dar vienas klausimukas:
skaičiuojant tiek nėštumo ir gimdymo, tiek motinystės(tėvystės) pašalpą,imamas 12 mėn laikotarpis atgal. žinoma, vienu metu neišeisi ir gimdymo ir vaiko priežiūros atostogų bet... taip išeina,kad skaičiuojant motinystės (tėvystės) pašalpą, įeina laikotarpis, kai būni nėštumo ir gimdymo atostogose (taip vadinamame dekrete) juk tą laikotarpį nedirbi ir negauni pajamų. Ar jie prideda pajamas,gautas už dekretą ? nebesuprantu
už dekretą gautos pajamos yra draudžiamosios, jos įskaičiuojamos į pajamas, iš kurių skaičiuojama vaiko priežiūros atostogų pašalpa
l'eau, ar galite pakomentuoti mano situaciją:
vyras dirba pagal darbo sutartį plius autorinės (nes tiesiog toks darbo pobūdis).
Jei eis tėvystės atostogų, iki kol vaikui sukaks mėnuo, ar išmoką gaus tik pagal DS nurodytą DU (atitinkamą vidurkį), ar prisiskaitys ir autorinėse sutartyse esančios sumos?
ačiū.
vyras dirba pagal darbo sutartį plius autorinės (nes tiesiog toks darbo pobūdis).
Jei eis tėvystės atostogų, iki kol vaikui sukaks mėnuo, ar išmoką gaus tik pagal DS nurodytą DU (atitinkamą vidurkį), ar prisiskaitys ir autorinėse sutartyse esančios sumos?
ačiū.
prisiskaitys. autorinės pajamos irgi yra draudžiamosios
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 26, 22:30)
Reikėjo paklausti Sodroje priėmusio asmens, kokiu pagrindu jis liepia tą įsakymą pristatyti, nes ir Ligos ir motinystės pašalpų apskaičiavimo nuostatai, ir "gyvi" pavyzdžiai, ir net kiti Sodros darbuotojai teigia visai ką kitą :
Na konsultavo priemimo saleje, kur jau reikia nesti dokumentus. Todel labai nesigilinau... Turesiu as ta isakyma, kad nekiltu problemu - o tai vienai reikia kitai ne... Cia jau nesupaisysi.
QUOTE(l'eau @ 2009 10 27, 23:45)
prisiskaitys. autorinės pajamos irgi yra draudžiamosios
Bet ar visa suma gaus kiek gaudavo autorini? ar neskaiciuoja koki tik procenta?
QUOTE(Meškėnė @ 2009 10 28, 17:29)
Bet ar visa suma gaus kiek gaudavo autorini? ar neskaiciuoja koki tik procenta?
Skaičiuoja tik apie 30 proc. Ir dar reikia labai žiūrėti kad atostogų metu negautu autorinių, kad ir vėluojančių.
Mano vaikui 2 metai. Siuo metu laukiuosi. Kai eisiu nestumo ir gimdymo atostogu, kaip suprantu, galesiu rasyti prasyma, kad moketu buvusia pasalpa, nors ir dirbu dabar. Taciau i pirmasias nestumo ir gimdymo atostogas as isejau is dvieju darbu. O siuo metu esu atleista is vieno darbo. Ar man mokes ta pacia pasalpa ar isminusuos pajamas, gautas is atleistos darbovietes?
siu metu gruodi pirmagimiui sukanka trys,as gryztu i darba,padirbu 3men ir vel iseinu i dekreta nes laukiuosi,sakykit,mamukai,as jau nebegalesiu rinktis kad pasalpa moketu kaip pirmojo? Nes kaip dabar supratau tam kad galetum rinktis reikia pagimdyt iki pirmajam sukanka trys
Aciu dideliausias kas paaiskins
Aciu dideliausias kas paaiskins
QUOTE(ginttta @ 2009 10 28, 18:06)
Mano vaikui 2 metai. Siuo metu laukiuosi. Kai eisiu nestumo ir gimdymo atostogu, kaip suprantu, galesiu rasyti prasyma, kad moketu buvusia pasalpa, nors ir dirbu dabar. Taciau i pirmasias nestumo ir gimdymo atostogas as isejau is dvieju darbu. O siuo metu esu atleista is vieno darbo. Ar man mokes ta pacia pasalpa ar isminusuos pajamas, gautas is atleistos darbovietes?
O kada į darbą išėjote? Nes tokią pačią pašalpą gauti gali tik tie asmenys, kuriems į pašalpos apskaičiavimo l-pį (12 mėn.atgal) įeina bent dalis ankstesniųjų vaiko auginimo atostogų. Jei šią sąlygą atitinkate, tada nesvarbu, kad esate atleista iš buvusios darbovietės, pašalpą gausite tokią pačią.
QUOTE(o-pa-pa @ 2009 10 28, 19:54)
siu metu gruodi pirmagimiui sukanka trys,as gryztu i darba,padirbu 3men ir vel iseinu i dekreta nes laukiuosi,sakykit,mamukai,as jau nebegalesiu rinktis kad pasalpa moketu kaip pirmojo? Nes kaip dabar supratau tam kad galetum rinktis reikia pagimdyt iki pirmajam sukanka trys
Jūs pašalpą galėsite rinktis tokią pačią kaip ir su pirmu vaiku, nes stažo reikalavimus atitinkate, o į pašalpos apskaičiavimo l-pį įeis ankstesnės vaiko auginimo atostogos.
Dėl "apsisukimo" laiko kiekvienu atveju yra kitaip - grįžta mama į darbą ar ne, kada grįžta, jei negrįžta, tai ką veikia, koks ligos ir motinystės stažas iki pirmųjų atostogų ir t.t. Jūsų atveju viskas tvarkoje ir nėra ko jaudintis
dekui Sweet Dreeams ramiau paliko,vis kelis litus gausiu.
QUOTE(Vilmuxxxe @ 2009 10 27, 23:25)
dar vienas klausimukas:
skaičiuojant tiek nėštumo ir gimdymo, tiek motinystės(tėvystės) pašalpą,imamas 12 mėn laikotarpis atgal. žinoma, vienu metu neišeisi ir gimdymo ir vaiko priežiūros atostogų bet... taip išeina,kad skaičiuojant motinystės (tėvystės) pašalpą, įeina laikotarpis, kai būni nėštumo ir gimdymo atostogose (taip vadinamame dekrete) juk tą laikotarpį nedirbi ir negauni pajamų. Ar jie prideda pajamas,gautas už dekretą ? nebesuprantu
Prideda gautas pajamas už dekretą... Gali būti rami, ir gaunasi dar geriau...
Už nėštumo ir gimdymo atostogas jie moka už visas dienas ( jei gerai pamenu apie 120 d.), ir neatsižvelgia ar tai savaitgaliai... o kai skaičiuoja vaiko pr. atostogoms, žiūrį į mėn. pajamas ir tik į darbo dienas... gaunasi didesnė bendra suma... dar geriau...