Sveikos.
Turiu tokį klausimą.
Ar galima imti nėštumo ir gimdymo atstogas tik dviem mėn? Nes man taip labiau apsimoka finansiškai.
Labas vakaras. Gal ir man galetu kas nors pagelbeti
Siuo metu esu motinystes atostogose, dukrytei 1metai ir 1menuo, jei dabar pastociau ir pagimdyciau iki dukrytei sueis dveji metukai. Ar gauciau pasalpa uz antra vaika? Ar tokia pacia kiek gavau uz pirma vaika?
Apytiksliai zinau atsakyma tik labai noreciau pasitikslinti!
ACIU uz atsakyma!!!
Siuo metu esu motinystes atostogose, dukrytei 1metai ir 1menuo, jei dabar pastociau ir pagimdyciau iki dukrytei sueis dveji metukai. Ar gauciau pasalpa uz antra vaika? Ar tokia pacia kiek gavau uz pirma vaika?
ACIU uz atsakyma!!!
Sveiki. Mano vyras buvo pasirases terminuota sutarti ,pradirbo 10men, isejo tevystes atostogu iki kol vaikui sukaks 2m,pasibaigus terminuotai sutarciai,buvo ismestas is darbo. Dabar laukiam dar vieno leliuko. Ar gales jis iseiti atostogu kai gims kitas vaikelis? Ir ar gautumem pinigelius uz abu vaikucius?
QUOTE(Minutėlė @ 2009 10 10, 22:23)
Sveikos.
Turiu tokį klausimą.
Ar galima imti nėštumo ir gimdymo atstogas tik dviem mėn? Nes man taip labiau apsimoka finansiškai.
Turiu tokį klausimą.
Čia reikia pasitarti su gyd. ar rašys vėliau nėštumo ir gimdymo pažymėjimą? Su kitais jokių problemų nebūna.... Pasakysit, kad turite dar dirbti ir norite išeiti vėliau, kad gerai jaučiatės.... Nemanau, kad turėtų būti problemų...
Papildyta:
QUOTE(Natašiukas @ 2009 10 10, 22:38)
Labas vakaras. Gal ir man galetu kas nors pagelbeti
ACIU uz atsakyma!!!
ACIU uz atsakyma!!!
Viskas skaičiuosis kaip ir pirmam, bet pagalvokit ar apsimokės... Nuo sausio 1 d. sumažins, o ir dar porą kartų kitais metais planuoja mažinti.... Kad nebūtų dar blogiau...
QUOTE(Krisanta @ 2009 10 11, 12:25)
Čia reikia pasitarti su gyd. ar rašys vėliau nėštumo ir gimdymo pažymėjimą? Su kitais jokių problemų nebūna.... Pasakysit, kad turite dar dirbti ir norite išeiti vėliau, kad gerai jaučiatės.... Nemanau, kad turėtų būti problemų...
Papildyta:
Papildyta:
Ne taip supratote. Aš noriu išeiti kaip prilauso. Tik tada išeitų ik 38 sav. Tada aš jau būsiu pagimdžiusi ir vaiko atostogas ims MB.
QUOTE(Minutėlė @ 2009 10 11, 13:58)
Ne taip supratote. Aš noriu išeiti kaip prilauso. Tik tada išeitų ik 38 sav. Tada aš jau būsiu pagimdžiusi ir vaiko atostogas ims MB.
http://www.sodra.lt/index.php?cid=325
Motinystės pašalpos mokėjimo trukmė
Motinystės pašalpa mokama:
*
už 126 kalendorines dienas (suėjus 30 ir daugiau nėštumo savaičių);
*
komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų;
*
už 56 kalendorines dienas po gimdymo, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas;
*
už 70 kalendorinių dienų po gimdymo, komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, jeigu moteris iki gimdymo datos nepasinaudojo teise į nėštumo ir gimdymo atostogas.
Moterims, pagimdžiusioms 22 30 nėštumo savaitę, motinystės pašalpa mokama:
*
už 28 kalendorines dienas po gimdymo;
arba
*
už 126 kalendorines dienas po gimdymo, jei kūdikis gyvena 28 paras ir ilgiau;
*
komplikuoto gimdymo atveju ir kai gimsta daugiau nei vienas vaikas, pašalpa mokama papildomai už 14 kalendorinių dienų.
Moterims, pagimdžiusioms 22 30 nėštumo savaitę negyvą vaiką, motinystės pašalpa mokama už 28 kalendorines dienas po gimdymo.
Apdraustajam asmeniui, įvaikinusiam naujagimį ar paskirtam jo globėju, motinystės pašalpa mokama nuo įvaikinimo ar globos nustatymo dienos, kol kūdikiui sueis 70 dienų.
QUOTE(araja123 @ 2009 10 11, 01:26)
Sveiki. Mano vyras buvo pasirases terminuota sutarti ,pradirbo 10men, isejo tevystes atostogu iki kol vaikui sukaks 2m,pasibaigus terminuotai sutarciai,buvo ismestas is darbo. Dabar laukiam dar vieno leliuko. Ar gales jis iseiti atostogu kai gims kitas vaikelis? Ir ar gautumem pinigelius uz abu vaikucius?
o kiek metu vaikui yra? jis oficialiai dar tevystes atsorogose?
Dekoju uz atsakyma
Vaikui 1m3men. Taip oficialiai dar tevystes atostogose, bet skaitosi bedarbis,nes baigesi darbo sutartis ir buvo atleistas.
Papildyta:
Vaikui dabar 1m3men. Tevystes atostogose oficialiai, dabar jis bedarbis,nes baigesi sutartis ir buvo atleistas. Ar gausim pinigelius uz antra vaika? Ar jis tures atidirbti per naujo 7men kad galetu iseiti tevystes atostogu su antru vaiku?
Nu ir sumaliau.. Tikiuosi suprasit
Papildyta:
Vaikui dabar 1m3men. Tevystes atostogose oficialiai, dabar jis bedarbis,nes baigesi sutartis ir buvo atleistas. Ar gausim pinigelius uz antra vaika? Ar jis tures atidirbti per naujo 7men kad galetu iseiti tevystes atostogu su antru vaiku?
Nu ir sumaliau.. Tikiuosi suprasit
Viskas skaičiuosis kaip ir pirmam, bet pagalvokit ar apsimokės... Nuo sausio 1 d. sumažins, o ir dar porą kartų kitais metais planuoja mažinti.... Kad nebūtų dar blogiau...
[/quote]
o tai gi ruosesi nuo birzelio ar nuo liepos mazint pasalpas. kur girdejot kad nuo sausio?
Nepyk,bet tu kaip is dangaus iskritus.Visi zinome,kad mazins nuo sausio,tik nezinome kiek .
QUOTE(Jovita 35 @ 2009 10 12, 00:49)
Nepyk,bet tu kaip is dangaus iskritus.Visi zinome,kad mazins nuo sausio,tik nezinome kiek .
tai cia pikt reikia ne ant taves,o ant debiliskos valdzios,kad patys nezino ko nori. daug kas sake kad mazins nuo vasaros. vienu zodziu,kokiu " komiku " pririnko i valdzia, tokie dabar ir tyciuojasi is musu.