Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

taip, ta pacia diena ir isleidzia jau 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(murka2008 @ 2009 11 18, 15:48)
taip, ta pacia diena ir isleidzia jau  4u.gif

Ačiū labai wub.gif Sunkiai man sekasi su skaičiais blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(SviesatamsojE @ 2009 11 18, 00:40)
Sveikos,
iskilo dar vienas klausimelis, jeigu tarkim mano sutartis terminuota, ir ja vis pratesineja darbdaviai, neaisku del ko... Tai jeigu as pastosiu ir paduosiu pazyma, kad esu nescia, ar mane gales atleisti kai baigsis terminuotos sutarties laikas? g.gif
Vienur raso, kad negali atleisti nuo tos akimirkos, kai uzregistruoja mano pazyma pateikta, kiti sako, kad gali atleisti pasibaigus terminui...

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.

136 straipsnis. Darbo sutarties nutraukimas be įspėjimo
1. Darbo sutartis be įspėjimo turi būti nutraukiama šiais atvejais:
1) įsiteisėjusiu teismo sprendimu arba kai įsiteisėja teismo nuosprendis, pagal kurį darbuotojas nuteisiamas bausme, dėl kurios jis negali tęsti darbo;
2) kai darbuotojui įstatymų nustatyta tvarka atimamos specialios teisės dirbti tam tikrą darbą;
3) įstatymų įgaliotų organų ar pareigūnų reikalavimu;
4) kai darbuotojas pagal medicinos ar invalidumą nustatančios komisijos išvadą negali eiti šių pareigų ar dirbti šio darbo;
5) kai darbuotojas nuo keturiolikos iki šešiolikos metų, vienas iš tėvų arba vaiko atstovas pagal įstatymą, arba vaiko sveikatą prižiūrintis gydytojas, arba mokykla, kurioje vaikas mokosi, reikalauja nutraukti darbo sutartį;
6) likvidavus darbdavį, jeigu pagal įstatymus jo darbo prievoles nebuvo įpareigotas vykdyti kitas asmuo.
2. Darbdaviui mirus darbo sutartis pasibaigia, jeigu ji buvo sudaryta patarnavimo darbams asmeniškai jam atlikti, taip pat kai nėra jo teisių perėmėjo.

QUOTE(Naira @ 2009 11 18, 12:17)
Dekui uz atsakymus. Bet vat as niekaip nesuprantu kodel mano bendradarbe gydytojas isleido 28 savaiciu? Ir nesenai, siais metais  g.gif  g.gif
Ar jinai kazko nedasako, ar kysi reikia daktarui nest uz tai  lotuliukas.gif

Gali nebent sužaisti gydytoja skirdama gimdymo datą, bet tai būtų +- pora dienų. Dviem savaitėms tikrai anksčiau niekas neišleidžia, kažko nedasako mirksiukas.gif
Atsakyti
sveikos vėl 4u.gif
Man įdomu, ką Sodra turi omeny, kai rašo pastojimo data? Ar tai data, nuo kurios skaičiuojasi nėštumas (pirmoji paskutinių mėnesinių diena), ar tikroji pastojimo data, kurios tiksliai kartais negalima paskayti g.gif
Pas mane konkrečiai tokia situacija: Dabar esu vaiko priežiūros atostogose. Įmonė bankrutavo 08.14. Mano nėštumas skaičiuojasi nuo 08.08, o pastojimo data 08.22-24 (tiksliai negaliu pasakyt). Tai kurią datą Sodra užskaito? Nes jeigu užskaitytų 08.08, tai išmokas gaučiau iš Sodros, o jeigu vėlesnę datą, tai jau negaučiau doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vaiva626: 18 lapkričio 2009 - 15:42
QUOTE(Aronia @ 2009 11 17, 14:09)
Klausimukas  ax.gif
Dabar esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Vaikučio laukiu gimstant dar lapkričio mėnesį. Gruodį mano darbovietė, su kuria esu sudariusi darbo sutartį, paprastai išmoka Kalėdinę premiją, nuo kurios nuskaičiuoja ir soc.draudimo mokesčius.
Kai SoDrai bus pranešta, kad gruodžio mėnesį turėjau pajamų, ar nesumažės man pašalpa? Girdėjau, kad jei gauni pajamų, tai motinystės (tėvystės) pašalpa nemokama/mažinama  unsure.gif
Iš anksto dėkui už atsakymą

Aronia, ta kaledine prremija Jums galejo/turejo ismoketi pries nestumo-gimdymo atostogas. Jna, galbut skambetu ne kaip kaledine, o kaip premija uz gerus rezultatus. eigu Jus jau atostogose (o jus parasete, kad taip) - tada lyg ir nera teisinio pagrindo Jums ismoketi ta premija. Jei visdelto darbdavys perves premija, turesite grazinti sodros permoka, nes turejote draudziamuju pajamu atostogu laikotarpiu.
Papildyta:
QUOTE(vlm28 @ 2009 11 16, 14:28)
aciuks.gif jums uz atsakyma  4u.gif

Taip, bet nesiskirs baze, nuo kurios bus skaiciuojamas kompensuojamas dydis. Taciau po liepos gausite jau tikrai ne 100 proc., o 90 proc.
Papildyta:
QUOTE(Oksanik @ 2009 11 16, 14:51)
Sveiki, mane sodroj pasake, kad neskaiciuos kaip pagal pirma doh.gif
Esu visiskai pasimetus, ar galesiu akis draskyti sodroj, kad pasirinkciau ta skaciavimo tvarka kaip su pirmu, kad gauciau tiek pat pinigu kiek su pirmu??

Oksanik, as kazko nesuprantu - pirmas leliukas pas tave 2000 metais, o antras 2007. Uz trecia tau galetu skaiciuoti kaip uz antra, bet tikrai ne uz pirma. ... g.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2009 11 18, 08:11)
Sirdingai dekoju visoms atsakiusioms, gaila, kad negalesiu nors tom keliom dekreto dienom suzaisti. O sakykit, ka istatymas laiko komplikuotu gimdymu?

Cezario pjuvis.
Atsakyti
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 11 18, 16:35)
Cezario pjuvis.

Ne tik jis. Komplikacijų gimdymo metu yra įvairiausių - uždegimai, užkrėtimai ir t.t. Geriausia būtų klausti savo akušerio-ginekologo, turėtų suteikti išsamesnę info, kas pagal TLK yra komplikuotas gimdymas ir ar visais jo atvejais pratęsiamas nėštumo ir gimdymo atostogų pažymėjimas.
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 11 18, 15:19)
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus
1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.
:

Na va taip ir as radau parasyta, taigi manau sita tiesa teisesne... Nebent dar kazkas kazka ras...? g.gif kas galetu uzgincyti sita fakta?
O gal toks faktas kazkas buvo realus? g.gif
Atsakyti
QUOTE(vaiva626 @ 2009 11 18, 16:41)
sveikos vėl  4u.gif
Man įdomu, ką Sodra turi omeny, kai rašo pastojimo data? Ar tai data, nuo kurios skaičiuojasi nėštumas (pirmoji paskutinių mėnesinių diena), ar tikroji pastojimo data, kurios tiksliai kartais negalima paskayti  g.gif
Pas mane konkrečiai tokia situacija: Dabar esu vaiko priežiūros atostogose. Įmonė bankrutavo 08.14. Mano nėštumas skaičiuojasi nuo 08.08, o pastojimo data 08.22-24 (tiksliai negaliu pasakyt). Tai kurią datą Sodra užskaito? Nes jeigu užskaitytų 08.08, tai išmokas gaučiau iš Sodros, o jeigu vėlesnę datą, tai jau negaučiau  doh.gif

įdomiai čia pas Jus smile.gif šiaip Lietuvoje oficialiuose popieriuose figuruoja tik nėštumo pradžios, t.y. paskutinių mėnesinių pirmos dienos data, tai sodroje turi būti tas pats, nes jie gi remiasi ne mūsų pasakojimais, o gydytojų išduota pažyma, kurioje tik ta data nurodoma
bent jau aš tikrai su jokia kita data nei teoriškai, nei praktiškai nesusidūriau
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2009 11 17, 14:06)
Supratau, niu kaip fainai tada, gal ir suspesiu i ta laiminguju sarasiuka patekti smile.gif O jei as sakykim susiveikciau, kad del blogos sveikatos i dekreta anksciau iseiciau? Tada is viso rizikos nebutu, sakykim iseiciau 20 dienu anksciau, nu ar 14????? kaip manot, ar imanoma taip suzaisti?

Kaip as suprantu - komplikuoto gimdymo atveju gimdymo namuose isduodamas biuletenis, ji reikia nesti i sodra, ir tada sodra pratesia nestumo ir gimdymo atostogas (t.y. sumoka uz biuletieni 14 d.), tai galima to biuletienio nenesti i sodra, ir ji pati neprates atostogu. Jei as neteisi patasykit mane rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Bulbulka. @ 2009 11 18, 23:32)
Kaip as suprantu - komplikuoto gimdymo atveju gimdymo namuose isduodamas biuletenis, ji reikia nesti i sodra, ir tada sodra pratesia nestumo ir gimdymo atostogas (t.y. sumoka uz biuletieni 14 d.), tai galima to biuletienio nenesti i sodra, ir ji pati neprates atostogu. Jei as neteisi patasykit mane  rolleyes.gif

Tikrai teisi (aš pati nenešiau). Bet tik šiuo metu smile.gif Nes nuo 2010 balandžio ar birželio mėn.visi nedarbingumo pažymėjimai turės būti užregistruoti kažkokioj elektroninėj sistemoj, kurios duomenis Sodra iškart matys. Tai nepateikimas turbūt nebepraeitų unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 19, 02:03)
Tikrai teisi (aš pati nenešiau). Bet tik šiuo metu smile.gif Nes nuo 2010 balandžio ar birželio mėn.visi nedarbingumo pažymėjimai turės būti užregistruoti kažkokioj elektroninėj sistemoj, kurios duomenis Sodra iškart matys. Tai nepateikimas turbūt nebepraeitų unsure.gif

O as manau, kad jie tikrai neieskos tu, kurie nepridave nedar.pazymejimu, kad ismoketi jiems pinigus ax.gif nes net yra ned.pazymejimu galiojimo terminas... gal as klystu rolleyes.gif
Atsakyti