Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(*Širdelė* @ 2009 11 06, 22:29)
Ot ir ne  tongue.gif Mane nuo 6 sav į įskaitą pastatė  mirksiukas.gif

g.gif man sake, kad stato nuo 12 sav, kai jau isitikina, kad vaikutis isitvirtina... na 6 sav dar gali but visko... gal privaciose istaigose kitokie reikalavimai wink.gif o gal tas taisykles nusistato patys ?! na zo... nesigilinau per daug i sita reikala...
Atsakyti
Mane -5 sav 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2009 11 06, 21:51)
g.gif  man sake, kad stato nuo 12 sav, kai jau isitikina, kad vaikutis isitvirtina... na 6 sav dar gali but visko... gal privaciose istaigose kitokie reikalavimai wink.gif o gal tas taisykles nusistato patys ?! na zo... nesigilinau per daug i sita reikala...

Nutikti gali ir 20 sav. Mane į įskaitą pastatė valdiškoje poliklinikoje ax.gif Čia manau nuo gydytojos priklauso g.gif
Atsakyti
QUOTE(jeila @ 2009 11 06, 21:55)
wink.gif ne i iskaita registruoja NUO 12... iki kada nzn... gal iki kokios 20? bet i iskaita pastatyt 28, o i dekreta isleist po 2sav  g.gif  leidimui i dekreta irgi yra kazkokie reikalavimai... bet leist i dekreta gali tik dirbanti lietuvoj zmogu manau  g.gif  nes atsirastu daug norinciu grizt ir isejus i dekreta gaut ismokas wink.gif siaip nesigilinau i toki atveji, bet manau daug vilciu nereiktu det wink.gif

Jei istos i iskaita, tai ir i dekreta isleis. Dekretui nera salygu isskyrus viena - 30 sav. nestumas. O del pinigu galioja kiti istatymai... Kad iseisi i dekreta nereiskia kad gausi pinigus.
Atsakyti
Sveikos, noriu konsultacijos smile.gif Man iseiti i dekretapriklauso vasario vidury (tada bus 30 sav.), bet as noreciau padirbti sakykim, kad gautusi man pilnas menuo, ar galiu tokiu atveju iseiti i dekreta veliau? ir kaip tada skaiciuosis dekreto pinigeliai? ar nenukentes?
Atsakyti
gal kas galit patarti.. nuskambejo straipsniai kaip mamoms atimamos pasalpos jei jos gauna autorini atlyginima uz kazkada daryta darba.. va ir as gavau 46 lt is KTU uz kazkada parengta patenta sad.gif((( gal kas zinot, ar galima to sukakoto autorinio atlyginimo atsisakyt, kad man visos pasalpos neatimtu?????? ar padetu parasytas prasymas universitetui, kad atsisakau gauti autorini atlyginima? unsure.gif bandysiu ryt aiskintis su buhalterija, bet gal kas zinot kaip pagal istatymus viskas turi buti?
help.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 11 08, 15:50)
gal kas galit patarti.. nuskambejo straipsniai kaip mamoms atimamos pasalpos jei jos gauna autorini atlyginima uz kazkada daryta darba..

nėra tas baubas toks baisus, koks piešiamas smile.gif gali išskaičiuoti iš pašalpos skirtumą, nes yra gautos papildomos pajamos, tuo pačiu, kaip čia kažkuri rašė, gali dėl mokesčių susidaryti šioks toks nuostolis, bet visos pašalpos dėl 46Lt tikrai niekas neatims
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2009 11 08, 15:59)
nėra tas baubas toks baisus, koks piešiamas smile.gif gali išskaičiuoti iš pašalpos skirtumą, nes yra gautos papildomos pajamos, tuo pačiu, kaip čia kažkuri rašė, gali dėl mokesčių susidaryti šioks toks nuostolis, bet visos pašalpos dėl 46Lt tikrai niekas neatims

o tai ka daryti, pranesti dabar sodrai kad paskaiciuotu skirtuma? straipsniuose skaiciau kad nubraukia visa pasalpa uz menesi, kuri gauta draudziamuju pajamu..
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2009 11 08, 15:32)
Sveikos, noriu konsultacijos smile.gif Man iseiti i dekretapriklauso vasario vidury (tada bus 30 sav.), bet as noreciau padirbti sakykim, kad gautusi man pilnas menuo, ar galiu tokiu atveju iseiti i dekreta veliau? ir kaip tada skaiciuosis dekreto pinigeliai? ar nenukentes?

Iseiti galima kada norite po 30 sav. ir skaiciuos 126 dienas kaip ir iprastu atveju. Nebent gimtu vaikelis dar neisejus i dekreta, tada moketu tik uz likusias 56 dienas po gimdymo.
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 03, 14:37)
Pašalpai gauti būtina turėti 12 mėn.ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą per paskutinius 24 mėn.iki teisės į pašalpą atsiradimo dienos. Išmoka skaičiuojama pagal 12 mėn.iki atititinkamų atostogų pradžios turėtas draudžiamąsias pajamas.

o pagal kokia formule pasiskaiciuoti kiek gautusi tevystes atostogu i rankas?kokie mokesciai kiek nusiskaiciuoja is algos ant popieriaus ir atskaiciavus, kad ne 100proc. atlyginimo duoda? g.gif ax.gif

ir dar nesupratau:
jei vaiko prieziuros atostogu iseina mama, tai jai skaiciuoja is 12men., tai pvz. jei gimdymas 2010 09, tai imtu laikotarpi 2009 09- 2010 08 , o jei iseina tetis, tai tada menesiu anksciau nei ivyko gimdymas, tai gautusi 2009 08 - 2010 07
kodel taip? g.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 11 08, 16:29)
o tai ka daryti, pranesti dabar sodrai kad paskaiciuotu skirtuma? straipsniuose skaiciau kad nubraukia visa pasalpa uz menesi, kuri gauta draudziamuju pajamu..

na va, skambinausi i sodra, sake jei pajamos gautos dekretiniu atostogu metu, pasalpa nemokama, o jei vaiko prieziuros - mokamas pasalpos skirtumas. tikiuosi nemelavo. eisiu ryt su pazyma apie gautus 46 lt, ziuresim ka papasakos doh.gif
Atsakyti
QUOTE(maidala @ 2009 11 09, 10:13)
na va, skambinausi i sodra, sake jei pajamos gautos dekretiniu atostogu metu, pasalpa nemokama, o jei vaiko prieziuros - mokamas pasalpos skirtumas. tikiuosi nemelavo. eisiu ryt su pazyma apie gautus 46 lt, ziuresim ka papasakos doh.gif

tai pvz būsima mama uždirba tarkim 1500Lt, esant pašalpai 100proc už dekretinių beveik 4 mėn ji gautų apie 6000Lt, ir jei tarkim per tą laiką ji gavo kad ir tuos 46Lt papildomų pajamų, ji negautų visų 6000Lt??? na čia jau būtų daugiau nei nelogiška...
jei sužinosit daugiau šiuo klausimu, parašykit, jau visai įdomu pasidarė wink.gif
Atsakyti