QUOTE(Irmia @ 2012 01 12, 21:47)
As ilga laika esu gerbeja naturalios kosmetikos, paskutinius metus veidui naudojau tik aliejus ir hidrolatus, plaukams taip pat naturalesnes priemones. Taciau nuejusi pas kosmetologe issigandau, kadangi ji man nustate dermatitus, rauksles atrado, suragejusia oda ant veido ir etc. Nors man 28 metai, atrodau labai jaunai. Zodziu probemos.. dabar nebenaudoju alieju, bet vis tiek bandau atrasti ta viduriuka tarp naturalumo ir technologiju. Nes kai isgyde oda pajauciau kokia ji turi buti. Mano oda misri, o aliejai labiau tinka sausaodems. Paskutiniu metu naudojau kanapiu ir lazdyno riesutu aliejus, tai jauciau kad negerai odytei. Lazdyno riesutu aliejus - geriausiai nuvalo akiu makiaza.
Kokosu nelabai man tiko. Geriausiai turbut simondsiju.
Bet plaukucius tai lepinu, ir matau kaip jie grazeja. Jie pas mane nualinti dazyti, ploni. Pries plovima nakciai tepu saknis ricinos aliejumi maisytu su koki tuo metu turiu po ranka, arba tiesiog gryna. Per visa plauko ilgi - alyvuogiu. Pries plovima porai valandu karta per savaite pasidarau kauke is ricinos aliejaus, cemeryciu vandens arba brendzio ir kiausinio trynio
O siaip as visur ta alieju ir rankas tepu, ir kuna ir plaukus ir lupas ir i keptuve
Vietoj antiprespirantu paskutinis mano metu atradimas- soda. Nei viena priemone neprilygsta.
Ziuriu visur kartojama, kad aliejai netinka sausai odai, nes ja sausina, bet vis tiek visos netiki ir naudoja juos vienus, kaip ir as
man ir ta pati situacija buvo. Veida kuri laika tepiau kokosu, simonsiju, marulos aliejais, kol naudojau nieko blogo nepastebejau, bet veliau pamaciau, kad oda is normalios i riebuma tapo labai sausa. Ta pati ir kosmetologe konstatavo. Tiesiog sutriko sebumo gamyba, is vis riebalai nesigamino odoj, ziauriai pleiskanojo. Prireike nemazai laiko, kol atstaciau viska i savo vietas. Neveltui aliejus rekomenduja riebiaodems, ypac simonsiju. Va kieno labai riebi oda, tai tikrai rekomenduju aliejus panaudot.
Kalbant apie savo gamybos kremus, tai ir nusivyliau, gaila isleistu pinigu priemonems
. Idomus uzsiemimas ir tikrai tikiu kad imanoma tobula krema susikurti, bet reik daug ziniu , laiko ir nemazu investiciju. O ka su netobulais bandymais daryt, mest tai gaila. Tai va nelabai kas man su tuo pavyko.
Plaukam man geriausia kokosu aliejus, o galvos odai ilgai naudojau simonsiju alieju su rozmarinu EA. Tikrai labai patiko ir labai pagerino plauku bukle, tik kad dabar nera laiko naudot, nes vakarais galva plaunu, o man patinka per nakti palaikyti, tada lengviau issiplauna ir poveikis geresnis.