Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

gausit tik 97lt ir pagimdziusi 1400lt mirksiukas.gif
as pati nedirbau pries pastodama,dar kai nestumas 34 savaiciu savivaldybe sumoka 250lt,kaip dekretines cia skaitosi,tokia vienkartine ismoka,reikia tik pazyma apie nestumo laika nunesti 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo skorpea: 09 liepos 2009 - 09:49
labutis visiems.norejau paklausti ar atskaiciuoja sodra kazkiek pinigeliu nuo tos sumos kuria as as tureciau gauti gimus vaikeliui.nes suma yra viena o gaunu daug mazesne.pvz:1500lt o gaunu 900lt. g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(renaciukasR @ 2009 07 14, 11:58)
labutis visiems.norejau paklausti ar atskaiciuoja sodra kazkiek pinigeliu nuo tos sumos kuria as as tureciau gauti gimus vaikeliui.nes suma yra viena o gaunu daug mazesne.pvz:1500lt o gaunu 900lt. g.gif  verysad.gif

Na tai taip juk pajamu mokesti atskaiciuoja g.gif
Cia kaip alga ant popieriaus viena suma ir i rankas atskaicius mokescius 4u.gif
Atsakyti
o kokia buvo jusu alga darbe? manau panasiai ir gauti turetumet, jei ji buvo stabili 4u.gif
Atsakyti
Atleiskit,kad klausiu,bet nesupratau truputi 4u.gif
Jei man visa laika ant popieriaus buvo 1750lt.O i rankasasgaudavau sakykim 1420lt.
Tai isejus i vaiko auginimo atostogas man skaiciuos menesine ismoka pagal tai kiek as gaudavau i rankas ar kiek gaudavau ant popieriaus? g.gif
aciu uz atsakyma 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Afrodite69 @ 2009 07 14, 13:01)
Atleiskit,kad klausiu,bet nesupratau truputi 4u.gif 
Jei man visa laika ant popieriaus buvo 1750lt.O i rankasasgaudavau sakykim 1420lt.
Tai isejus i vaiko auginimo atostogas man skaiciuos menesine ismoka pagal tai kiek as gaudavau i rankas ar kiek gaudavau ant popieriaus? g.gif
aciu uz atsakyma 4u.gif

kiek i rankas gaudavot, tiek ir turetumet gauti
Atsakyti
QUOTE(zitukas24 @ 2009 07 14, 13:04)
kiek i rankas gaudavot, tiek ir turetumet gauti

dekoju Jums 4u.gif
Atsakyti
is tikruju tai gali gautis keliais litais didesne pasalpa nei alga, nes nuo pasalpos atskaitomas tik pajamu mokestis, o sodros mokestis neskaiciuojamas.
Atsakyti
skaiciuoja sodra kazkaip taip, paima laikotarpi uz kuri dirbot, susumuoja visas pajamas, padalina dirbtu dienu skaiciaus, ir isveda vidurki. ta pacia suma ir gausit kas menesi, tik dar nuo jos nuskaiciuos mokescius. tai reliai, jei alga nekito, tai panasiai ir turetumet gauti. bet buna, kad gauna priedus, arba alga kelis menesius sumazinama ar padidinama, todel suma gali skirtis.

taciau autores atveju kazkaip per daug atimta g.gif bet gal cia skaiciai is galvos, nes realiai turetu buti 1200 ant ranku g.gif
Atsakyti
gal autore neivertino nuo kurios dienos isejo i vaiko prieziuros atostogas ax.gif
ji pateike ne issamia info, todel sunku ka ir pakomentuot ax.gif
Atsakyti
Laba diena,

pastaruoju metu man iškyla labai daug neaiškumų. Gal kas žinote, kokių pašalpų už nėštumo laikotarpį, taip pat už gimdymą ir vaiką gali tikėtis mama, kuri neturi darbo?

daugiau nei pusė metų stoviu darbo biržoje, nesėkmingai ieškau darbo. Dabar sužinojau, kad esu nėščia. Motinystės atostogoms per kelis likusius mėnesius iki gimdymo neužsidirbsiu - neužtektų turbūt ir stažo, net jei dabar įsidarbinčiau. Darbo neturiu, o dabar jei per mėnesį nesusirasiu, niekas nenorės priimti nėščiosios, kai pilvas matysis. Visur rašo, tik apie nėštumo - motinystės pašalpas dirbančioms ir turinčioms stažą. Aš stažo neturiu, negaunu ir bedarbio pašalpos.

Kas iš valstybės priklausys nedirbančiajai nėščiai ir pagimdžius, už vaiką? O gal nieko?

Kur dėl šių pašalpų kreptis, jei nedirbu, turbūt ne į Sodrą?
Atsakyti
priklausys uz vaika 93 ( ar kiek ten) litu
Atsakyti