Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(santi @ 2009 11 03, 12:39)
as galiu pretenduoti i ismoka dekreto ir vaiko auginimo atostogu, jei nedirbu, bet per paskutinius 2 metus turejus 1 metus draudziamuju pajamu?
Kokia butu ismoka?

Pašalpai gauti būtina turėti 12 mėn.ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą per paskutinius 24 mėn.iki teisės į pašalpą atsiradimo dienos. Išmoka skaičiuojama pagal 12 mėn.iki atititinkamų atostogų pradžios turėtas draudžiamąsias pajamas.

Į "dekretą" ir vaiko auginimo atostogas išleidžia tik darbdavys, todėl norėdama gauti išmokas privalote įsidarbinti.

QUOTE(veiva @ 2009 11 03, 14:22)
Tai jeigu neklystu i " dekretines "  tureciau iseiti balandi. Gaunasi tarpas muo vasario iki balandzio. I darba grizti keliems menesiams manau butu tiesiog neimanoma ( turiu nekoki darbdavi ) . Tai mastau ar dukrytei suejus dvejiems metams, prasitesti vaiko augino atostogas iki trieju metu  g.gif  Tiesiog neisivaizduoju kaip daryti tokioje situacijoje.  Kaip tokiu atveju skaiciuojamos dekretines, vaiko auginimo atostogos  g.gif

Taip, išeikite vaiko iki trejų metų auginimo atostogų tiems keliems mėnesiams.

Pašalpas turite teisę pasirinkti tokias pačias, kokias gavote su pirmu vaiku. Jei tokia teise nepasinaudosite, skaičiuos bendra tvarka.

Paskaitykite bent 5 paskutinius temos puslapius ir rasite daugybę analogiškų situacijų dėl naujų pašalpų, kai asmuo dar yra ankstesnėse vaiko auginimo atostogose, ir klausimų nebeturėtų kilti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 03, 17:11)
Taip, išeikite vaiko iki trejų metų auginimo atostogų tiems keliems mėnesiams.

Pašalpas turite teisę pasirinkti tokias pačias, kokias gavote su pirmu vaiku. Jei tokia teise nepasinaudosite, skaičiuos bendra tvarka.

Paskaitykite bent 5 paskutinius temos puslapius ir rasite daugybę analogiškų situacijų dėl naujų pašalpų, kai asmuo dar yra ankstesnėse vaiko auginimo atostogose, ir klausimų nebeturėtų kilti smile.gif

Aciu labai, nukrito nuo sirdies akmuo, kad nebeutina tiems keliems menesiems grizti i darba smile.gif
Pazadu visa tema perskaityti, tik tokiu dar pora klausimuku turiu .Tai jeigu teisingai supratau, as pati turiu sakyti, kad moketu pinigelius tokius kaip pirmam vvaikui g.gif . O kokia ta bendra tvarka ? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(veiva @ 2009 11 03, 15:21)
Aciu labai, nukrito nuo sirdies akmuo, kad nebeutina tiems keliems menesiems grizti i darba  smile.gif
Pazadu visa tema perskaityti, tik tokiu dar pora klausimuku turiu .Tai jeigu teisingai supratau, as pati turiu sakyti, kad moketu pinigelius tokius kaip pirmam vaikui g.gif . O kokia ta bendra tvarka ?  smile.gif

Taip, turite prašyti, kad skaičiuotų taip pat, kaip pirmam vaikui. Kokiu būdu tas prašymas vyksta - žodžiu užtenka ar raštu reikia - nežinau, nes nėra nustatyta konkreti tvarka, tiesiog kai eisite į Sodrą, garsiai tą pageidavimą išreikškite biggrin.gif Tada jau vietoje turėtų pasakyti, ką daryti smile.gif

Bendra tvarka aprašyta čia n kartų smile.gif Paskutinį - keli postai iki šio biggrin.gif
Atsakyti
o kokia dabar yra vienkartine ismoka gimus vaikeliui ax.gif ir per kiek dienu sodra sumoka dekreta?? 4u.gif
Atsakyti
1430. per 15 dienų nuo dokumentų pateikimo.

per anksti nebus, dabar daug kam ir tos darbo dienos vėluoja
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 03, 16:52)
1430. per 15 dienų nuo dokumentų pateikimo.

Kad nelauktų per anksti, patikslinsiu, kad per 15 darbo dienų smile.gif
Atsakyti
labas rytas, 4u.gif
gal galetumete man padeti susigaudyti situacijoje, i dekreta turiu iseiti 12.07 diena, ar sumoketu man iki Naujuju metu? Ar siuo metu 100% dekretas kompensuoja darbo uzmokesti? Ir gal zinote ar jau priimta pataisa, jog nuo sausio 1 dienos ismokos mazinamos 10% ?
labai aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(kris*** @ 2009 11 04, 08:07)
labas rytas,  4u.gif
gal galetumete man padeti susigaudyti situacijoje, i dekreta turiu iseiti 12.07 diena, ar sumoketu man iki Naujuju metu? Ar siuo metu 100% dekretas kompensuoja darbo uzmokesti? Ir gal zinote ar jau priimta pataisa, jog nuo sausio 1 dienos ismokos mazinamos 10% ?
labai aciu  4u.gif

į pirmą klausimą atsakymas aukščiau. į antrą klausimą atsakymas taip. pataisa priimta, bet dešimt procentų mažinimas bus taikomas nuo liepos naujai skiriamoms pašalpoms.
Atsakyti
Gal kam pravers Pašalpų skaičiuoklė
Atsakyti
QUOTE(_simfa_ @ 2009 11 01, 13:18)
pas mane irgi ta pati situacija,tik dar ne  nestuke.gif  bet tikiuosi bus ir taip noretusi itilpti iki kol pirmajam sueis trys metai,na iseiti i dekreta iki kol trys sueis...tada kiek suprantu skaiciuotu pasalpa kaip pirmojo vaiko,nu daug palankiau butu,nes dabar(jau grizau i darba ir dirbu du men) atlyginima ziauriai numazino unsure.gif
taigi patikslinkit: mano pirmagimis gimes 2007 rugpjucio 17 d tada kad skaiciuotu psalpa kaip pirmojo man eiktu iseiti i dekreta butent iki 2010m rugpjucio 17 d??????

mane irgi sis klausimas labai domina.
Gal kuri galetu patikslinti?
O jei antro vaikelio dekretas gaunasi po pirmojo vaikelio 3-jo gimtadienio, vadinasi skaiciuos ismoka iprastine tvarka? Ar vistiek galima prasyti, kad skaiciuotu kaip pirmojo vaikelio pinigelius?
Atsakyti
QUOTE(santi @ 2009 11 04, 10:35)
mane irgi sis klausimas labai domina.
Gal kuri galetu patikslinti?
O jei antro vaikelio dekretas gaunasi po pirmojo vaikelio 3-jo gimtadienio, vadinasi skaiciuos ismoka iprastine tvarka? Ar vistiek galima prasyti, kad skaiciuotu kaip pirmojo vaikelio pinigelius?

Pasirinkti tokią pačią pašalpą galima tada, kai į naujos pašalpos apskaičiavimo laikotarpį (12 mėn.) įeina bent viena diena ankstesnių vaiko iki trejų metų auginimo atostogų. Konkretus atsakymas į jūsų klausimą priklauso nuo to, kada grįžote/grįšite į darbą.
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 11 04, 13:35)
Pasirinkti tokią pačią pašalpą galima tada, kai į naujos pašalpos apskaičiavimo laikotarpį (12 mėn.) įeina bent viena diena ankstesnių vaiko iki trejų metų auginimo atostogų. Konkretus atsakymas į jūsų klausimą priklauso nuo to, kada grįžote/grįšite į darbą.

i darba grizau nuo s.m. rugpjucio 30 dienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo santi: 04 lapkričio 2009 - 13:32