Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(vaiva626 @ 2009 11 16, 16:43)
Dabar esu VP atostogose. Vaikas gimęs 2008.06.08. Įmonė, kurioj dirbau, bankrutavo 2009. 07. Vėl pastojau 2009.08. Ar gausiu iš Sodros nėštumo, gimdymo, bei vaiko priežiūros išmokas, antras vaikelis gims 2010.05 mėn.? ar reikia vėl isidarbint? Nes kai vasarą skambinau į Sodros info, sakė, kad gausiu visas išmokas, dabar jau kalbą, kad už antrą vaikelį nieko negausiu, nes Sodra bankroto atveju moka tik už pirmą vaiką? Labai būčiau dėkinga už informaciją  4u.gif

Pagal jūsų pateiktus duomenis, jums pašalpa už kitą vaiką nepriklausys, jei neįsidarbinsite, nes pastojote bankrotui jau įvykus.
Papildyta:
QUOTE(laurrencja @ 2009 11 16, 17:03)
O as turiu toki klausima: dar esu pirmo vaiko prieziuros atostogose iki 12 09, o rugseji gime antras vaikas, ir vel reik iseit atostogu su antru vaiku. bet problema ta, kad neberandu savo darbdavio, kuris man duotu popierius i sodra nest. salona kuriame dirbau, uzdare pries metus, bet imone ne bankrutavo, ir firma egzistuoja. pas darbdavi telefonas isjungtas pastoviai. kur man kreiptis tokiu atveju? juk skaitosi, kad as ten dirbu, o atleist manes nera kam g.gif ir suprantu, kad be popieriaus (nuoraso ar atleidimo) negausiu motinystes pasalpos unsure.gif

O nėštumo ir gimdymo pažymėjimą kas jums užpildė?

Atleisti be jūsų žinios tikrai negalėjo, todėl ieškokite įmonės buhalterio ar kitų darbuotojų, kurie žinos, kaip susisiekti su vadovu. Jei parašytumėte įmonės pavadinimą (galite až) galėčiau padėti surasti kokius nors kontaktus.
Atsakyti
Sveikos mirksiukas.gif Ateinu su tokiu klausimu, suprantu, kad apie tai buvo kalbeta,nes perskaiciau beveik visa tema, bet kaip ir kiekvienai norisi konkretumo konkreciu atveju blush2.gif
Mano situacija: Esu isejus vaiko prieziuros atostogu iki vaikus sukaks 3m. Dabar dukrai jau suejo 2m.Jeigu as dabar pastoju, kokias pasalpas gausiu?na suprantu del vienkartines, o visa kita? unsure.gif Mes planuojam vaikuti, bet bijom kad as nebegausiu jokiu ismoku unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(doviliuke @ 2009 11 16, 19:44)
Mano situacija: Esu isejus vaiko prieziuros atostogu iki vaikus sukaks 3m. Dabar dukrai jau suejo 2m.Jeigu as dabar pastoju, kokias pasalpas gausiu?na suprantu del vienkartines, o visa kita? unsure.gif Mes planuojam vaikuti, bet bijom kad as nebegausiu jokiu ismoku unsure.gif

Jei dabar pastotumėte, gautumėte tokią pačią pašalpą (neskaitant % mažinimų), kokią gavote su dukra.
Atsakyti
Labas rytas. Vakar buvau labai laiminga, kai isgirdau per zinias, kad motinu pasalpu nelies, bent jau iki liepos men., kaip faina wub.gif Bet tuo paciu pasidare ir neaisku ax.gif As i dekreta iseinu vasario 20 d., tai pagal mano skurdzias zinias situo klausimu, vako auginimo pasalpa, kuri bus mokama kas menesi bus skaiciuojama nuo birzelio 20 d. Ar teisingai mastau? Tai jei istatymas, mazinantis pasalpas 10 proc isigalioja tik nuo liepos 1 dienos, tai ar as patenku i tu gretas, kurios gaus 100 proc pasalapa pirmus vaiko auginimo metus, ar cia reiskia, kad nuomliepos 1 d., visoms mamoms be isimties, kurios dabar gauna bet kokia pasalpa(uz pirmus ar antrus metus) bus sumazintos pasalpos? g.gif g.gif g.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes, norejau pasiklausti, gal kuri is jusu esat girdejusios ka...

Mano situacija tokia, kad i dekreta tureciau iseiti balandzio pradzioj, gimdymas birzelio pradzioj, vadinasi dekreto pabaiga liepos 2 savaite ir vaiko auginimo atostogos prasideda nuo liepos 2 savaites...Kaip jau buvau ir susitaikius su tuom, kad i traukini nebespeju, taciau, vakar ziniose, Degutiene issireiske, kad visoms mamoms, kurios gimdys po liepos 1 d., ismokos bus sumazintos 10 %, tai po to visai susibalamutinau, sodra nieko nezino, nes dar nepriimtas istatymas....

Help smile.gif
Atsakyti
Sveikos. Reikia patarimo.
Šiuo metu esu vaiko priežiūros atostogose ir, kyla įtarimas, kad laukiuosi antro smile.gif
Bet būdama vaiko priežiūros atostogose, buvau atleista (2009-09-30), nes mano terminuota darbo sutartis pasibaigė. Pirmo vaiko priežiūros atostogos baigsis 2010 m. gruodžio 28 d.
Taigi, ar aš gausiu pašalpą (nėštumo ir gimdymo, vaiko priežiūros) iš sodros už antrąjį?
Sodroj baisiai miglotai pasakoja verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 16, 18:40)
Pagal jūsų pateiktus duomenis, jums pašalpa už kitą vaiką nepriklausys, jei neįsidarbinsite, nes pastojote bankrotui jau įvykus.

O kaip su tuo įsidarbinimu? Man reikia įsidarbinti tuoj pat? Ar reikės ir dirbti, nors vaiko priežiūros atostogos baigsis 2010.06? Ar galima įsidarbinti ir tą pačią, ar kitą dieną vėl išeiti į vaiko priežiūros atostogas? g.gif
Ačiū labai, jei atsakysite 4u.gif
Atsakyti
Ar uz vaiko prieziuros atostogas (planuoju auginti iki 3metu) skaiciuosis apmokamos atostogos uz tuos 3 metus, kol auginsiu vaikuti?
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2009 11 17, 08:29)
Tai jei istatymas, mazinantis pasalpas 10 proc isigalioja tik nuo liepos 1 dienos, tai ar as patenku i tu gretas, kurios gaus 100 proc pasalapa pirmus vaiko auginimo metus, ar cia reiskia, kad nuomliepos 1 d., visoms mamoms be isimties, kurios dabar gauna bet kokia pasalpa(uz pirmus ar antrus metus) bus sumazintos pasalpos?  g.gif  g.gif  g.gif

Įstatymo pakeitimas numato, kad tik naujai išeinančios vaiko auginimo atostogų nuo 2010 m. liepos mėn.gaus mažesnes pašalpas. Tad jei gimdymas nebus komplikuotas (papildomos 14 "dekreto" dienų), į vaiko auginimo atostogas išeisite birželio 26 d. (vasario 20 + 126 d.) ir dar spėsite "į traukinį".
Papildyta:
QUOTE(Dowketu @ 2009 11 17, 08:53)
taciau, vakar ziniose, Degutiene issireiske, kad visoms mamoms, kurios gimdys po liepos 1 d., ismokos bus sumazintos 10 %, tai po to visai susibalamutinau, sodra nieko nezino, nes dar nepriimtas istatymas...

Laba diena nepriimtas smile.gif Priimtas jau spalio ar rugsėjo (nebepamenu) mėn. Degutienė taip pat šiek tiek nusikalbėjo, nes gimdymo data nėra svarbi, pagal išėjimo į auginimo atostogas datą skirstymas vyks. Taip kad jūs gausite jau sumažintą pašalpą.
Atsakyti
QUOTE(rutule @ 2009 11 17, 09:04)
Bet būdama vaiko priežiūros atostogose, buvau atleista (2009-09-30), nes mano terminuota darbo sutartis pasibaigė. Taigi, ar aš gausiu pašalpą (nėštumo ir gimdymo, vaiko priežiūros) iš sodros už antrąjį?

Jei pastojote pasibaigus darbo sutarties terminui (jau atleista), tada pašalpos už kitą vaiką negausite, jei neįsidarbinsite. Įsidarbinti turėtumėte kad ir vienai dienai, t.y., tik tam, kad jus išleistų į dekretą. Pašalpą gautumėte tokią pačią (-% pagal įst.) kaip su pirmu vaiku.

Papildyta:
QUOTE(vaiva626 @ 2009 11 17, 09:36)
O kaip su tuo įsidarbinimu? Man reikia įsidarbinti tuoj pat? Ar reikės ir dirbti, nors vaiko priežiūros atostogos baigsis 2010.06? Ar galima įsidarbinti ir tą pačią, ar kitą dieną vėl išeiti į vaiko priežiūros atostogas?  g.gif

Žr.atsakymą aukščiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 17, 12:16)
Jei pastojote pasibaigus darbo sutarties terminui (jau atleista), tada pašalpos už kitą vaiką negausite, jei neįsidarbinsite. Įsidarbinti turėtumėte kad ir vienai dienai, t.y., tik tam, kad jus išleistų į dekretą. Pašalpą gautumėte tokią pačią (-% pagal įst.) kaip su pirmu vaiku.

Ačius.
Atsakyti
sveikos,

noriu pasitiklsinti, matau internetineje bankininkysteje paskaiciuota vaiko prieziuros pasalpa uz 2009-11-02 - 2009-11-30, suma lyg ir mazesne nei as pati skaiciavausi.. ar uz gruodzio menesi ji dar keisis, ar jau visa laika bus tokia pati suma?
Dekui 4u.gif
Atsakyti