Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi jomis tema!

QUOTE(rosee @ 2009 10 01, 14:38)
jaučiu, manęs laukia  lotuliukas.gif

rosee Jusu, Jusu laukia bigsmile.gif nupirkit i draugija savo vandai dviese geriau augs lotuliukas.gif o ir man tuomet bus ramu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Na visgi šiandien nupirkau už 5 Lt ir šią mažais žiedukais ax.gif
Kažkaip pagailo jos ten mirštančios prie papuvusių daržovių verysad.gif
Galvoju, jei neišgyvens, tai bent mirs mylima tongue.gif
user posted image
Šaknys tai va tokios verysad.gif
user posted image

O gal galit kas patarti ar galiu persodint žydinčią orchidėją, na ji nuolat žydi g.gif , o šaknys lenda pro kur tik be gali ax.gif , žiūrėjau kitoj orchių temoj, ten net paveiksliuke išversta su žiedu persodinimo metu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingel @ 2009 10 01, 15:13)
user posted image
Šaknys tai va tokios verysad.gif
user posted image

O gal galit kas patarti ar galiu persodint žydinčią orchidėją, na ji nuolat žydi g.gif , o šaknys lenda pro kur tik be gali ax.gif , žiūrėjau kitoj orchių temoj, ten net paveiksliuke išversta su žiedu persodinimo metu lotuliukas.gif

Aš kiek suprantu, tai nėra blogai, kad tos šaknys per visur lenda. Svarbu substratas geras - nesupuvęs, nesukritęs ir pan. O tos šaknys tegul landžioja smile.gif

Jeigu jau labai nori persodinti, tai skaičiuok, ar praėjo du metai nuo paskutinio persodinimo - jeigu ne - nevargink nei savęs, nei gėlytės.

Esu aš persodinusi žydinčią orchę - tiesiog atsargiai perkėliau į didesnę vazoną ir į tarpukus pribėriau substrato, tai ji sau toliau žydėjo, net nepastebėjusi, kad jau erdvesniame vazone sėdi mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2009 09 30, 22:23)
Labas vakaras,

noreciau paklausti tikru profesionaliu, ar pas mane cia phalenopsis?

kazkaip visu ziedai ryskiai stambesni, o sios tokie smulkuciai, ir dar pirmoje dienos puseje labai kvepia.

wub.gif nu ir grozis! wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2009 09 30, 23:23)
Labas vakaras,

noreciau paklausti tikru profesionaliu, ar pas mane cia phalenopsis?

user posted image

kazkaip visu ziedai ryskiai stambesni, o sios tokie smulkuciai, ir dar pirmoje dienos puseje labai kvepia.

Kur tokią pirkot? Nuostabi gėlytė. Ir pati pražydinot, ar jau su pumpurais nusipirkot?
Atsakyti
QUOTE(FleurDeLis @ 2009 10 01, 15:36)
Kur tokią pirkot? Nuostabi gėlytė. Ir pati pražydinot, ar jau su pumpurais nusipirkot?

pirkau Ermitaze zydincia, kai nuzydejo, nukirpau ziedstiebius ir isleido 2 naujus ir tada apdovanojo mane ziedais (nuotraukoj tai jau namie prazydinta). pas mane ji jau metus laiko wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raseliuke: 01 spalio 2009 - 14:48
QUOTE(Raseliuke @ 2009 10 01, 15:47)
pirkau Ermitaze zydincia, kai nuzydejo, nukirpau ziedstiebius ir isleido 2 naujus ir tada apdovanojo mane ziedais (nuotraukoj tai jau namie prazydinta). pas mane ji jau metus laiko  wub.gif

Bandziau is nuotraukos suskaiciuoti ziedus - mln smile.gif) Fantastiska gelyte, tikrai thumbup.gif
Atsakyti
Aš kiek suprantu, tai nėra blogai, kad tos šaknys per visur lenda. Svarbu substratas geras - nesupuvęs, nesukritęs ir pan. O tos šaknys tegul landžioja smile.gif

Jeigu jau labai nori persodinti, tai skaičiuok, ar praėjo du metai nuo paskutinio persodinimo - jeigu ne - nevargink nei savęs, nei gėlytės.

Esu aš persodinusi žydinčią orchę - tiesiog atsargiai perkėliau į didesnę vazoną ir į tarpukus pribėriau substrato, tai ji sau toliau žydėjo, net nepastebėjusi, kad jau erdvesniame vazone sėdi mirksiukas.gif
[/quote]

Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(evutext @ 2009 10 01, 16:26)
merginos, o gal galim ideti (kas turim) vandu nuotrauku? kaip ir prie ko "primontave" jas auginate? smile.gif

maniške buna taip
user posted image
Atsakyti
QUOTE(Raseliuke @ 2009 09 30, 23:23)
http://s52.radikal.ru/i137/0909/6c/80148a4ede54.jpg

O jau gražumas žiedelių bigsmile.gif user posted image

QUOTE(pabirze @ 2009 10 01, 12:43)
ką tik iš draugystės bazės- pirkau vandą už 25lt, stovis pusėtinas, gal nenumirs, palikau už 40lt.

Ten jau pumpurėliai matosi? Kokios sp žiedeliai?

QUOTE(Ingel @ 2009 10 01, 15:13)

Gal netinkamos jai ten sąlygos buvo, kad tokios šaknys? unsure.gif Manai, įmanoma išgelbėt? rolleyes.gif Tada ateity ir aš žinočiau, kad įmanoma atgaivint ir pirkčiaus biggrin.gif

QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 10 01, 16:34)
maniške buna taip

Kaip supratau, Vandoms nebūtinas substratas. Tai iš ko ji gauna visas būtinas medžiagas? g.gif

Mergaitės, užkrėtėt jūs mane tomis orchidėjomis! doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(saidutea @ 2009 09 30, 23:41)
panasu i phalenopsi tongue.gif  labai grazi gelyte, ar bandei suskaiciuot ziedelius? kuom kvepia? as labai noriu kvepiancios wub.gif
Papildyta:
klausykit, cia pas viena nare maciau foto prchideju, ir buvo tokia kvepianti cinamonu orchideja wub.gif  man ji is galvos neiskrenta doh.gif  kur ju buna pirkt? ir ar ji taip stipriai kvepia? ar tik is arti ziedai?

aš auginu LYCASTE AROMATICA, ji kvepia cinamonu. Paprašiau, kad orchidėjos.lt savininkė suveiktų, ji turėjo tuo metu galimybę ir parvežė wub.gif tik ji pas mane mažutė ir nežydi dar ax.gif

QUOTE(Ambrozija @ 2009 10 01, 17:25)

Mergaitės, užkrėtėt jūs mane tomis orchidėjomis!  doh.gif  lotuliukas.gif [/color]

aha! bigsmile.gif
o vandos taip auga vazoje 4u.gif šaknys plonutės, o velameno sluoksnis (tas, kur pilkas, o sušlapinus - žalias) gerai sukaupia vandenį ir mineralines medžiagas ax.gif tai jos taip ir auga biggrin.gif

Pabirže,buvau draugystės bazėj, nemačiau vandos verysad.gif apsižioplinau doh.gif doh.gif doh.gif užtat žalią dendrobį biggibum pasigriebiau bigsmile.gif ir musgaudžių augalų g.gif
Atsakyti
As irgi siandien buvau Draugystes g. Labai raibuoles norejau. Tai ne tik kad po 5 Lt nera, bet JOKIU nepamaciau verysad.gif O pardavejos paklausiau - ar neturit raibuoliu? Tai atsake - turbut ne unsure.gif Tai nesupratau ar ne - ar ji tiesiog nezino doh.gif
Kurioj vietoj jos paprastai gyvena tenai?
Atsakyti