prasyma,kad skaiciuotu taip,kaip ir su pirmuoju vaiku (pagal ta pati Jusu isdirbi). mirksiukas.gif
Atsakyti
labukas, noreciau , kad padetumete man issiaiskinti viena dalykeli.klausiau kitoje temoje, bet gal cia labiau man atsakys... smile.gif taigi esu studente, paskutinio kurso. anksciau nesu dirbusi. esu istekejusi, todel kartais pagalvojame apie tai,jog jau laikas butu tureti vaikeli taigi nagrinejant istatyma ,as nelabai suprantu sitos nuostatos : "Tais atvejais kai jaunesni nei 26 metų apdraustieji neįgijo reikalaujamo ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo dėl to, kad mokėsi aukštųjų, aukštesniųjų, profesinių, bendrojo lavinimo mokyklų dieniniuose skyriuose, o pertrauka nuo mokslo pabaigos (pagal mokslo baigimą įrodantį dokumentą) iki jie tapo apdraustaisiais neviršija 3 mėnesių, motinystės (tėvystės) pašalpa mokama neatsižvelgiant į jų turimą stažą. ".
kaip cia suprasti? as esu jaunesne nei 26 metai ir stazo neigijusi del to kad mokiausi ir tebesimokau.taigi ar man priklausytu kokia nors pasalpa nestumo ir gimdymo atostogu metu bei vaiko prieziuros atostogu metu? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2009 11 28, 11:27)
as esu jaunesne nei 26 metai ir stazo neigijusi del to kad mokiausi ir tebesimokau.taigi ar man priklausytu kokia nors pasalpa nestumo ir gimdymo atostogu metu bei vaiko prieziuros atostogu metu?  smile.gif

Priklausytų minimali pašalpa. Bet norėdama išeiti į minėtas atostogas privalote būti apdrausta ligos ir motinystės soc.draudimu, todėl iki nėštumo ir gimdymo atostogų turite įsidarbinti, pradėti savarankišką veiklą ar savanoriškai draustis.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 28, 13:07)
Priklausytų minimali pašalpa. Bet norėdama išeiti į minėtas atostogas privalote būti apdrausta ligos ir motinystės soc.draudimu, todėl iki nėštumo ir gimdymo atostogų turite įsidarbinti, pradėti savarankišką veiklą ar savanoriškai draustis.

kokio dydzio ta minimali pasalpa yra ? o tai dabar man atrodo as esu apdrausta soc.draudimu,juk uz gydymo paslaugas ir visa kita man nereikia moketi g.gif
Atsakyti
QUOTE(rozine_svajone @ 2009 11 28, 12:19)
kokio dydzio ta minimali pasalpa yra ? o tai dabar man atrodo as esu apdrausta soc.draudimu,juk uz gydymo paslaugas ir visa kita man nereikia moketi  g.gif

Minimali mėnesio pašalpa yra trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, šiuo metu tai yra 1488:3=496 Lt. Nuo sausio 1d. draudžiamąsias pajamas planuojama mažinti iki 1170 Lt, tai minimali pašalpa sumažėtų iki 390 Lt.

Studijuodama jūs esate draudžiama tik nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialiniu draudimu bei privalomuoju sveikatos draudimu.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 28, 14:09)
Minimali mėnesio pašalpa yra trečdalis einamųjų metų draudžiamųjų pajamų, šiuo metu tai yra 1488:3=496 Lt. Nuo sausio 1d. draudžiamąsias pajamas planuojama mažinti iki 1170 Lt, tai minimali pašalpa sumažėtų iki 390 Lt.

Studijuodama jūs esate draudžiama tik nelaimingų atsitikimų darbe ir profesinių ligų socialiniu draudimu bei privalomuoju sveikatos draudimu.

aciu Jums labai uz atsakymus 4u.gif
Atsakyti
Turiu klausima.Čia susiję irgi su studente, o kiek laiko reikia padirbt norint paskiau gaut minimalią pašalpą?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birutka: 28 lapkričio 2009 - 17:16
Gal pasidalinsit mamytes savo zyniom ax.gif jeigu iseinu i darba po vaiko prieziuros atostogu iki jam sueis 2 metai, padirbu puse metu ir vel pastoju, tai kaip sodra man skaciuos pasalpa? Ims 12 men. draudziamuju pajamu vidurki, tai ims pasalpos vidurki kuri buvo mokama antrais metais - 85 proc.?
Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Birutka @ 2009 11 28, 17:13)
Turiu klausima.Čia susiję irgi su studente, o kiek laiko reikia padirbt norint paskiau gaut minimalią pašalpą?

Užtenka ir vieną dieną, kad tik į atostogas išleistų wink.gif
Papildyta:
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 11 28, 22:32)
Gal pasidalinsit mamytes savo zyniom ax.gif  jeigu iseinu i darba po vaiko prieziuros atostogu iki jam sueis 2 metai, padirbu puse metu ir vel pastoju, tai kaip sodra man skaciuos pasalpa? Ims 12 men. draudziamuju pajamu vidurki, tai ims pasalpos vidurki kuri buvo mokama antrais metais - 85 proc.?
Aciu 4u.gif

Jei atidirbsite pusę metų ir tik tada pastosite, tai išeinant į "dekretą" pašalpa nebeįsiskaičiuos, tik darbo užmokestis. Jei pastosite anksčiau ir į 12 mėn. iki nėštumo ir gimdymo ir (arba) vaiko auginimo atostogų įeis ankstesnės vaiko auginimo atostogos, tada turėsite teisę rinktis, kad nauja pašalpa būtų apskaičiuota pagal kompensuojamą darbo užmokestį, kuris buvo naudojamas ankstesnei pašalpai apskaičiuoti (t.y., gautumėte tokią pačią pašalpą kaip su pirmu vaiku, tik atitinkamai sumažintą pagal įstatymo pakeitimą). Žinoma, ta teise galite ir nesinaudoti, tada skaičiuos bendra tvarka (iš darbo užmokesčio, ankstesnės pašalpos ir visko kito, kas įeis į tuos 12 mėn.iki atitinkamų atostogų). Visa tema apie tai, pasiskaitykit wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweet Dreams: 28 lapkričio 2009 - 23:56
Labukas.Ir as turiu klausima.Gal kas nors atsakytu...
Neseniai (s.m. liepa)grizau is 2m.vaiko priez.atostogu i...niekur (mano darboviete kol atostogavau bankrutavo),istojau iskart i darbo birza ir gavau pasalpa.Nuo sio men.23 d.vel dirbu pagal terminuota darbo sutarti (3men) ir jau 31 sav.laukiuosi.Esu pasamdyta konkreciam darbui,kuri turiu per ta laikotarpi atlikti(taciau dirbdama ir namie po darbo ji baigineju). Jei uz savaites(praejus porai savaiciu po idarbinimo)iseiciau i dekreta,ar gauciau tas dekretines ir veliau motinystes(tevystes)pasalpa iki vaikui sueis 2 m.? Ar reikia kaip nors ilgesni laika (iki gimdymo )tempti?Klausiu nes jau net pas gydytoja bijau apziurai eiti,kad nesurasytu dekretiniu biuletenio.
Labai laukiu atsakymo.
Atsakyti