QUOTE(vaiva626 @ 2009 11 16, 16:43)
Dabar esu VP atostogose. Vaikas gimęs 2008.06.08. Įmonė, kurioj dirbau, bankrutavo 2009. 07. Vėl pastojau 2009.08. Ar gausiu iš Sodros nėštumo, gimdymo, bei vaiko priežiūros išmokas, antras vaikelis gims 2010.05 mėn.? ar reikia vėl isidarbint? Nes kai vasarą skambinau į Sodros info, sakė, kad gausiu visas išmokas, dabar jau kalbą, kad už antrą vaikelį nieko negausiu, nes Sodra bankroto atveju moka tik už pirmą vaiką? Labai būčiau dėkinga už informaciją
Pagal jūsų pateiktus duomenis, jums pašalpa už kitą vaiką nepriklausys, jei neįsidarbinsite, nes pastojote bankrotui jau įvykus.
Papildyta:
QUOTE(laurrencja @ 2009 11 16, 17:03)
O as turiu toki klausima: dar esu pirmo vaiko prieziuros atostogose iki 12 09, o rugseji gime antras vaikas, ir vel reik iseit atostogu su antru vaiku. bet problema ta, kad neberandu savo darbdavio, kuris man duotu popierius i sodra nest. salona kuriame dirbau, uzdare pries metus, bet imone ne bankrutavo, ir firma egzistuoja. pas darbdavi telefonas isjungtas pastoviai. kur man kreiptis tokiu atveju? juk skaitosi, kad as ten dirbu, o atleist manes nera kam ir suprantu, kad be popieriaus (nuoraso ar atleidimo) negausiu motinystes pasalpos
O nėštumo ir gimdymo pažymėjimą kas jums užpildė?
Atleisti be jūsų žinios tikrai negalėjo, todėl ieškokite įmonės buhalterio ar kitų darbuotojų, kurie žinos, kaip susisiekti su vadovu. Jei parašytumėte įmonės pavadinimą (galite až) galėčiau padėti surasti kokius nors kontaktus.