Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Rasytce @ 2009 10 29, 18:42)

Taip, jūs galite pasinaudoti teise pasirinkti tokią pačią pašalpą, kokią gavote su pirmu vaiku. Tokią pačią reiškia, kad pašalpai apskaičiuoti bus imamas tas pats kompensuojamasis darbo užmokestis. Jei nemažintų pašalpų apskritai, gautumėte visiškai tokias pačias sumas, kokias gavote, tiek pirmais, tiek antrais metais. Rašant prašymus skirti nėštumo ir gimdymo bei vaiko auginimo atostogų pašalpas BŪTINA tai pažymėti (nežinau, ar atskiru prašymu ar ant to paties ranka parašyt, klauskite vietoje), nes Sodros darbuotojai to dažniausiai nepasako, o be savo pasirinkimą skaičiuoti naujas pašalpas pagal tą patį kompensuojamąjį DU nurodančio prašymo pašalpa skiriama bendra tvarka.
Papildyta:
QUOTE(NikeZ @ 2009 10 29, 19:12)
is dekreto naudos gavau ir nemazai $ atzvilgiu ,na kazkaip labai jau gerai paskaiciavo  4u.gif dabar gaunu daugiau nei buciau dirbus smile.gif

"Dekretas" - tai nėštumo ir gimdymo atostogos, trunkančios 126 ar 140 dienų. Jūs dabar esate vaiko auginimo atostogose smile.gif Šiek tiek didesnė suma išeina dėl to, kad nuo pašalpų neatskaičiuojami 3 % Sodrai bei prisideda PNPD už vaiką smile.gif Dar gali būti didesnė dėl darbo dienų skaičiaus pokyčio. Sodra savęs tikrai neapgaus ir šiaip sau didesnių išmokų nepaskaičiuos wink.gif O jei ir paskaičiuos netyčia, tai anksčiau ar vėliau atsiims tikrai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Sweet Dreams: 30 spalio 2009 - 00:22
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 30, 00:33)

labai labai dekui 4u.gif as tiap ir supratau is pokalbio su Sodra telefonu, kad jei pats nezinai tai jie ir daugiau nepasakys ir nepasiulys kas butu geriau mamoms doh.gif

tai dabar reikia melstis, kad sio istatymo punkto nepakeistu irnesakyk.gif
Atsakyti
QUOTE(Rasytce @ 2009 10 29, 18:42)
sveikos merginos smile.gif

turiu tokia situacija, iskaiciau istatyma, bet vistiek nezinau kaip butu istikruju, tai noreciau jusu nuomones.

parejau dirbti 2009-10-12 d. po 2 metu bunant vaiko prieziuros atostogose. zadu eit i dekreta 2010m. 05 vidury.

klausimas kokius menesius ims, kad paskaiciuotu man dekretines ar kokius menesius, kad motinystes pasalpa. visai susiveliau - nieko nesuprantu.

gryzus i darba - alga mazesne nei kad buvo 85% pasalpa. gal turit minciu kaip kitaip pasididint pasalpa proto ribose, nors keliais simtais, nes algos pasididint neimanoma bus.

Dar niuansas - iskaiciau sodros istatyme 6 str. 3 punkte (3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.), kad jei imant 12 men atgal nuo dekreto pradzios ieina vaiko prieziuros atostogos laikotarpis, tai atsiranda galimybe apskaiciuoti pasalpas pagal pries pirmaji vaikeli buvusias pajamas. ar tikrai prie vaika? ar cia yra kasnors uzlepta ir kokius tiksliai ims laikotarpius? ar pirmuosius metus kai mokejo 100% ar kai 85% ar darbo menesius pries pirmojo vaiko dekreta? ir ar nera dar kokiu niuansu kuriuos reik zinot ir tai tures itakos skaiciavimui.

buciau begalo dekinga, nes paskmabinus sodrai, jei nezinosi kaip paklaust tiksliai, tia jie daugiau nei paklausei informacijos nesuteikia.  ir kalba labai jau aukstom frazem, kas yra sunkiai vistiek suprantama doh.gif

aciu jums is anksto  4u.gif

pas mane irgi ta pati situacija,tik dar ne nestuke.gif bet tikiuosi bus ir taip noretusi itilpti iki kol pirmajam sueis trys metai,na iseiti i dekreta iki kol trys sueis...tada kiek suprantu skaiciuotu pasalpa kaip pirmojo vaiko,nu daug palankiau butu,nes dabar(jau grizau i darba ir dirbu du men) atlyginima ziauriai numazino unsure.gif
taigi patikslinkit: mano pirmagimis gimes 2007 rugpjucio 17 d tada kad skaiciuotu psalpa kaip pirmojo man eiktu iseiti i dekreta butent iki 2010m rugpjucio 17 d??????
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 30, 01:33)
"Dekretas" - tai nėštumo ir gimdymo atostogos, trunkančios 126 ar 140 dienų. Jūs dabar esate vaiko auginimo atostogose smile.gif Šiek tiek didesnė suma išeina dėl to, kad nuo pašalpų neatskaičiuojami 3 % Sodrai bei prisideda PNPD už vaiką smile.gif Dar gali būti didesnė dėl darbo dienų skaičiaus pokyčio. Sodra savęs tikrai neapgaus ir šiaip sau didesnių išmokų nepaskaičiuos wink.gif O jei ir paskaičiuos netyčia, tai anksčiau ar vėliau atsiims tikrai biggrin.gif

taip taip visa tai supratau ......... viskas ten gerai paskaiciuota ,o daugiau gaunu nes isiskaite premijos rolleyes.gif

bet tai kaip butu jei siuo metu as pastociau vel..........budama vaiko auginimo atostogose dar liko man metai namie su dukra but ,kol bus dveji metai ? tai kaip man skaiciuotu ....... ar reiketu iseit i darba ar kaip na nieko cia nesuprantu schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(NikeZ @ 2009 11 01, 16:18)
bet tai kaip butu jei siuo metu as pastociau vel..........budama vaiko auginimo atostogose dar liko man metai namie su dukra but ,kol bus dveji metai ?  tai kaip man skaiciuotu ....... ar reiketu iseit i darba ar kaip na nieko cia nesuprantu  schmoll.gif

jei paskaitytumėt temą, rastumėt platesnių atsakymų, bet trumpai - vėl į darbą išeiti nebūtina. turėsite teisę gauti tokią pačią pašalpą kaip su pirmuoju.
Atsakyti
QUOTE(l'eau @ 2009 11 01, 17:34)
jei paskaitytumėt temą, rastumėt platesnių atsakymų, bet trumpai - vėl į darbą išeiti nebūtina. turėsite teisę gauti tokią pačią pašalpą kaip su pirmuoju.

reiks paieskoti rolleyes.gif
Atsakyti
merginos, kiek reikia isdirbti, kad gauciau dekreto ir motinystes pasalpas?
jei tarkim mane atleidzia 12.01, o pradedu dirbti 12.02 tai cia skaitosi nepertrauktas darbo stazas?
Atsakyti
Laba diena,

Norėjau pasiteirauti, gal kas žinote, ar SoDros išmokos (motinystės ir t.y) priklauso nuo to kokią dalį etato dirbi?
Mano situacija:
3metus dirbu firmoje pagal neterminuotą sutartį. Nuo 2009 10 01 mano sutartį perrašo į 0,2 etato neterminuotą ir tuo pačiu metu dukterinėje įmonėje priima 0,5 etato pagal terminuotą sutartį, kuri baigsis 2010 02 28, suėjus tam terminui turėčiau grįžti prie senosios sutarties (pilnu etatu - neterminuota). Į dekretą turėčiau išeiti 2010 03 15.

Klausimas būtų toks: ar sodrai ką nors įtakos tai, kad pusę metų (kuriuos man ims skaičiuojant visus motinystės pinigus) dirbsiu tik 0,7 etato?
Atsakyti
QUOTE(santi @ 2009 11 02, 11:02)
jei tarkim mane atleidzia 12.01, o pradedu dirbti 12.02 tai cia skaitosi nepertrauktas darbo stazas?

apskritai - metus per pastaruosius du metus. kiek išdirbti vienoje darbovietėje nustatyto reikalaujamo termino nėra
Atsakyti
QUOTE(santi @ 2009 11 02, 11:02)

Nėra jokio skirtumo per kiek darboviečių ir su kokiomis pertraukomis tą stažą įgysite, svarbiausia, kad išeinant motinystės atostogų per paskutinius 24 mėn.turėtumėte 12 mėn.ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą.
Papildyta:
QUOTE(noriupakalbėti @ 2009 11 02, 11:10)
Klausimas būtų toks: ar sodrai ką nors įtakos tai, kad pusę metų (kuriuos man ims skaičiuojant visus motinystės pinigus) dirbsiu tik 0,7 etato?

Jūsų atveju pašalpai tai įtakos neturės.
Atsakyti
as galiu pretenduoti i ismoka dekreto ir vaiko auginimo atostogu, jei nedirbu, bet per paskutinius 2 metus turejus 1 metus draudziamuju pajamu?
Kokia butu ismoka?
Atsakyti
Labutis, noriu paklausti jusu patarimo. 4u.gif Kitu metu vasari dukrytei sukaks dveji metukai. Siuo metu laukiuosi antro vaikelio, gimdysiu birzelio menesi. Tai jeigu neklystu i " dekretines " tureciau iseiti balandi. Gaunasi tarpas muo vasario iki balandzio. I darba grizti keliems menesiams manau butu tiesiog neimanoma ( turiu nekoki darbdavi ) . Tai mastau ar dukrytei suejus dvejiems metams, prasitesti vaiko augino atostogas iki trieju metu g.gif Tiesiog neisivaizduoju kaip daryti tokioje situacijoje. Kaip tokiu atveju skaiciuojamos dekretines, vaiko auginimo atostogos g.gif . Sitie reikalai man taaamsus miskus, todel didziausias aciu kas paaiskins 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti