Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

Sveikos,mamytes 4u.gif turiu toki klausimeli,gal kazkas zinos kaip yra...Mano vaikui geguzes 3 diena sueis 2 metukai,ir tuo paciu as tureciau grizti i darba...taciau yra itarimas,kad laukiuosi...gal jus zinote,kaip man bus skaiciuojami pinigeliai atostogu (uz tuos 2 metus),nes juk i darba gristi nesuspesiu...ir jei kartais tarkim suspeciau padirbeti koki menesi,kaip tada skaiciuotu...tikiuosi supratote,ko norejau paklausti...buciau lbai dekinga uz ats 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2009 11 10, 21:42)
1.Galit
2. jai per 24 mėn susidarytu 12 mėn darbo stažo(vaiko priežiūra iki 2 meųtų įsiskaito į darbo staža) tai taip

ačiū labai už atsakymą 4u.gif
Atsakyti
atsakymas netikslus :
prasitęsti iki trejų metų galite bet kokiu atveju
kad mokėtų kaip pirmajam vaikui prašymą rašyti galite jei vaiko auginimo iki trejų metų bent dieną įeis į laikotarpį iš kurio būtų skaičiuojama dekreto ar vaiko priežiūros pašalpa. paprasčiau tariant - jei per metus po to kai pasibaigs pirmojo vaiko priežiūros iki trejų metų atostogos išeisite į dekretą. pvz. vaikui treji sueina ir vaiko priežiūros atostogos pasibaigia ir vaikui treji sueina 2010-05-03, o dekretas su antruoju 2011-02-09. ar įeina pirmojo priežiūros atostogos į metus prieš dekretą su antruoju? įeina. vualia, rašot prašymą ir pašalpą gaunat kaip su pirmuoju.
Atsakyti
Sveiki, norejau patrukdyti ir as su savo klausimeliais 4u.gif

Pastojau 2009 rugsejo 8d. i dekreta tureciau iseiti 2010m. balandzio pirmomis dienomis, tik vat toks klausimelis kiek esu girdejusi kad skaiciuoja dekreta nuo pirmos pastojimo dienos iki 12men atgal ar reikia isdirbti per 24men ir nesvarbu nuo kada? ar teisingai supratau? tai turetu buti nuo 2008-09-08 iki 2009-09-08? o jeigu esu per tuos 24paskutinius men. isdirbus nuo 2008-05-15 iki 2008-06-02 tai gaunas apie pusantro menesio ar jie man prisides prie skaiciavimo, nes esu labai pasimetusi.
gal galite padeti?
Atsakyti
QUOTE(*Sausutė* @ 2009 11 11, 11:12)

Norėdama gauti nėštumo ir gimdymo bei vaiko auginimo atostogų pašalpą turite:

* Būti apdrausta ligos ir motinystės soc.draudimu, t.y., išeinant į "dekretą" privalote dirbti arba savanoriškai draustis nurodytu draudimu.

* iki atitinkamų atostogų pradžios turėti ne mažiau 12 mėn per paskutinius 24 mėn. ligos ir motinystės soc.draudimo stažą arba atitikti nurodytus požymius asmenų, kuriems stažo reikalavimas netaikomas.

Jūsų atveju, ligos ir motinystės soc.draudimo stažas skaičiuosis iš 24 mėn laikotarpio iki "dekreto" pradžios, t.y., nuo 2008 balandžio x dienos iki 2010 balandžio x dienos. Per šį l-pį turite turėti 12 mėn.ligos ir motinystės soc.draudimo stažą (nesvarbu, per kelias darbovietes).

Pašalpa bus apskaičiuojama pagal per 12 mėn iki atitinkamų atostogų pradžios turėtas pajamas, t.y., "dekretinės" pagal 2009 balandžio - 2010 kovo mėn. pajamas, o vaiko auginimo atostogų pašalpa pagal ~ 2009 rugpjūčio - 2010 liepos mėn. pajamas.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 11, 12:40)

* Būti apdrausta ligos ir motinystės soc.draudimu, t.y., išeinant į "dekretą" privalote dirbti arba savanoriškai draustis nurodytu draudimu.

* iki atitinkamų atostogų pradžios turėti ne mažiau 12 mėn per paskutinius 24 mėn. ligos ir motinystės soc.draudimo stažą arba atitikti nurodytus požymius asmenų, kuriems stažo reikalavimas netaikomas.

Jūsų atveju, ligos ir motinystės soc.draudimo stažas skaičiuosis iš 24 mėn laikotarpio iki "dekreto" pradžios, t.y., nuo 2008 balandžio x dienos iki 2010 balandžio x dienos. Per šį l-pį turite turėti 12 mėn.ligos ir motinystės soc.draudimo stažą (nesvarbu, per kelias darbovietes).

Pašalpa bus apskaičiuojama pagal per 12 mėn iki atitinkamų atostogų pradžios turėtas pajamas, t.y., "dekretinės" pagal 2009 balandžio - 2010 kovo mėn. pajamas, o vaiko auginimo atostogų pašalpa pagal ~ 2009 rugpjūčio - 2010 liepos mėn. pajamas.

as dar norejau pasiklausti ar dekretiniu pinigeliai yra skaiciuojami tiek kiek gaunu atlyginima i rankas ar man dar nuskaiciuos mokescius? blink.gif
o vaiko auginimo taipat skaiciuosis kaip ir dekretiniu ?
klausiu nes mazdaug noretusi pasiskaiciuoti 4u.gif beje ar ligos pasalpos isiskaiciuoja i skaiciavimus?
aciu uz atsakyma smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 11, 12:40)

kartais toje vietoje neturejo buti ~2008 rugpjucio - 2009 liepos, nes juk 2010 liepa as busiu pagimdziusi , arba kazko nesupratau g.gif
Atsakyti
[/quote]
as dar norejau pasiklausti ar dekretiniu pinigeliai yra skaiciuojami tiek kiek gaunu atlyginima i rankas ar man dar nuskaiciuos mokescius? blink.gif
o vaiko auginimo taipat skaiciuosis kaip ir dekretiniu ?
klausiu nes mazdaug noretusi pasiskaiciuoti 4u.gif beje ar ligos pasalpos isiskaiciuoja i skaiciavimus?
aciu uz atsakyma smile.gif

[/quote]

Man irgi įdomu toks dalykėlis, gal kas galite pasakyti kaip galima pačiai pasiskaičiuoti pvz dekretines, ta prasme kiek turėčiau jų gauti.. ax.gif Ir ar galima neiti į dekretines nuo tos 28sav. berods, o tarkim dirbti iki gimdymo?..Nes dabar atsirado daugiau darbo, tai ir atlyginimas padidės jau nuo šio mėnesio..Tad ir galvoju, gal geriau padirbti jau tą laiką iki gimdymo, vistiek ir pinigų užsidirbčiau kaip sakant ir užsiėmimo būtų, nes sėdėti namie visai nėra noro ir labai tingiu... biggrin.gif Kažkur kažkada buvau užmačiusi kaip galima pasiskaičiuoti dekretinių sumą ir jau vaiko priežiūros atostogų sumas..Būčiau dėkinga už informacija.. ax.gif
Atsakyti
sveikos mamytes ir besilaukiancios .kreipiuosi i jus nes reikia patarimo draugei kuri laukiasi,jai 5savaites ir kelios dienos nestumo.o problema ta kad ji pries 2 men.isjo savu noru is darbo,kuriame dirbo daugiau nei metai.siuo metu ji amsterdame olandijij dirba legaliai,bet gimdyti planuoja lietuvoi.kolkas ji keleta menesiu ten planuoja dirbti ,bet kas bus kai ji grys i lietuva,kaip del pasalpu ka ji gaus? ar nedirbancioms mokama kokia pasalpa? prasau atsakymo i az
Papildyta:
o gal jai stoti i darbo birza? ar is ten atsivezt darbo sutarti,gal pagal ja jai mokes pasalpa? bet kiek zinau tai reikia dirbti lietuvoje kad sodra moketu...na zodziu jei kas zinote patarkite prasau,laukiu patarimo
Atsakyti
o ji nenori pasinaudot tos salies, kur dirba pasalpom?
Atsakyti

Sveikos,mamytes 4u.gif turiu toki klausimeli,gal kazkas zinos kaip yra...Mano vaikui geguzes 3 diena sueis 2 metukai,ir tuo paciu as tureciau grizti i darba...taciau yra itarimas,kad laukiuosi...gal jus zinote,kaip man bus skaiciuojami pinigeliai atostogu (uz tuos 2 metus),nes juk i darba gristi nesuspesiu...ir jei kartais tarkim suspeciau padirbeti koki menesi,kaip tada skaiciuotu...tikiuosi supratote,ko norejau paklausti...buciau lbai dekinga uz ats 4u.gif 4u.gif 4u.gif

Ar galite kasnors padeti su siuo klausimeliu 4u.gif
Atsakyti
[quote=Sweet Dreams,2009 11 05, 12:28]
Skirtinguose bankuose skirtingai reikia įeiti, bet bendrais bruožais pasižiūrėti galima taip:

E.paslaugos -> Prisijungti prie Elektroninių valdžios vartų (EVV) -> Informacija apie socialinį draudimą

Visur reikia sutikti, patvirtinti ar išsaugoti duomenis smile.gif kai galų gale atsidarysite didelę lentelę su duomenimis, žiūrėkite pačioje apačioje 2009 m.duomenis. Atskirose eilutėse bus žymimos skirtingos pajamos, bet tų pajamų suma pamėnesiui neskirstoma, o rašoma bendra suma, priskaičiuota per visą praėjusį einamųjų metų laikotarpį.
Papildyta:

o sakykit ten pateikta pasalpa, tai tokia bus ir ismoketa, ar dar atskaiciuos?, jei taip tai kiek? 4u.gif
Atsakyti
Sveikute. Is savo patirties galiu pasakyti, jei Lietuvoj nedirbi besilaukdama, nors ir stovi darbo birzoj jokiu pinigeliu negauni, apart 97 lt vaiko pinigai. Mampinigius gauna tos kurios turi oficialu darba, o kiek tai jau priklauso nuo to ar 12 men isdirbo unsure.gif
Atsakyti