Įkraunama...
Įkraunama...

Nėštumo ir gimdymo atostogos,

QUOTE(Ksėna @ 2009 10 25, 22:40)
Sveikutes mamos 4u.gif Gal kas žino kur galima rasti Darbo kodekse parašyta įstatymą apie tai,kad darbdays privalo sauguoti darbo vieta kol vaikui sukanka 3 metai g.gif

132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus

1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.

2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).
Atsakyti
ir aš turiu klausimuką... iki šių metų 09.25 buvau vaiko priežiūros atostogose. Vaikui suėjo 2 metukai, turėjau gryžti į darbą...tačiau mane atleido. Nuo 09.28 esu bedarbė. Man įdomu,jeigu aš pastočiau ar begaučiau motinystės pašalpą ? nes gi pinigėlius gaudavau, stažas kaip ir būtų per paskutinius 24 mėn- 12 mėn, gavau išeitinę,nuo kurios gi irgi atskaičiuojami mokesčiai, plius įstočiau į biržą,tada irgi gaučiau pinigėlių. Niekur nerandu info,ar būtinai turi dirbti,ar nebūtinai,svarbu kad gavai pajamas-mokėjai mokesčius ? g.gif gal kas gali ką patarti ???

Labukas,

šiek tiek čia pasiskaitinėjau, gal kas galite atsakyti ar aš teisingai galvoju:
šiuo metu esu bedarbė,turėjau gryžti iš vaiko auginimo atostogų,tačiau nebebuvo darbo,mane atleido. Iki 09.25 gaudavau iš sodros vaiko auginimo pašalpą, ateidus gavau išeitinę, jei įstočiau į darbo biržą gaučiau bedarbio pašalpą. Jei pastočiau ar galiu tikėtis gauti visas išmokas ? ar būtinai reikia dirbti ? jei būčiau bedarbė,bet gavau pajamas- mokėjau mokesčius ? g.gif niekur nerandu info ar būtinai reikia išeinant į dekretą ir vėliau atostogas, būti įdarbintai ??? gal kas gali atsakyti ?
Atsakyti
QUOTE(Vilmuxxxe @ 2009 10 26, 12:37)
ir aš turiu klausimuką... iki šių metų 09.25 buvau vaiko priežiūros atostogose. Vaikui suėjo 2 metukai, turėjau gryžti į darbą...tačiau mane atleido. Nuo 09.28 esu bedarbė. Man įdomu,jeigu aš pastočiau ar begaučiau motinystės pašalpą ? nes gi pinigėlius gaudavau, stažas kaip ir būtų per paskutinius 24 mėn- 12 mėn, gavau išeitinę,nuo kurios gi irgi atskaičiuojami mokesčiai, plius įstočiau į biržą,tada irgi gaučiau pinigėlių. Niekur nerandu info,ar būtinai turi dirbti,ar nebūtinai,svarbu kad gavai pajamas-mokėjai mokesčius ?  g.gif  gal kas gali ką patarti ???

neteigsiu kategoriskai, bet manau, kad negausi nieko, todel kad nuo motinystes psalpu nera skaiciuojamas sodros mokestis, t.y. pasalpa nera draudziamosios pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Vilmuxxxe @ 2009 10 26, 16:37)
ir aš turiu klausimuką... iki šių metų 09.25 buvau vaiko priežiūros atostogose. Vaikui suėjo 2 metukai, turėjau gryžti į darbą...tačiau mane atleido. Nuo 09.28 esu bedarbė. Man įdomu,jeigu aš pastočiau ar begaučiau motinystės pašalpą ? nes gi pinigėlius gaudavau, stažas kaip ir būtų per paskutinius 24 mėn- 12 mėn, gavau išeitinę,nuo kurios gi irgi atskaičiuojami mokesčiai, plius įstočiau į biržą,tada irgi gaučiau pinigėlių. Niekur nerandu info,ar būtinai turi dirbti,ar nebūtinai,svarbu kad gavai pajamas-mokėjai mokesčius ?  g.gif  gal kas gali ką patarti ???

Jei būtum išėjus vaiko priežiūros atostogų iki vaikui sukaks 3 metai, būtum gavusi tokią pat išmoką kaip ir už pirmą vaiką.. Dabar belieka nueiti į sodrą ir išsiaiškinti arba pasiskambinti..
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2009 10 26, 14:57)
viskas pas Jūs su stažu ok,  į jį įeis 9 darbo mėnesiai, ir dalis laikotarpio (kaip supratau irgi apie 9 mėn,), kai dar auginote vaiką iki 3 metų, tad pašalpą tikrai gausite

aciu
Atsakyti
QUOTE(Minlina @ 2009 10 26, 13:57)
viskas pas Jūs su stažu ok,  į jį įeis 9 darbo mėnesiai, ir dalis laikotarpio (kaip supratau irgi apie 9 mėn,), kai dar auginote vaiką iki 3 metų, tad pašalpą tikrai gausite

Vaiko iki trejų metų auginimo atostogų laikotarpis į ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą įskaičiuojamas NE VISAS, o tik tas, kurio metu mokama Sodros pašalpa.

Lidasos aprašytoje situacijoje yra laiko "skylių", kurių metu moteris nežinia ką veikė - jei stovėjo DB ir gavo bedarbio pašalpą, tada dar yra šansų, kad Sodros pašalpą gaus. Jei ne, stažo jai, deja, neužtenka.
Papildyta:
QUOTE(Vilmuxxxe @ 2009 10 26, 15:44)
niekur nerandu info ar būtinai reikia išeinant į dekretą ir vėliau atostogas, būti įdarbintai ??? gal kas gali atsakyti ?

Jei paskaitytumėte kelis psl.atgal, rastumėte wink.gif

Norint išeiti į "dekretą" ir vaiko auginimo atostogos įsidarbinti būtina.
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 10 26, 15:55)
neteigsiu kategoriskai, bet manau, kad negausi nieko, todel kad nuo motinystes psalpu nera skaiciuojamas sodros mokestis, t.y. pasalpa nera draudziamosios pajamos.

Motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpos YRA draudžiamosios pajamos.
Atsakyti
QUOTE(Cikadelė @ 2009 10 25, 11:27)
Vienai nėštukei iš  nestuke.gif pašnekesių taip pat prireikė pagalbos, tai ir aš atėjau pasiskaitinėt, bet likau taip pat nesupratusi g.gif tai jeigu žmogus DB gavo išmoką, tai ji skaičiuosis į pašalpos apskaičiavimą? ar nesiskaičiuoja?
aš logiškai mąsčiau, kad gaudamas išmoką žmogus nemoka mokesčių valstybei, taigi tie mėnesiai neturėtų skaičiuotis g.gif bet dabar jau pati nebežinau, ką tai moteriai atsakyti g.gif

skaičiuosis.
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 26, 16:54)
Vaiko iki trejų metų auginimo atostogų laikotarpis į ligos ir motinystės socialinio draudimo stažą įskaičiuojamas NE VISAS, o tik tas, kurio metu mokama Sodros pašalpa.

prieš klaidindama verčiau pasiskaitykit ligos ir motinystės įstatymą ir pašalpų nuostatus rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 10 26, 15:09)
132 straipsnis. Garantijos nėščioms moterims ir darbuotojams, auginantiems vaikus

1. Darbo sutartis negali būti nutraukta su nėščia moterimi nuo tos dienos, kai darbdaviui buvo pateikta medicinos pažyma apie nėštumą, ir dar vieną mėnesį pasibaigus nėštumo ir gimdymo atostogoms, išskyrus šio Kodekso 136 straipsnio 1 ir 2 dalyse nustatytus atvejus.

2. Su darbuotojais, auginančiais vaiką (vaikus) iki trejų metų, darbo sutartis negali būti nutraukta, jei nėra darbuotojo kaltės (Kodekso 129 straipsnis).

Labai jums ačiū už atsakymą Širdele 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ksėna: 26 spalio 2009 - 17:01
QUOTE(l'eau @ 2009 10 26, 17:38)
prieš klaidindama verčiau pasiskaitykit ligos ir motinystės įstatymą ir pašalpų nuostatus :rolleyes

Prieš eilinį kartą prieštaraujant, prašom pateikti įrodymus (konkrečias teisės aktų citatas) apie mano "klaidinimą" smile.gif Kažkodėl iki šiol nelabai sugebėjot to padaryti wink.gif

P.S. "Aš žinau", kaip įrodymas, nesiskaito tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(ader @ 2009 10 26, 14:55)

QUOTE(Dudute @ 2009 10 26, 15:20)
Jei būtum išėjus vaiko priežiūros atostogų iki vaikui sukaks 3 metai, būtum gavusi tokią pat išmoką kaip ir už pirmą vaiką.. Dabar belieka nueiti į sodrą ir išsiaiškinti arba pasiskambinti..

QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 26, 15:54)
Jei paskaitytumėte kelis psl.atgal, rastumėte wink.gif

Norint išeiti į "dekretą" ir vaiko auginimo atostogos įsidarbinti būtina.

QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 26, 16:35)
Motinystės ir motinystės (tėvystės) pašalpos YRA draudžiamosios pajamos.

vaje vaje,skaičiau temą ir visai galva susisuko doh.gif
tai yra ar nėra draudžiamosios pajamos motinystės (tėvystės) pašalpa ???

kaip suprantu mano atveju,reikėtų kad būtų kas mane išleistų į dekretą ? kaip radau pasisakymą apie įsidarbinimą nors vienai dienai,bile tik į dekretą išleistų ? ar taip suprantu ? o visa kita atitiktų, darbo stažas,pajamos...
Atsakyti
QUOTE(Sweet Dreams @ 2009 10 26, 16:54)

mano žiniomis yra kitaip, gal galėtumėte nurodyti šaltinį, kuriuo remiantis taip teigiate?
Atsakyti