Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 17, 11:59)
Įstatymo pakeitimas numato, kad tik naujai išeinančios vaiko auginimo atostogų nuo 2010 m. liepos mėn.gaus mažesnes pašalpas. Tad jei gimdymas nebus komplikuotas (papildomos 14 "dekreto" dienų), į vaiko auginimo atostogas išeisite birželio 26 d. (vasario 20 + 126 d.) ir dar spėsite "į traukinį".
Papildyta:

Supratau, niu kaip fainai tada, gal ir suspesiu i ta laiminguju sarasiuka patekti smile.gif O jei as sakykim susiveikciau, kad del blogos sveikatos i dekreta anksciau iseiciau? Tada is viso rizikos nebutu, sakykim iseiciau 20 dienu anksciau, nu ar 14????? kaip manot, ar imanoma taip suzaisti?
Atsakyti
noreciau pasiteirauti, jai po 3 metu griztu idarba, is kito busiu atleista, aisku ir pajamos sumazes per puse, tai kaip tada su teise, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, nes isleis tik is vienos darbovietes vaiko auginimo atostogu, ir dar vienas klausimelis ar dekreta ir skaiciuoja kaip pirmam vaikui... aciu
Atsakyti
Klausimukas ax.gif
Dabar esu nėštumo ir gimdymo atostogose. Vaikučio laukiu gimstant dar lapkričio mėnesį. Gruodį mano darbovietė, su kuria esu sudariusi darbo sutartį, paprastai išmoka Kalėdinę premiją, nuo kurios nuskaičiuoja ir soc.draudimo mokesčius.
Kai SoDrai bus pranešta, kad gruodžio mėnesį turėjau pajamų, ar nesumažės man pašalpa? Girdėjau, kad jei gauni pajamų, tai motinystės (tėvystės) pašalpa nemokama/mažinama unsure.gif
Iš anksto dėkui už atsakymą
Atsakyti
Anksčiau į dekretą neina išeiti. dabar tai jau panaikinta. Mano pačios nėštumas buvo labai sunkus, sveikata irgi ne kokia ir iki dekreto tempiau bilioteniu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 11 17, 14:45)
Anksčiau į dekretą neina išeiti. dabar tai jau panaikinta. Mano pačios nėštumas buvo labai sunkus, sveikata irgi ne kokia ir iki dekreto tempiau bilioteniu  4u.gif

Tai cia istatymiskai jau nebegalima?
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 11 17, 14:45)
Anksčiau į dekretą neina išeiti. dabar tai jau panaikinta. Mano pačios nėštumas buvo labai sunkus, sveikata irgi ne kokia ir iki dekreto tempiau bilioteniu  4u.gif

gal jus man galesite atsakyti, nes sodra neatsako. Jei as dirbu socialine pedagoge su rizikos grupes mokiniais, taip pat i dekreta anksciau neisleidzia? Darbas labai itemptas. Pastoviai su policija reikia tureti reikalu, pastoviai grasinama ir tt.

Gal atsakysit 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 16, 23:13)
Jei dabar pastotumėte, gautumėte tokią pačią pašalpą (neskaitant % mažinimų), kokią gavote su dukra.

Labai jums ačiū bigsmile.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 11 17, 14:06)
gal jus man galesite atsakyti, nes sodra neatsako. Jei as dirbu socialine pedagoge su rizikos grupes mokiniais, taip pat i dekreta anksciau neisleidzia? Darbas labai itemptas. Pastoviai su policija reikia tureti reikalu, pastoviai grasinama ir tt.

Gal atsakysit  4u.gif

Nėra išimčių schmoll.gif . Jus išleis suėjus 30 nėštumo savaičių.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gitulia_Fai: 17 lapkričio 2009 - 18:16
QUOTE(Gitulia_Fai @ 2009 11 17, 19:15)
Nėra išimčių  schmoll.gif . Jus išleis suėjus 30  nėštumo savaičių.

Aciu uz atsakyma 4u.gif
o is kur jus tai zinote? Gal yra kokiame istatyme numatyta ar kur?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Naira @ 2009 11 17, 18:21)
Aciu uz atsakyma  4u.gif
o is kur jus tai zinote? Gal yra kokiame istatyme numatyta ar kur?
4u.gif

http://www3.lrs.lt/p...c_l?p_id=353772
Atsakyti
Sveikos 4u.gif
Ieskau ieskau narsau narsau ir nieko negaliu rasti tokiu klausimu... gal galite man padeti? gal nurodysite kur tiksliau galeciau pasiskaityti? rolleyes.gif
Mano situacija tokia:
Darbe as parasius motinystes atostogu iki 3 metu, bet zadu grysti po 2. Dabar turiu toki klausima: ar bus man mokama motinystes pasalpa jei vaika leisiu i darzeli nuo 1.5 metu ir negrysiu i darba? turiu galvoje tuos likusius puse metu? ir taip pat ar leisdama i darzeli vaika as privalau is karto grysti i darba?
Labai aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2009 11 17, 13:52)
Tai cia istatymiskai jau nebegalima?

QUOTE(Naira @ 2009 11 17, 14:06)
Gal atsakysit  4u.gif

Matau kad jau atsakė. Esmė ta, kad nesvarbu kur dirbate kokios sąlygos, į nėštumo ir gimdymo atostogas išleidžia tik nuo 30 savaičių. Jeigu neįmanoma dirbti eikite ant biliotenio, taip mąsto mūsų valdžios vyrai. Aš pati daugiau kaip mėnesį iki dekreto prabuvau su nedarbingumo pažymėjimu, dar pati gal ir būčiau galėjusi dirbti, bet mano gydytoja man nebeleido.

Atsakyti