Sveikutes,
Turiu klausima ir aš.Dabar laukiuosi,turiu 12 men. darbo staza per 24 men.kaip ir priklauso pagal istatyma,bet dabar beda ta,kad nebedirbu ir neturiu kas "isleistu" i dekretines ir taip pat i motinystes atostogas.Kiek suprantu turiu but isidarbinus,kad gauciau ismokas...O gal dar yra kokiu kitu budu jas gaut?nes gan mazai sansu rast darbdavi,kuris priimtu tik tam,kad iseiciau po to i motinystes atostogas 2 m.ir kalbu jau apie pazystamu rata,per svetimus net neieskau.
Aciu
QUOTE(enora @ 2009 10 15, 08:45)
Sveikutes,
Turiu klausima ir aš.Dabar laukiuosi,turiu 12 men. darbo staza per 24 men.kaip ir priklauso pagal istatyma,bet dabar beda ta,kad nebedirbu ir neturiu kas "isleistu" i dekretines ir taip pat i motinystes atostogas.Kiek suprantu turiu but isidarbinus,kad gauciau ismokas...O gal dar yra kokiu kitu budu jas gaut?nes gan mazai sansu rast darbdavi,kuris priimtu tik tam,kad iseiciau po to i motinystes atostogas 2 m.ir kalbu jau apie pazystamu rata,per svetimus net neieskau.
Aciu
Aciu
Absurdiškas tas įstatymas, bet bijau, kad kito būdo nėra, reikia būtinai įsidarbinti, kitaip negausit išmokų, o tik tuos varganus 97 lt
QUOTE(Žiba @ 2009 10 15, 10:55)
Būtent, kad absurdiškas, nes stažas pakankamas, o pašalpa nepriklauso, jei neišleidžia niekas. Kaip žinia, nėščios moters nelabai kas nori į darbą priimti, ypač sunkmečiu
Ačiū už palaikymą,išties dabar nesažininga,esu užsidirbus ir priklausytų gaut,bet taip jau susiklostė su tuo darbu,kad jo nebeturiu.Sakykim galetu sodra pati galbūt "išleist",patikrinus duomenis,kad viskas yra kaip priklauso, vistiek įmonė tuos 2metus nieko nemoka sodrai už mamas.Na bet dabar turim suktis patys kaip išmanom...
Ačiū dar karteli
QUOTE(l'eau @ 2009 10 15, 11:26)
jei įsidarbintumėt sodroj, ji ir išleistų. tiesiog galima kartoti 'nesąžininga' ir 'absurdiška', o galima ieškoti išeities. kiekvienam savo
Ačiū už nuomonę...Na mes ieškom ir ieškosim ,nes kas belieka,tiesiog,galetu būt lengviau.kaip ir daugelis šeimu Lietuvoje,esam normali šeima,dirbantys(dabar tik vyras),mokantys mokesčius,norintys auginti vaikus,kurtis savo buitį,nesam išlaidūs,niekada neleidom daugiau nei turėjom ir stengemes i gyvenima žiūrėt optimistiškai,nes yra kam daug sunkiau...kad ir kaip bebūtų...visgi norisi gaut tai ka užsidirbau,kad tuos vaikučius būtų lengviau išlaikyt...ir dabar yra toks trugdis...na bet čia kiekvienas žiūri iš savo kampo...aš nenoriu ir nesistengiu gaut kažko veltui...
Papildyta:
QUOTE(egesichora @ 2009 10 15, 12:40)
O,idarbinusi besilaiukiancia moteri.kuriai iki dekretiniu keli men.belike,imone neatsiduria po Sodros padidinamuoju stiklu,su visais "maloniais" patikrinimais...?
Man ir buvo kilęs toks klausimas,bet kiek domėjaus (į sodrą buvau nuėjus)neturėtų,svarbu stažas yra.Kaip supratau gali ir savaite prieš ar net dieną įdarbint prieš išeinant į dekretines,bent aš taip supratau.Aišku šiuo metu neaišku prie ko gali prisikabint,kad tik sutaupytu bent litą.Bet jei įdarbina "ant" minimumo,neturėtu labai "užkliūt".Bet patarčiau dar pačiai pasidomėt dėl visa ko,geriausia į pačią sodrą nuėjus,o neskambint,nes ten kartais ne viską pasako arba ne taip pasako )
o kiek laiko jus nedirbat, nes norint gaut pasalpa, reikia ne tik stazo tureti, bet ir pajamu, kurios skaiciuosis nuo 30 savaites 12 menesiu atgal
beto, jei jus atleido nescia, tai kaip ir neteisetai
beto, jei jus atleido nescia, tai kaip ir neteisetai
QUOTE(enora @ 2009 10 15, 09:45)
Sveikutes,
Aciu
Aciu
QUOTE(Žiba @ 2009 10 15, 10:06)
Absurdiškas tas įstatymas, bet bijau, kad kito būdo nėra, reikia būtinai įsidarbinti, kitaip negausit išmokų, o tik tuos varganus 97 lt
O kaip su individualios veiklos pažyma? Tarkim būsimoji mamytė išsiima tą pažymą, kas mėnesį moka 72 Lt PSD, tik GPM ir soc.draudimo mokesčio nemoka, nes nėra pajamų. Aišku, tuos mėnesius, kai nemoka soc.draudimo mokesčio, ji yra nedrausta, bet jei stažo užtenka iš anksčiau, tai tiesiog už tuos kelis mėnesius būtų 0, o išmoka skaičiuojama iš ankstesnių mėnesių, kurie patenka į 12 mėn laikotarpį, pajamų.
Tokiu būdu mamytė galėtų išeiti į dekretą be darbdavio ir gauti šiokią tokią išmoką. Juk dirbančios pagal individualios veiklos pažymą neturi darbdavio.
Pataisykit, jei neteisingai suprantu galimybę gauti nėštumo ir gimdymo bei motinystės pašalpas, turint individualios veiklos pažymą
Sveikos
atleiskit, kad taip įsiveržiau, bet turiu vieną klausimėlį, o visos temos skaityt labai nėra laiko šiuo metu ir ieškot atsakymo. Gal galit pasakyt, SODRA pinigėlius už motinystės (tėvystės) atostogas perveda už einamąjį ar praėjusį mėn.? Pavyzdžiui, motinystės atostogų išėjau rugpjūčio 7 d. (į SODRĄ dokumentus nunešiau tik 08.24), tai gavau pinigėlių 09.15 ir paskui 10.15. Ar man priklausė dar kartelį gaut, ar ne? O gal turėjau gaut iškart kokią dvigubą? ar čia viskas gerai? nepykit už kvailus klausimus, bet jei žinočiau tai neklausčiau..
atleiskit, kad taip įsiveržiau, bet turiu vieną klausimėlį, o visos temos skaityt labai nėra laiko šiuo metu ir ieškot atsakymo. Gal galit pasakyt, SODRA pinigėlius už motinystės (tėvystės) atostogas perveda už einamąjį ar praėjusį mėn.? Pavyzdžiui, motinystės atostogų išėjau rugpjūčio 7 d. (į SODRĄ dokumentus nunešiau tik 08.24), tai gavau pinigėlių 09.15 ir paskui 10.15. Ar man priklausė dar kartelį gaut, ar ne? O gal turėjau gaut iškart kokią dvigubą? ar čia viskas gerai? nepykit už kvailus klausimus, bet jei žinočiau tai neklausčiau..
praėjusį
Norėčiau gauti patarimų šiuo klausimu:
Dirbantis asmuo nori išeiti vaiko priežiūros ir auginimo atostogų iki trijų metų. Jam priklauso motinystės (tėvystės) pašalpa. Tas pats asmuo turi išsiėmęs ir individualios veiklos pažymą. SODRA aiškina, jog individualią veiklą privaloma uždaryti ir tik tuomet galima prašyti motinystės (tevystės) pašalpos. Soc ministerija į ta patį įstatymą žiuri - nebūtina uždaryti individualios veiklos pažymos, tačiau bus mokamas pašalpos ir gautu pajamų skirtumas.
Gaunamos pajamos vykdant individualią veiklą pagal pažyma, remiantis gyventojų pajamų ir mokesčių įstatymų, deklaruojamos vieną kartą į metus, todėl Sodra liepia uždaryti individualią veiklą arba motinystės (tėvystės) pašalpos skaičiavimas atidedamas iki pajamų deklaracijos pateikimo 2010m gegužės 1d.
Klausimas - ar teisėtai elgiasi SODRA, jei pašalpos mokėjimas priklauso jau nuo 2009m spalio, reikalaudama uždaryti individualią veiklą arba pateikti deklaraciją už 2009m, kuri bus pateikiama tik 2010m gegužės mėn.?
Dirbantis asmuo nori išeiti vaiko priežiūros ir auginimo atostogų iki trijų metų. Jam priklauso motinystės (tėvystės) pašalpa. Tas pats asmuo turi išsiėmęs ir individualios veiklos pažymą. SODRA aiškina, jog individualią veiklą privaloma uždaryti ir tik tuomet galima prašyti motinystės (tevystės) pašalpos. Soc ministerija į ta patį įstatymą žiuri - nebūtina uždaryti individualios veiklos pažymos, tačiau bus mokamas pašalpos ir gautu pajamų skirtumas.
Gaunamos pajamos vykdant individualią veiklą pagal pažyma, remiantis gyventojų pajamų ir mokesčių įstatymų, deklaruojamos vieną kartą į metus, todėl Sodra liepia uždaryti individualią veiklą arba motinystės (tėvystės) pašalpos skaičiavimas atidedamas iki pajamų deklaracijos pateikimo 2010m gegužės 1d.
Klausimas - ar teisėtai elgiasi SODRA, jei pašalpos mokėjimas priklauso jau nuo 2009m spalio, reikalaudama uždaryti individualią veiklą arba pateikti deklaraciją už 2009m, kuri bus pateikiama tik 2010m gegužės mėn.?
Mergaites turiu klausimuka :
Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose ir kita savaite prasideda dekretines su antru nestumu. Sodros darbuotoja sake, kad uztenka pristatyti darbovieteje atzymeta nedarbingumo pazymejima, jokio isakymo is darbo nereikia. Ar tiesa? Man atrodo, kad kai su pirmu ejau, isakyma nesiau, ar klystu?
Aciu
tos, kurias nervuoja panasus klausimai, geriau nekomentuokite
Siuo metu esu vaiko auginimo atostogose ir kita savaite prasideda dekretines su antru nestumu. Sodros darbuotoja sake, kad uztenka pristatyti darbovieteje atzymeta nedarbingumo pazymejima, jokio isakymo is darbo nereikia. Ar tiesa? Man atrodo, kad kai su pirmu ejau, isakyma nesiau, ar klystu?
Aciu
QUOTE(coco5 @ 2009 10 19, 14:12)
Mergaites turiu klausimuka :
Aciu
Aciu
Išeinant į Nėštumo ir gimdymo atostogas nereikia jokių įsakymų. Pristatote į darbovietę ir į Sodrą Nėštumo ir gimdymo pažymėjimą... Ir tik išeinant į Vaiko priežiūros atostogas - darbovietė rašo įsakymą Jūsų prašymu, kurį ir pristatote į Sodrą...
QUOTE(Krisanta @ 2009 10 19, 13:30)
Išeinant į Nėštumo ir gimdymo atostogas nereikia jokių įsakymų. Pristatote į darbovietę ir į Sodrą Nėštumo ir gimdymo pažymėjimą... Ir tik išeinant į Vaiko priežiūros atostogas - darbovietė rašo įsakymą Jūsų prašymu, kurį ir pristatote į Sodrą...
Aciu uz operatyvuma