As taip pat noriu paklausti, nes kaip ir niekur neradau tokio atsakymo as iseinu i dekreta vasario5d., bet pradejau dirbti tik liepos menesi, bet auginu dukryte su vidutiniu invalidumu ir man yra priskirta slauga, tai man skaicuosis tas stazas, nes pinigeliai aisku, kad nesiskaicuos pries tai dirbau nuo 2007-03.03.2008 tai nezinau ka ir daryti
koks klausimas - ar skaičiuosis stažas ar kaip bus skaičiuojamos išmokos? ar gavote slaugos kompensaciją? ar seniai nustatyta slauga?
QUOTE(l'eau @ 2009 11 05, 14:33)
koks klausimas - ar skaičiuosis stažas ar kaip bus skaičiuojamos išmokos? ar gavote slaugos kompensaciją? ar seniai nustatyta slauga?
Klausymas, ar skaicuosis stazas man?taip, as gaunu invaliduma ir slauga, mano mazytei jau 14metuku tai slauga jai nustatyta nuo 1metuku. Dekui
QUOTE(rutuxs @ 2009 11 05, 13:49)
Klausymas, ar skaicuosis stazas man?taip, as gaunu invaliduma ir slauga, mano mazytei jau 14metuku tai slauga jai nustatyta nuo 1metuku. Dekui
ko gero trumpiausias atsakymas būtų:
Nesukakęs senatvės pensijos amžiaus vienas iš neįgalaus asmens, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, tėvų (įtėvių) arba asmuo, nustatyta tvarka paskirtas šio neįgalaus asmens globėju ar rūpintoju, slaugantis namuose nurodytą neįgalų asmenį privalomai draudžiamas valstybės lėšomis pagrindinei ir papildomai socialinio draudimo pensijos dalims ir nedarbo socialiniu draudimu, jeigu tuo laikotarpiu jis neturi draudžiamųjų pajamų. Ši nuostata taip pat taikoma vienam iš tėvų, globėjui ar rūpintojui, slaugančiam namuose visiškos negalios invalidą, pripažintą tokiu iki 2005 m. liepos 1 d.
tai reiškia kad stažas jums skaičiuojamas. tuo laiku kai dirbote buvote draudžiama kaip dirbantis pagal darbo sutartį asmuo. kai nedirbote, o slaugėte dukrą - valstybės lėšomis bei nedarbo socialiniu draudimu. atkreiptinas dėmesys kad asmuo, norintis būti draudžiamas valstybės lėšomis kaip slaugantis neįgalų asmenį, turi pateikti prašymą (formą galima rastičia)
Ar ligos pašalpa įskaičiuojama į draudžiamąsias pajamas gimdymo pašalpai gauti?
Sveikutes... Perskaiciau visa temabet nieko panasaus neradau, kas mane domintu, taigi esu visiskai zalia tad nesijuokit... klausiu Kol esi dekrete, ar sodra moka kokias pasalpas? Nes i dekreta isejau rugsejo 18 iki spalio men gulejau ligoninej, o i sodra nunesiau dokumentus spalio vidury... Tai iki tol kol pagimdysiu gausiu bent kiek ar ne ? Aciu uz atsakyma ...
QUOTE(Meskutia @ 2009 11 05, 23:24)
Sveikutes... Perskaiciau visa temabet nieko panasaus neradau, kas mane domintu, taigi esu visiskai zalia tad nesijuokit... klausiu Kol esi dekrete, ar sodra moka kokias pasalpas? Nes i dekreta isejau rugsejo 18 iki spalio men gulejau ligoninej, o i sodra nunesiau dokumentus spalio vidury... Tai iki tol kol pagimdysiu gausiu bent kiek ar ne ? Aciu uz atsakyma ...
manau, kad gausite tik dekreto pinigelius... uz 126 dienas... jeigu pasirinkote, kad viska moketi is karto, nes jei gerai paskaiciavau tai dekretas pas jus sausio menesi baigiasi. o jei pasirinkote, kad moketu per du kartus tai dar sausi siek tiek gausite.
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 05, 00:03)
"Neužsiciklinkite" su tais 3m. Dauguma, matau, nesupranta esmės. Įsiskaitykite į tai, kas rašoma - galite gauti tokią pačią pašalpą tada, kai į naujos pašalpos apskaičiavimo laikotarpį (12 mėn.iki atitinkamų atostogų pradžios) įeina bent viena ankstesnių vaiko iki trejų metų AUGINIMO ATOSTOGŲ diena. Jei mama grįžta į darbą, kai vaikui sueina metai, jai ši galimybė galios tik iki tol, kol vaikui sueis dveji. Ir atitinkamai jei mama grįžta dirbti, kai vaikui sueina treji, šia galimybe galės pasinaudoti, kol vaikui sueis ketveri.
labai geras ir aiskus atsakymas
dar noreciau pasiteirauti, jai po 3 metu griztu idarba, is kito busiu atleista, aisku ir pajamos sumazes per puse, tai kaip tada su teise, kad skaiciuotu kaip pirmam vaikui, nes isleis tik is vienos darbovietes vaiko auginimo atostogu, ir dar vienas klausimelis ar dekreta ir skaiciuoja kaip pirmam vaikui... aciu...
QUOTE(l'eau @ 2009 11 05, 15:02)
ko gero trumpiausias atsakymas būtų:
Nesukakęs senatvės pensijos amžiaus vienas iš neįgalaus asmens, kuriam nustatytas specialusis nuolatinės slaugos poreikis, tėvų (įtėvių) arba asmuo, nustatyta tvarka paskirtas šio neįgalaus asmens globėju ar rūpintoju, slaugantis namuose nurodytą neįgalų asmenį privalomai draudžiamas valstybės lėšomis pagrindinei ir papildomai socialinio draudimo pensijos dalims ir nedarbo socialiniu draudimu, jeigu tuo laikotarpiu jis neturi draudžiamųjų pajamų. Ši nuostata taip pat taikoma vienam iš tėvų, globėjui ar rūpintojui, slaugančiam namuose visiškos negalios invalidą, pripažintą tokiu iki 2005 m. liepos 1 d.
tai reiškia kad stažas jums skaičiuojamas. tuo laiku kai dirbote buvote draudžiama kaip dirbantis pagal darbo sutartį asmuo. kai nedirbote, o slaugėte dukrą - valstybės lėšomis bei nedarbo socialiniu draudimu. atkreiptinas dėmesys kad asmuo, norintis būti draudžiamas valstybės lėšomis kaip slaugantis neįgalų asmenį, turi pateikti prašymą (formą galima rastičia)
Dekui uz atsakyma, bet nelabai supratau, tai ar bus uzskaitytas ar ne? nes tikrai neatsimenu, kad pries 13metu kokia forma pildyciau?!
Sveikos, gal kas zinote ir galite pakonsultuot...
Pagal dabar galiojanti LR DK 179 str. vyrams suteikiamos tevystes atostogos kol vaikui sueis vienas menuo, bet ar gali darbdavys neisleisti tevystes atostogu - butent tam menesiui?
gal galetumet atsakyma i AZ... aciu...
Pagal dabar galiojanti LR DK 179 str. vyrams suteikiamos tevystes atostogos kol vaikui sueis vienas menuo, bet ar gali darbdavys neisleisti tevystes atostogu - butent tam menesiui?
gal galetumet atsakyma i AZ... aciu...
QUOTE(špingaletka @ 2009 11 06, 14:42)
kad nuo 12 tai tikrai ne, nes pati į įskaita su antru vaiku įstojau tik 16 savaičių. O klausiu to, nes draugė grįšta 29 savaičių į LT iš užsienio, turi visu duomenis, tyrimu rezultatus iš ten ir klausia ar būdama 29 savaičių galės LT įstoi į įskaitą ir 30 savaičių įšeiti neštumo ir gimdymo atostogų??
atsiprašau, tikrai ne taip norėjau parašyti, citavau teksta, ir norėjau parašyti, kad tikrai NEPRIVALOMA IKI 12 savaičių, nes ir parašiau, kad patgi tik nuo 16 įstojau į įskaitą
QUOTE(jeila @ 2009 11 06, 18:10)
jei nezinot, tai gal neklaidinkit kitu-pati i iskaita buvau pastatyta 12-13 savaiciu! tikrai i iskaita statuo nuo 12...
Ot ir ne Mane nuo 6 sav į įskaitą pastatė