QUOTE(Minlina @ 2009 10 26, 19:44)
mano žiniomis yra kitaip, gal galėtumėte nurodyti šaltinį, kuriuo remiantis taip teigiate?
Pagal Valstybinio socialinio draudimo įstatymo 6 straipsnio 2 dalį, atskirų soc.draudimo rūšių stažą nustato atitinkamo soc.draudimo įstatymai. Taigi,
Ligos ir motinystės socialinio draudimo įstatymas, 3 straipsnio 4 dalis. Necituosiu, nes jau buvo šioje temoje rašyta. Kuri vieta, jūsų manymu, gali reikšti, kad vaiko iki trejų metų auginimo atostogos įeina į ligos ir motinystės soc.draudimo stažą?
QUOTE(Vilmuxxxe @ 2009 10 26, 19:41)
vaje vaje,skaičiau temą ir visai galva susisuko
tai yra ar nėra draudžiamosios pajamos motinystės (tėvystės) pašalpa ???
kaip suprantu mano atveju,reikėtų kad būtų kas mane išleistų į dekretą ? kaip radau pasisakymą apie įsidarbinimą nors vienai dienai,bile tik į dekretą išleistų ? ar taip suprantu ? o visa kita atitiktų, darbo stažas,pajamos...
tai yra ar nėra draudžiamosios pajamos motinystės (tėvystės) pašalpa ???
kaip suprantu mano atveju,reikėtų kad būtų kas mane išleistų į dekretą ? kaip radau pasisakymą apie įsidarbinimą nors vienai dienai,bile tik į dekretą išleistų ? ar taip suprantu ? o visa kita atitiktų, darbo stažas,pajamos...
Stažo jums užtenka. Jei stosite į darbo biržą ir gausite pašalpą, pašalpos mokėjimo laikotarpis prisidės prie ligos ir motinystės socialinio draudimo stažo.
Jei pastotumėte per kelias ateinančias savaites, dar galėtumėte pretenduoti į tokią pačią pašalpą, kokią gavote su pirmu vaiku. Kitu atveju, pagal dabartinius įstatymus, skaičiuotų iš 12 mėn.prieš nėštumo ir gimdymo ir atitinkamai vaiko auginimo atostogų pradžią. Ir motinystės, ir motinystės (tėvystės), ir bedarbio pašalpa įsiskaičiuotų į jūsų draudžiamąsias pajamas.
Taip, jūs turėtumėte įsidarbinti kad ir vienai dienai, kad jus išleistų į "dekretą" ir vaiko auginimo atostogas.
Šiaip labai sunku atsakyti į klausimus, kas būtų, jeigu būtų. Yra daugybė niuansų, kurie gali viską pakeisti. Kai pastosit, tada ir skaičiuokit, nes kaip žinote, kartais gandrai skrenda labai ilgai