Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Krisanta @ 2009 10 29, 14:49)
Prideda gautas pajamas už dekretą... Gali būti rami, ir gaunasi dar geriau...

Už nėštumo ir gimdymo atostogas jie moka už visas dienas ( jei gerai pamenu apie 120 d.), ir neatsižvelgia ar tai savaitgaliai... o kai skaičiuoja vaiko pr. atostogoms, žiūrį į mėn. pajamas ir tik į darbo dienas... gaunasi didesnė bendra suma... dar geriau...
4u.gif

klystat , 126 k.d tai yra apie 83 d.d. tai kad į svaitgalius neatsižvelgia smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karina123: 29 spalio 2009 - 14:06
QUOTE(Karina123 @ 2009 10 29, 15:55)
klystat , 126 k.d tai yra apie 83 d.d. tai kad į svaitgalius atsižvelgia smile.gif

Gal ką ne taip supratote...
Nežinau kaip jums, bet man tos dienos buvo su savaitgaliais, gyd. skaičiavo įtraukiant ir savaitgalius, o sodra neatsizvelgiant apmokėjo už tas dienas, už tą 120 d. skaičių...P
Papildyta:
QUOTE(Karina123 @ 2009 10 29, 15:55)
klystat , 126 k.d tai yra apie 83 d.d. tai kad į svaitgalius atsižvelgia smile.gif

Tai ir rašau, kad įtraukiami ir savaitgaliai.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Krisanta: 29 spalio 2009 - 14:04
QUOTE(Krisanta @ 2009 10 29, 15:03)
Gal ką ne taip supratote...
Nežinau kaip jums, bet man tos dienos buvo su savaitgaliais, gyd. skaičiavo įtraukiant ir savaitgalius, o sodra neatsizvelgiant apmokėjo už tas dienas, už tą 120 d. skaičių...P
Papildyta:

Tai ir rašau, kad įtraukiami ir  savaitgaliai.. 4u.gif

taip apmokėjo už 126 kalendorines dienas, o iš jų 83 darbo dienas. taigi moka tik už darbo dienas
Atsakyti
Jei dar teisingiau pasakyt, tai apmoka visas 126 dienas, tik išmokos suma apskaičiuojama už darbo dienas smile.gif Algą irgi gaunate teoriškai už mėnesį, o faktiškai už dirbtas dienas wink.gif

Taigi, iš "dekreto" pelno nelabai gausit biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 29, 15:28)
Jei dar teisingiau pasakyt, tai apmoka visas 126 dienas, tik išmokos suma apskaičiuojama už darbo dienas smile.gif Algą irgi gaunate teoriškai už mėnesį, o faktiškai už dirbtas dienas wink.gif

ah tą ir norėjau pasakyti, tik gal nelabai išaiškint mokėjau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2009 10 29, 16:50)
ah tą ir norėjau pasakyti, tik gal nelabai išaiškint mokėjau smile.gif

Na man gavosi geriau.... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Krisanta @ 2009 10 29, 17:51)
Na man gavosi geriau.... 4u.gif

Už ką geriau? smile.gif
Atsakyti
sveikos merginos smile.gif

turiu tokia situacija, iskaiciau istatyma, bet vistiek nezinau kaip butu istikruju, tai noreciau jusu nuomones.

parejau dirbti 2009-10-12 d. po 2 metu bunant vaiko prieziuros atostogose. zadu eit i dekreta 2010m. 05 vidury.

klausimas kokius menesius ims, kad paskaiciuotu man dekretines ar kokius menesius, kad motinystes pasalpa. visai susiveliau - nieko nesuprantu.

gryzus i darba - alga mazesne nei kad buvo 85% pasalpa. gal turit minciu kaip kitaip pasididint pasalpa proto ribose, nors keliais simtais, nes algos pasididint neimanoma bus.

Dar niuansas - iskaiciau sodros istatyme 6 str. 3 punkte (3. Jeigu visą šio straipsnio 2 dalyje nurodytą laikotarpį arba jo dalį apdraustasis buvo nėštumo ir gimdymo, tėvystės ar vaiko priežiūros, kol jam sueis treji metai, atostogose, jo prašymu nauja motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa gali būti apskaičiuota iš kompensuojamojo uždarbio, pagal kurį buvo apskaičiuota ankstesnė (pirmesnė) motinystės, tėvystės ar motinystės (tėvystės) pašalpa.), kad jei imant 12 men atgal nuo dekreto pradzios ieina vaiko prieziuros atostogos laikotarpis, tai atsiranda galimybe apskaiciuoti pasalpas pagal pries pirmaji vaikeli buvusias pajamas. ar tikrai prie vaika? ar cia yra kasnors uzlepta ir kokius tiksliai ims laikotarpius? ar pirmuosius metus kai mokejo 100% ar kai 85% ar darbo menesius pries pirmojo vaiko dekreta? ir ar nera dar kokiu niuansu kuriuos reik zinot ir tai tures itakos skaiciavimui.

buciau begalo dekinga, nes paskmabinus sodrai, jei nezinosi kaip paklaust tiksliai, tia jie daugiau nei paklausei informacijos nesuteikia. ir kalba labai jau aukstom frazem, kas yra sunkiai vistiek suprantama doh.gif

aciu jums is anksto 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rasytce: 29 spalio 2009 - 18:50
Sveikos, nu nesuprantu vis tiek, jeigu sakykim as i dekreta iseinu vasario 10 d., tai dekretui pinigelius skaiciuos is 12 men, tai iseina 01-12 men, taip? o tai si kuriu menesiu skaiciuos vaiko prieziuros pinigus ir kokias pajamas ims uz tuos menesius, kuriuos jau buvau dekrete? PADEKIT SUSIGAUDYTI
Atsakyti
QUOTE(blondynka @ 2009 10 29, 19:42)
Sveikos, nu nesuprantu vis tiek, jeigu sakykim as i dekreta  iseinu vasario 10 d., tai dekretui pinigelius skaiciuos is 12 men, tai iseina 01-12 men, taip? o tai si kuriu menesiu skaiciuos vaiko prieziuros pinigus ir kokias pajamas ims uz tuos menesius, kuriuos jau buvau dekrete? PADEKIT SUSIGAUDYTI

taip ims ir tos,
Pvz: jai vaiko preižiūros eisit 2010-05, tai skaičiuos nuo 2009-05 iki 2010-04
Atsakyti
QUOTE(Karina123 @ 2009 10 29, 19:51)
taip ims ir tos,
Pvz: jai vaiko preižiūros eisit 2010-05, tai skaičiuos nuo 2009-05 iki 2010-04

ACIU, PASIDARE AISKIAU 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 29, 15:28)

laba pasijungiu biski padiskuoti blush2.gif
is dekreto naudos gavau ir nemazai $ atzvilgiu ,na kazkaip labai jau gerai paskaiciavo 4u.gif dabar gaunu daugiau nei buciau dirbus smile.gif

turiu klausima : motinystes atostoge busiu dar metus ,o jei pastociau ,kol mazgei sueis 2 metai kaip man moketu reiktu eit dirbt ar kaip na niekaip nerandu info g.gif
Atsakyti