Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Minlina @ 2009 11 09, 16:01)
tai pvz būsima mama uždirba tarkim 1500Lt, esant pašalpai 100proc už dekretinių beveik 4 mėn ji gautų apie 6000Lt, ir jei tarkim per tą laiką ji gavo kad ir tuos 46Lt papildomų pajamų, ji negautų visų 6000Lt??? na čia jau būtų daugiau nei nelogiška...
jei sužinosit daugiau šiuo klausimu, parašykit, jau visai įdomu pasidarė wink.gif

na pagal si straipsni taip iseina..
http://www.lrytas.lt...0...nkėmis.htm
ryt vaziuosiu i sodra aiskintis doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 11 09, 16:23)
na pagal si straipsni taip iseina..
http://www.lrytas.lt...0...nkėmis.htm
ryt vaziuosiu i sodra aiskintis doh.gif

"guodžia" tik tiek, kad atimtų ne visas, o tik to mėnesio dekretines išmokas, tačiau vistiek tokia sistema absurdiška, o paminėtas atvejis tuo labiau
Įstatyme nurodoma, kad „motinystės pašalpa mokama, jeigu moteris neturi pajamų, nuo kurių skaičiuojamos ligos ir motinystės socialinio draudimo įmokos“
kadangi moteris išėjo į atostogas dar pernai gruodį, kai nuo autorinio atlyginimo sodrai niekas nesiskaičiavo, apmokestino nuo sausio ar vasario, tai ji realiai net negalėjo numanyti, kad taip atsitiks
o kad sodra liepia į teismą duoti darbdavį, kad neva per vėlai pervedė, tai dar juokingiau, nes autorinėje sutartyje paprasčiausiai galėjo būti numatyta atsiskaityti tarkim iki 2009 balandžio, ir nesvarbu, kada buvo atlikti darbai
belieka tik užjausti...

Atsakyti
Gal as truputi ne i tema. Mane domina kiek man priklauso kasmetiniu apmokamu atostogu? Esu idarbinta nuo 2007.09.06. Nuo 2009.09.06 atostogu nesu isnaudojusi. I dekreta iseinu 2009.12.30. Kaip atostogos skaiciuosis?
Atsakyti
jo, belieka tik dziaugtis man kad tuos 46 lt gavau dabar, o ne dekreto metu blink.gif
Papildyta:
QUOTE(fashion @ 2009 11 09, 17:44)
Gal as truputi ne i tema. Mane domina kiek man priklauso kasmetiniu apmokamu atostogu? Esu idarbinta nuo 2007.09.06. Nuo 2009.09.06 atostogu nesu isnaudojusi. I dekreta iseinu 2009.12.30. Kaip atostogos skaiciuosis?

neisnaudotos atostogos persikels, t.y. galesi jas isnaudoti grizus i darba po motinystes atostogu 4u.gif sodros ismokoms atostogos reiksmes neturi
Atsakyti
QUOTE(muimyte @ 2009 11 06, 12:27)
labai geras ir aiskus atsakymas  4u.gif  4u.gif  4u.gif
dar noreciau pasiteirauti, jai po 3 metu griztu idarba, is kito busiu atleista, aisku ir pajamos sumazes per puse, tai kaip tada su teise, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, nes isleis tik is vienos darbovietes vaiko auginimo atostogu, ir dar vienas klausimelis ar dekreta ir skaiciuoja kaip pirmam vaikui... aciu...

g.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 11 09, 19:14)
jo, belieka tik dziaugtis man kad tuos 46 lt gavau dabar, o ne dekreto metu blink.gif
Papildyta:

neisnaudotos atostogos persikels, t.y. galesi jas isnaudoti grizus i darba po motinystes atostogu 4u.gif sodros ismokoms atostogos reiksmes neturi

Tai neisnaudotos atostogos kelsis kai grysiu po motinystes atostogu. Bet as nelabai ruosiuos gryzti, tai turbut reik prasyt darbdavio, kad tas atostogas suteiktu iki isejimo i dekreta. Gal duos ax.gif
Atsakyti
Laba diena, gal galit padėti susigaudyti situacijoje.... unsure.gif
Norėjau pasiteirauti kaip keičiasi nėštumo ir gimdymo atostogų, vaiko auginimo atostogų apmokėjimo tvarka, jei iki 2009 birželio mokiausi universitete dieniniame skyriuje, 2009 liepos 1 dieną įsidarbinau, ir į dekretines išeinu gruodžio 23d.? Atlyginimas ant popieriaus 1470lt.
Sodros tinklapyje rašoma, kad stažo ribojimas yra netaikomas tiems asmenims, kurie prašomu stažui laikotarpiu mokėsi universitete dieniniame skyriuje, tačiau nuėjus į sodrą man tvirtina, kad esu isdirbusi tik 6mėn, vietoj reikalaujamų 12 mėn. (nors ir studijavau) ir jei gaudavau per mėn 1470lt, tai gausiu atitinkamai tik apie pusę šios sumos.
Pasimečiau.... g.gif
Tai kiek maždaug gausiu pinigėlių? Kur galima apsiskaičiuoti?
Ir ar tai kad mokiausi universitete turi įtakos šiems skaičiavimams?
O jei nebūčiau studijavus tai išvis nepriklausytų šios pašalpos??? unsure.gif
Nieko nesuprantu....
Atsakyti
sveiki norejau jusu asiklausti prasau padekite.jai as pasirasiau motinystes atostogu 3metams.spalio 5d suejo sunui jau 2metai.tai man darboviete turetu saugoti darba iki vaikui sueis tie 3metai?ar jau 3metai nebesaugomi?kaip yra istikro?nes ketinu dar ir 3metus pabuti atostogose kai lix kox menuo noreciau gristi i darba man jis vis dar bus?? aciu jums uz patarima
Atsakyti
QUOTE(Ieva 87 @ 2009 11 10, 14:49)
Laba diena, gal galit padėti susigaudyti situacijoje.... unsure.gif
Norėjau pasiteirauti kaip keičiasi nėštumo ir gimdymo atostogų, vaiko auginimo atostogų apmokėjimo tvarka, jei iki 2009 birželio mokiausi universitete dieniniame skyriuje, 2009 liepos 1 dieną įsidarbinau, ir į dekretines išeinu gruodžio 23d.? Atlyginimas ant popieriaus 1470lt.
.....

na Jums stažo reikalavimas ir neturėtų būti taikomas... o pašalpa iš tiesų turėtų būti apie pusę šitos sumos, nes skaičiuos 12mėn vidurkį, o Jūs tespėjote išdirbti tik 6 mėn
o vaiko auginimo atostogų suma jau turėtų būti šiek tiek didesnė, nes 12 mėn atgal skaičiuos nuo išėjimo į tas atostogas, tai įeis laikotarpis ne tik, kai dirbote, bet ir mėnesiai, kai gavote nėštumo ir gimdymo atostogų pašalpą
Atsakyti
QUOTE(pupppsis_22 @ 2009 11 10, 14:50)
sveiki norejau jusu asiklausti prasau padekite.jai as pasirasiau motinystes atostogu 3metams.spalio 5d suejo sunui jau 2metai.tai man darboviete turetu saugoti darba iki vaikui sueis tie 3metai?ar jau 3metai nebesaugomi?kaip yra istikro?nes ketinu dar ir 3metus pabuti atostogose kai lix kox menuo noreciau gristi i darba man jis vis dar bus?? aciu jums uz patarima

Darbo vieta saugoma iki vaikui sueis tris metai.
Atsakyti
Laba diena.

Gal esate susidūrusios su panašia situacija? blush2.gif

Po dviejų metų vaiko priežiūros atostogų susirgau, gavau biuleteinį. Po biuleteinio grįžau į darbą ir nusprendžiau, jog man į jį grįžti neapsimoka. Dabar man iškilo du klausimai.

1. Ar galiu rašyti prašymą dėl motinystės atostogų pratęsimo iki 3jų metų?
2. Jeigu pastočiau, ar man mokėtų tiek, kiek už pirmą vaiką?

Ačiū atsakiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Pamaiva @ 2009 11 10, 20:43)
Laba diena.

Gal esate susidūrusios su panašia situacija?  blush2.gif

Po dviejų metų vaiko priežiūros atostogų susirgau, gavau biuleteinį. Po biuleteinio grįžau į darbą ir nusprendžiau, jog man į jį grįžti neapsimoka. Dabar man iškilo du klausimai.

1. Ar galiu rašyti prašymą dėl motinystės atostogų pratęsimo iki 3jų metų?
2. Jeigu pastočiau, ar man mokėtų tiek, kiek už pirmą vaiką?

Ačiū atsakiusioms  4u.gif

1.Galit
2. jai per 24 mėn susidarytu 12 mėn darbo stažo(vaiko priežiūra iki 2 meųtų įsiskaito į darbo staža) tai taip
Atsakyti