Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(indijasvaja @ 2009 11 23, 12:49)
Laba diena, nezinau ar i ta tema, jei ne, tai atsiprasau, bet visgi gal kas nors pagelbes.

Mano situacija:
Formaliai esu vaiko prieziuros atostogose iki vaikui sueis 3m. (dabar jam 2m.ir 2men.), neseniai suzinojau, kad imone kurioje dirbau bankrutavo, as negavau jokiu ziniu nei is im. vadovo, nei is kitur(suzinojau tik per pazistamus).

Klausimas toks: ar man priklauso kazkokia kompensacija del to jog neturiu kur grizti ar kazkas pan.?

2 klausimas: ar turiu papildomai sodrai nesti kokius nors dokumentus, kad moketu tuos pinigelius iki vaikui sueis treji?

Is anksto  aciuks.gif

Sodra moka tik iki 2 metu. Nieko Jums nesti nereikia.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 11 23, 14:20)
Sodra moka tik iki 2 metu. Nieko Jums nesti nereikia.

Reikia is bankroto administratoriaus pazymos apie atleidima bankroto atveju,nes Jus del bankroto esate atleista is iki siol uzimamu pareigu. Perspeju,nesbankroto administratorius gali ir nepasiskubinti tos pazymos pristatyti. O Jus per pusmeti nuo atleidimo,jei nesusiradote kito darbo,privalote kreiptis i DB,kur gausite nedarbo ismoka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo egesichora: 24 lapkričio 2009 - 18:19
QUOTE(egesichora @ 2009 11 24, 18:17)
Reikia is bankroto administratoriaus pazymos apie atleidima bankroto atveju,nes Jus del bankroto esate atleista is iki siol uzimamu pareigu. Perspeju,nesbankroto administratorius gali ir nepasiskubinti tos pazymos pristatyti. O Jus per pusmeti nuo atleidimo,jei nesusiradote kito darbo,privalote kreiptis i DB,kur gausite nedarbo ismoka

Na, šiuo atveju Sodrai tikrai nieko pristatyti nereikia, nes išmokų jokių nebegauna (vaikui 2m su viršum). Dėl 97,5 Lt irgi tas pats. Tik šiaip susitvarkyti dok.būtina, dėl kompensacijos ir apskritai. Ir į darbo biržą keliaut, vis pajamos šiokios tokios.
Atsakyti
Labai aciu visoms atsakiusioms.
Siandien elektroniniu p. susisiekiau su bankroto administratoriumi, bet dar jokio atsakymo negavau, tai bandysiu dar rytoj pasiskambinti, nes labai dar daug neaiskumu liko. doh.gif pvz. kodel visiems darbuotojams issiunte laiskus apie atleidima is darbo, o as kaip ir likau kazkur kabanti ore? tai negaliu ir i DB kreiptis.
Atsakyti
ko gero kaip ir daugelis mamyciu taip ir as delioju, skaiciuoju kas cia ir kaip su tais pinigeliais.
Gal kas zinote tiksliau - tai labai prasau paaiskinkite man, nes kaip skambinau du kartus i sodra tai taip nieko ir nepaaiskino ax.gif
siuo metu esu vaiko auginimo atostogose, mazajai 1m ir 10 men
ir jau laukiuosi antro i dekreta iseisiu 2010 balandi pb (liepos viduri tureciau gimdyt) tai vaikucio augino atostogos prasides nuo rugsejo (cia tik apytiksliai skaiciavimai smile.gif).
1. tai jau kaip ir po liepos... reiskia gausiu sumazintas ismokas, nepriklausomai, kad i dekreta iseinu dar pries liepa?
2. pagal ka skaiciuos man pinigelius, iseinant su antru vaikuciu? ar pagal tai ka gavau iseinant su pirmaja ar perskaiciuos ta laikotarpi (iki pirmu dekretiniu), imant ne tris men kaip buvo mano atveju bet visus 12men, kaip dabar numatyta?
tikiuosi viska cia aiskiai isdesciau ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

Gal kas gali man paaiškinti tokią situaciją:
Šiuo metu dirbu pakaitine darbuotoja, kol nuolatinė augina vaikelį iki 2 metų. Jei per tą laiką aš pati išeisiu į dekretines, bet gimdymo data bus vėlesnė, nei pasibaigs mano darbo terminas, ar bus skiriama man vaiko priežiūros pašalpa iki 2 metų, nors darbo stažo pakanka?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo inteja: 25 lapkričio 2009 - 11:09
Sveikos, as noreciau, kad kuri nors pakomentuotu ismoku mokejimo ir pazymu pristatymo tvarkas, kaip as sutrumpintai viska isivaizduoju -
iki 30 savaites gautas pazymas is gydytojo reikia pristatyti i darboviete ir Sodra, tuomet darbdavys isleidzia dekretiniu ir 126 dienas mamytes gauna 100 proc. atlyginimo plius gimus vaikui vienkartine ismoka 1430 Lt ir 97 Lt vaiko pinigeliu iki 3 metu. O po gimdymo per 50 dienu turi vel nueiti i Sodra su gimimo liudijimu ir veliau gauna jau vaiko auginimo atostogu pinigelius 100 proc. pirmais ir 85 proc. antrais metais? unsure.gif
Pataisykit prasau, jei kazkur suklydau rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Snake @ 2009 11 25, 12:55)
Sveikos, as noreciau, kad kuri nors pakomentuotu ismoku mokejimo ir pazymu pristatymo tvarkas, kaip as sutrumpintai viska isivaizduoju -
iki 30 savaites gautas pazymas is gydytojo reikia pristatyti i darboviete ir Sodra, tuomet darbdavys isleidzia dekretiniu ir 126 dienas mamytes gauna 100 proc. atlyginimo plius gimus vaikui vienkartine ismoka 1430 Lt ir 97 Lt vaiko pinigeliu iki 3 metu. O po gimdymo per 50 dienu turi vel nueiti i Sodra su gimimo liudijimu ir veliau gauna jau vaiko auginimo atostogu pinigelius 100 proc. pirmais ir 85 proc. antrais metais?  unsure.gif
Pataisykit prasau, jei kazkur suklydau  rolleyes.gif

http://www.sodra.lt/index.php?cid=329
cia isvardinti visi reikalingi dokumentai del vaiko prieziuros pasalpos.
Atsakyti
Aciu, bet as klausiau ne vien del dokumentu, mane domina ir visi man priklausantys pinigeliai g.gif

Beje, Seimas kol kas pritare kt. metu Sodros biudzetui, t.y. kol kas ismokos nebus mazinamos.
Atsakyti
4u.gif
gal atsakysit ir man...

jei as pastociau per trecius metus budama vaiko auginimo atostogose, ar as gauciau kokia pasalpa, ar jau ne? (Šiuos pirmus 2 metus pinigelius gaunu)

Aciu
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 11 27, 16:01)
4u.gif
gal atsakysit ir man...

jei as pastociau  per trecius metus budama vaiko auginimo atostogose, ar as gauciau kokia pasalpa, ar jau ne? (Šiuos pirmus 2 metus pinigelius gaunu)

Aciu

visa tema praktiskai vien apie sita klausima sukas,pasiskaitykit bent jau keliais puslapiais atgal,tikrai rasit atsakyma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 11 27, 17:17)
visa tema praktiskai vien apie sita klausima sukas,pasiskaitykit bent jau keliais puslapiais atgal,tikrai rasit atsakyma smile.gif

Nelabai turiu laiko ..........
Internetas letas, puslapi letai vercia...... verysad.gif
Atsakyti