[quote=patrakusi,2009 11 11, 14:25]
[/quote]
Man irgi įdomu toks dalykėlis, gal kas galite pasakyti kaip galima pačiai pasiskaičiuoti pvz dekretines, ta prasme kiek turėčiau jų gauti.. Ir ar galima neiti į dekretines nuo tos 28sav. berods, o tarkim dirbti iki gimdymo?..Nes dabar atsirado daugiau darbo, tai ir atlyginimas padidės jau nuo šio mėnesio..Tad ir galvoju, gal geriau padirbti jau tą laiką iki gimdymo, vistiek ir pinigų užsidirbčiau kaip sakant ir užsiėmimo būtų, nes sėdėti namie visai nėra noro ir labai tingiu... Kažkur kažkada buvau užmačiusi kaip galima pasiskaičiuoti dekretinių sumą ir jau vaiko priežiūros atostogų sumas..Būčiau dėkinga už informacija..
[/quote]
I dekreta nuo 30 sav tik isleidzia. Galima ir veliau, bet nepersistenk... Nes jei pagimdysi dar neisejus i dekreta, tai gausi jau nebe uz 126 d. o tik uz 56 ar 57 d. Nes uz tiek moka po gimdymo.
O skaciuoji paprastai - imi 12 men atgal (nuo dekreto men arba nuo vaiko prieziuros men) ir skaiciuoji vidurki nuo visu pajamu uz kurias buvo mokami mokesciai.
QUOTE(*Sausutė* @ 2009 11 11, 12:08)
as dar norejau pasiklausti ar dekretiniu pinigeliai yra skaiciuojami tiek kiek gaunu atlyginima i rankas ar man dar nuskaiciuos mokescius?
o vaiko auginimo taipat skaiciuosis kaip ir dekretiniu ?
klausiu nes mazdaug noretusi pasiskaiciuoti beje ar ligos pasalpos isiskaiciuoja i skaiciavimus?
aciu uz atsakyma
Papildyta:
kartais toje vietoje neturejo buti ~2008 rugpjucio - 2009 liepos, nes juk 2010 liepa as busiu pagimdziusi , arba kazko nesupratau
o vaiko auginimo taipat skaiciuosis kaip ir dekretiniu ?
klausiu nes mazdaug noretusi pasiskaiciuoti beje ar ligos pasalpos isiskaiciuoja i skaiciavimus?
aciu uz atsakyma
Papildyta:
kartais toje vietoje neturejo buti ~2008 rugpjucio - 2009 liepos, nes juk 2010 liepa as busiu pagimdziusi , arba kazko nesupratau
1. Jei skaičiuojamą l-pį pajamos buvo pastovios ir nekintamos, tada mėnesinė išmoka į rankas bus beveik tokia pati, koks buvo atlyginimas į rankas. Ligos pašalpą įsiskaičiuoja.
2. Ne taip supratote. Jei į "dekretą" išeisite 2010 balandį, tada vaiko auginimo atostogos prasidės po 126 (140) dienų, t.y., 2010 rugpjūčio mėn. Pašalpa bus skaičiuojama pagal 12 mėn.iki atostogų pradžios pajamas, t.y., 2009 rugpjūčio - 2010 liepos.
Papildyta:
QUOTE(ligituka @ 2009 11 11, 14:55)
Sveikos,mamytes turiu toki klausimeli,gal kazkas zinos kaip yra...
Nors moderatorė ir pyksta už tokius atsakymus, bet atsakysiu visgi taip Šioje temoje jau n kartų buvo atsakytą į analogiškus klausimus. Netingėkite paskaityti, nes rašyti tą patį per tą patį tikrai atsibosta.
Papildyta:
QUOTE(smiltute11 @ 2009 11 11, 16:07)
o sakykit ten pateikta pasalpa, tai tokia bus ir ismoketa, ar dar atskaiciuos?, jei taip tai kiek?
Nurodoma suma neatskaičius mokesčių. O atskaito 15 % gyventojų pajamų mokesčio (pritaikius jums priklausantį NPD ir PNPD) ir 6 % privalomojo sveikatos draudimo mokesčio (nuo visos priskaičiuotos sumos).
QUOTE(drambiuke @ 2009 11 11, 17:57)
Sveikute. Is savo patirties galiu pasakyti, jei Lietuvoj nedirbi besilaukdama, nors ir stovi darbo birzoj jokiu pinigeliu negauni, apart 97 lt vaiko pinigai. Mampinigius gauna tos kurios turi oficialu darba, o kiek tai jau priklauso nuo to ar 12 men isdirbo
Neklaidinkite
Yra kita tema skyriuje "Socialiniai labirintai" rodosi. Ten apie pasalpas pakonsultuos zinancios mamos.
Ka as pati tiksliai zinau, tai kad darbo birzos ismokos isiskaiciuoja.
Kad gautu pasalpa reikis is 24 men tureti 12 men staza. O kiek gaus, priklauso ka uzdirbo paskutinius 12 men iki dekreto.
Uzeikit cia, viska suzinosite:
http://www.supermama...?...2360&st=588
Gal kas žino, jei išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų gruodžio 9 d. tai darbdavys turi už tas atidirbtas 9 dienas atsiskaityti prieš man išeinant (šiaip atlyginimas mokamas maždaug 15 d.)?
QUOTE(olcik dolcik @ 2009 11 12, 12:28)
Gal kas žino, jei išeinu nėštumo ir gimdymo atostogų gruodžio 9 d. tai darbdavys turi už tas atidirbtas 9 dienas atsiskaityti prieš man išeinant (šiaip atlyginimas mokamas maždaug 15 d.)?
Priskaičiuoti DU už tas dienas privalo, nes eidama į Sodrą dėl pašalpos turėsite pateikti pažymą iš darbovietės apie tą mėnesį jums priskaičiuotą atlyginimą ir pritaikytą NPD. Išmokėti taip pat privalėtų, bet realiai būna visaip.
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 12, 14:41)
Priskaičiuoti DU už tas dienas privalo, nes eidama į Sodrą dėl pašalpos turėsite pateikti pažymą iš darbovietės apie tą mėnesį jums priskaičiuotą atlyginimą ir pritaikytą NPD. Išmokėti taip pat privalėtų, bet realiai būna visaip.
Ačiū už info, pirmą vaiką gimdžiau vos prieš dvejus metus, bet jau nieko neatsimenu
[quote=Diamond,2009 11 11, 21:13]
Man irgi įdomu toks dalykėlis, gal kas galite pasakyti kaip galima pačiai pasiskaičiuoti pvz dekretines, ta prasme kiek turėčiau jų gauti.. Ir ar galima neiti į dekretines nuo tos 28sav. berods, o tarkim dirbti iki gimdymo?..Nes dabar atsirado daugiau darbo, tai ir atlyginimas padidės jau nuo šio mėnesio..Tad ir galvoju, gal geriau padirbti jau tą laiką iki gimdymo, vistiek ir pinigų užsidirbčiau kaip sakant ir užsiėmimo būtų, nes sėdėti namie visai nėra noro ir labai tingiu... Kažkur kažkada buvau užmačiusi kaip galima pasiskaičiuoti dekretinių sumą ir jau vaiko priežiūros atostogų sumas..Būčiau dėkinga už informacija..
[/quote]
I dekreta nuo 30 sav tik isleidzia. Galima ir veliau, bet nepersistenk... Nes jei pagimdysi dar neisejus i dekreta, tai gausi jau nebe uz 126 d. o tik uz 56 ar 57 d. Nes uz tiek moka po gimdymo.
O skaciuoji paprastai - imi 12 men atgal (nuo dekreto men arba nuo vaiko prieziuros men) ir skaiciuoji vidurki nuo visu pajamu uz kurias buvo mokami mokesciai.
[/quote]
Dėkui už info..O bet dar paklausti tada norėčiau.. Jei aš išeinu vėliau į dekretines, na pvz mano gimdymo data balandžio 5d. , aš dekretinių eičiau kokią pvz kovo 25d..Tai man visos 126d. skaičiuosis dekreto, ar tik tiek kiek tarkim iki gimdymo likę (~11d.) ir po jo 56 (57) d.?...Ačiū..
[/quote]
[/quote]
Dėkui už info..O bet dar paklausti tada norėčiau.. Jei aš išeinu vėliau į dekretines, na pvz mano gimdymo data balandžio 5d. , aš dekretinių eičiau kokią pvz kovo 25d..Tai man visos 126d. skaičiuosis dekreto, ar tik tiek kiek tarkim iki gimdymo likę (~11d.) ir po jo 56 (57) d.?...Ačiū..
[quote=patrakusi,2009 11 12, 17:54]
[/quote]
[/quote]
Skaiciuosis visos 126 d.
[/quote]
[/quote]
Skaiciuosis visos 126 d.
labai geras ir aiskus atsakymas 4u.gif 4u.gif 4u.gif
dar noreciau pasiteirauti, jai po 3 metu griztu idarba, is kito busiu atleista, aisku ir pajamos sumazes per puse, tai kaip tada su teise, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, nes isleis tik is vienos darbovietes vaiko auginimo atostogu, ir dar vienas klausimelis ar dekreta ir skaiciuoja kaip pirmam vaikui... aciu...
dar noreciau pasiteirauti, jai po 3 metu griztu idarba, is kito busiu atleista, aisku ir pajamos sumazes per puse, tai kaip tada su teise, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, nes isleis tik is vienos darbovietes vaiko auginimo atostogu, ir dar vienas klausimelis ar dekreta ir skaiciuoja kaip pirmam vaikui... aciu...
[quote=Diamond,2009 11 12, 18:23]
[/quote]
Skaiciuosis visos 126 d.
[/quote]
Dėkoju už pagalbą..
[/quote]
Skaiciuosis visos 126 d.
[/quote]
Dėkoju už pagalbą..
[quote=patrakusi,2009 11 13, 15:14]
Skaiciuosis visos 126 d.
[/quote]
[/quote]
Jei skaiciuoja 126d, tada nusikelia vaiko prieziuros atostogu data? Jei siaip turetu buti tarkim balandzio 1, tai tada nusikeltu per 126d.? apytiksliai rugpjutis? Ania?
Skaiciuosis visos 126 d.
[/quote]
[/quote]
Jei skaiciuoja 126d, tada nusikelia vaiko prieziuros atostogu data? Jei siaip turetu buti tarkim balandzio 1, tai tada nusikeltu per 126d.? apytiksliai rugpjutis? Ania?
QUOTE(Hegira @ 2009 11 13, 17:41)
Taip, nėštumo ir gimdymo atostogos trunka 126 dienas nepriklausomai nuo to, kada pagimdysite. Jei iki gimdymo šia teise nepasinaudosite, o išeisite tik pagimdžiusi, tada šios atostogos truks 56 dienas.