konkreti diena nėra svarbu. grubiai paėmus - pasiskaičiuokit kada numatomas dekretas ir vaiko priežiūros atostogų pradžia ir atimkit metus. jei tuo metu buvote vaiko priežiūros atostogose - galit prašyti kad skaičiuotu kaip su pirmu. pvz.: išeita vaiko priežiūros atostogų iki trejų metų iki 2008-06-18. į dekretą su antruoju išeinama 2008-08-19. į metų laikotarpį, iš kurio būtų skaičiuojama pašalpa įeina dalis pirmojo vaiko auginimo atostogų. moteris rašo prašymą kad skaičiuotu kaip pirmajam. vualia, viskas elementaru dar grubiau paėmus - kad skaičiuotų kaip pirmajam į dekretą su antruoju galima išeiti per maždaug metus nuo jo trečiojo gimtadienio.
Laba, radu daug naudingos info, bet va vis viena uzkliuvau. Labai noriu anto vaikelio, bet niekaip nesigauna, pirmam gruodzio 17 diena bus 2 metai, tai jeigu as pastosiu tik kitais metais sakykim koki vasari, bet jau dirbsiu nuo gruodzio menesio ir dirbsiu iki dekreto, tai galesiu gauti tokia pacia pasalpa kaip uz pirma vaika, ar jau mokes bendra tvarka nes dirbau??????????????
QUOTE(Juracius @ 2009 11 04, 16:13)
pirmam gruodzio 17 diena bus 2 metai, tai jeigu as pastosiu tik kitais metais sakykim koki vasari, bet jau dirbsiu nuo gruodzio menesio ir dirbsiu iki dekreto, tai galesiu gauti tokia pacia pasalpa kaip uz pirma vaika, ar jau mokes bendra tvarka nes dirbau??????????????
Tokią pačią pašalpą galėsite pasirinkti, jei į kito vaiko auginimo atostogas (ne į "dekretą") išeisite vėliausiai 2011 sausio mėn. Kada turėtumėte pastoti, kad tilptumėte į šias ribas, pasiskaičiuokite pati.
QUOTE(amaliute @ 2009 11 04, 22:14)
Sveikos, o jei moteris iseina i DEKRETA su antru vaiku, ta pati menesi kai pirmam vaikui sueina 3 metai, tai jai irgi galioja pasalpos dydis toks koks buvo skaiciuojamas su pirmu vaiku?
"Neužsiciklinkite" su tais 3m. Dauguma, matau, nesupranta esmės. Įsiskaitykite į tai, kas rašoma - galite gauti tokią pačią pašalpą tada, kai į naujos pašalpos apskaičiavimo laikotarpį (12 mėn.iki atitinkamų atostogų pradžios) įeina bent viena ankstesnių vaiko iki trejų metų AUGINIMO ATOSTOGŲ diena. Jei mama grįžta į darbą, kai vaikui sueina metai, jai ši galimybė galios tik iki tol, kol vaikui sueis dveji. Ir atitinkamai jei mama grįžta dirbti, kai vaikui sueina treji, šia galimybe galės pasinaudoti, kol vaikui sueis ketveri.
o sakykit ar galima paziureti per e-bankininkyste kiek tos pasalpos priskaiciuota??jei taip tai kur ten lyst
laba dienele . informacijos cia pas jus radau daug bet va man yra tokiabedele ir nezinau kaip bus ,as esu motinystes atostogose iki kovo menesiuko tada sunui sueina du metukai .bet dabar jau laukiuos trecio vaikelio ir apie balandzio menesi tureciau iseit i dekreta , ,beda yra tame kad firma per tuos metus bankrutavo ir veiklos jokios nera .tai man ta menesiuka reikes dar kur dirbt.
jei kvailai ka parasiau nepykit
jei kvailai ka parasiau nepykit
Laba diena,
Buciau labai dekinga jeigu kas parasytumete papunkciui, kokius dokumentus reikia sodrai pristatyti I dekreta iseinu lapkricio 6 d. esu tikra, kad darbe buhaltere nezinos kokiu ten pazymu reikia
Buciau labai dekinga jeigu kas parasytumete papunkciui, kokius dokumentus reikia sodrai pristatyti I dekreta iseinu lapkricio 6 d. esu tikra, kad darbe buhaltere nezinos kokiu ten pazymu reikia
QUOTE(smiltute11 @ 2009 11 05, 10:07)
o sakykit ar galima paziureti per e-bankininkyste kiek tos pasalpos priskaiciuota??jei taip tai kur ten lyst
Skirtinguose bankuose skirtingai reikia įeiti, bet bendrais bruožais pasižiūrėti galima taip:
E.paslaugos -> Prisijungti prie Elektroninių valdžios vartų (EVV) -> Informacija apie socialinį draudimą
Visur reikia sutikti, patvirtinti ar išsaugoti duomenis kai galų gale atsidarysite didelę lentelę su duomenimis, žiūrėkite pačioje apačioje 2009 m.duomenis. Atskirose eilutėse bus žymimos skirtingos pajamos, bet tų pajamų suma pamėnesiui neskirstoma, o rašoma bendra suma, priskaičiuota per visą praėjusį einamųjų metų laikotarpį.
Papildyta:
QUOTE(sakudin @ 2009 11 05, 10:51)
beda yra tame kad firma per tuos metus bankrutavo ir veiklos jokios nera .tai man ta menesiuka reikes dar kur dirbt.
Jei iš įmonės dėl bankroto buvote atleista, kol dar nebuvote nėščia, tada pašalpą galėsite gauti tik jei įsidarbinsite ir turėsite kas išleidžia jus nėštumo ir gimdymo bei vaiko auginimo atostogų.
Papildyta:
QUOTE(rosenda @ 2009 11 05, 10:57)
Laba diena,
Buciau labai dekinga jeigu kas parasytumete papunkciui, kokius dokumentus reikia sodrai pristatyti
Buciau labai dekinga jeigu kas parasytumete papunkciui, kokius dokumentus reikia sodrai pristatyti
Visa informacija apie reikalingus pateikti dokumentus nurodoma Sodros internetiniame puslapyje arba informacijos tel. 870070080
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 05, 13:28)
Jei iš įmonės dėl bankroto buvote atleista, kol dar nebuvote nėščia, tada pašalpą galėsite gauti tik jei įsidarbinsite ir turėsite kas išleidžia jus nėštumo ir gimdymo bei vaiko auginimo atostogų.
Papildyta:
tai jei gerai supratau .as laukiuos tik mesiukas,o firma bankrutavo pavasari .tai kaip darba as turiu ieskotis jau dabar ar kaip baigsis vaiko prieziuros atostogos kova,det kas tada mane su pilveliu menesui prims i darba juk paskui dekretas .
i | Nuolatiniai priminimai kad "temoje apie tai jau kalbėta", "perverskite kelis lapus atgal" ir pan. bus trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie "Nėštumo ir gimdymo atostogas, vaiko priežiūros bei tėvystės atostogas." Antraip tokiu būdu ieškantys čia naudingos svarbios informacijos dalyviai negaiš savo brangaus laiko, skaitydami nevertingus, informacijos nesuteikiančius komentarus ir greičiau suras atsakymus į iškilusius klausimus. Būkime paslaugūs ir mandagūs vieni kitiems, padėkime temos naujokams greičiau surasti atsakymus, pateikdami jiems konkrečias nuorodas." |
QUOTE(sakudin @ 2009 11 05, 11:36)
tai jei gerai supratau .as laukiuos tik mesiukas,o firma bankrutavo pavasari .tai kaip darba as turiu ieskotis jau dabar ar kaip baigsis vaiko prieziuros atostogos kova,det kas tada mane su pilveliu menesui prims i darba juk paskui dekretas .
Išeitys tik dvi - arba jau dabar ieškotis normalaus darbo arba rasti draugus ar pažįstamus, kurie įdarbintų kad ir vienai dienai iki būsimo dekreto.