Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi jomis tema!

QUOTE(saidutea @ 2009 09 29, 14:52)
o jus orchideju lapus apipurskiat kasdien? g.gif

nžn, nepatartina lapų purkšti, gali puvinys įsimesti, o jei dar esi pradedanti draugauti su orchėmis, gal neeksperementuok. Geriau pasirūpink drėgnu šiltu oru apie jas. Juk galima vazonėlį pastatyti ant drenažo akmenukų, juos sudrėkinti taip, kad vanduo nesiektų vazonėlio apačios ir šaknyčių.
Na, bet kiekvienas dažniausiai mokosi iš savo nesėkmių rolleyes.gif
Atsakyti
apziurejau savo orches (eilini karta biggrin.gif ), tai arba man vaidenasi,arba matau keturis potencialius ziedstiebius. na, po menesio paziuresim,kas is mano spejimu gaunas smile.gif

ir dar,priminkit savaitgali,jei pamirsiu,kad naujokiu foto ideciau smile.gif
Atsakyti
matyt del to kad ruduo gerybiu metas,tai ir ziedstiebiu daug!pas mane irgi mano naujokeles su ziedstiebiais...viena net su dviem is karto.....laukiu nesulaukiu ziedeliu,nes nemacius dar ju gyvai... wub.gif
Atsakyti
ale ot užderės žiedų bigsmile.gif bigsmile.gif oi, lauksim foto bigsmile.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Pasigirsiu..Užsikrėčiau parodoj ne tik santpaulijom, ber sužavėta likau liudisijom..
Taigis, domėjaus vis kur gaut auginukų arba pačių augaliukų..
Na, užėjau netyčia parduotuvėn..ir lyg velnias koks nunešė prie gėlių parduotuvytės..Paklausiau, ar neturi, ar neprekiauja, panašu - ne..o pardavėja sako, turim mirksiukas.gif
Keturios buvo užkištos, kaip nepaklausios..o gražumas...sako, už pusę kainos atiduosiu...po 7 lt! o puodelyje po tris stiebus, dviejų sprindžių aukščio...Sveikos, gražios..Tai dvi nučiupau. Taigi, turiu dvi "Red velvet", wub.gif man regis, auginukų "Green velvet", labai domina, gal kas Vilniuje turit ar auginat juodos spalvos?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Violeta*: 29 rugsėjo 2009 - 20:05
QUOTE(jalka @ 2009 09 29, 19:31)
matyt del to kad ruduo gerybiu metas,tai ir ziedstiebiu daug!pas mane irgi mano naujokeles su ziedstiebiais...viena net su dviem is karto.....laukiu nesulaukiu ziedeliu,nes nemacius dar ju gyvai... wub.gif

Atrodo,kad tikrai gerybiu bigsmile.gif pas mane tiksliai 7 phal ziedstiebius augina, ir dar del dvieju nesu tikra, po kokios sav. bus aisku, tai gal bus net 9 bigsmile.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaštonė @ 2009 09 29, 15:40)
Esu girdėjus, kad geltonus phalenopsius sunkiausia pražydinti. Nežinau, ar tai tiesa, nežinau, bet gal jiems reikia stipresnio apšvietimo nei kitiems phalenopsiams  g.gif . Šitą gražuolį auginu trečius metus, pernai nežydėjo, o šiemet po persodinimo ir pastatytas ant šviesiausios palangės, atsidėkojo:

pirma karta toki dalyka girdziu blink.gif pas mane geltonos zydi ir gana noriai, ir dabar dvieju ziedstiebiu geltonu laukiu, tikrai nepastebejau jokio skirtumo tarp kitu spalvu ar aplamai tarp ziedu spalvu. O tavo, Kaštonė, gelyte labai grazi bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo axara: 29 rugsėjo 2009 - 20:18
va matot kaip,as ir turiu geltona,siemet taip ir nezydejo,nors ir lapai nauji dygsta,ir saknys grazios o kazko nezydi schmoll.gif
Papildyta:
QUOTE(Kaštonė @ 2009 09 29, 16:40)
Esu girdėjus, kad geltonus phalenopsius sunkiausia pražydinti. Nežinau, ar tai tiesa, nežinau, bet gal jiems reikia stipresnio apšvietimo nei kitiems phalenopsiams  g.gif . Šitą gražuolį auginu trečius metus, pernai nežydėjo, o šiemet po persodinimo ir pastatytas ant šviesiausios palangės, atsidėkojo:
user posted image

pacitavau sita kastoneszinute ,tik kazko nesigavo blush2.gif
Atsakyti
Oi kiek visko priplepėjot net nebepamenu, ką pagirt ir pasveikint prisijungus ax.gif
Tad sveikinu prisijungusias mergaites 4u.gif Labai gražios visų orchytės, bet labiausiai įstrigi Kaštonės katlėja super thumbup.gif Baltai pavydžiu wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Kaštonė @ 2009 09 29, 16:06)
Noriu pasidžiaugti savo išsvajotosios katlėjos (Cattleya forbesii) žiedais  wub.gif , pirmąkart pražydinau  ax.gif :

labai grazi wub.gif pas mane katleja isleido dideli nauja augini-nezinau nei kokia jos spalva,tad laukiu,gal prazys ax.gif
QUOTE(Kaštonė @ 2009 09 29, 16:40)
Esu girdėjus, kad geltonus phalenopsius sunkiausia pražydinti. Nežinau, ar tai tiesa.. Šitą gražuolį auginu trečius metus, pernai nežydėjo, o šiemet po persodinimo ir pastatytas ant šviesiausios palangės, atsidėkojo:

Man sita kokia grazi wub.gif draugei neseniai gimtadienio proga tokia padovanojau biggrin.gif stovejo vienintele ant visos parduotuves tokios spalvos,visos kitos lyg ir iprastines,tad stveriau neatsisukdama thumbup.gif liko patenkinta.
Kas liecia zydejima,tai pastebejau tik tiek,jei orches lapai kaip dramblio sausys(kaip sako Tina) tai jos zydi gausiau,jei lapai kaip liezuviai-pailgi,tada ziedu buna maziau...Nezinau,gal cia tik pas mane taip blush2.gif
Atsakyti
Sveikos atvykusios naujos bendramintes drinks_cheers.gif
Kastone, jau taip pamaloninai savo katlejos zydejimu... o jau nuotrauku ryskumas bigsmile.gif
visoms aciu uz grazius vaizdus - turesiu ka sapnuoti lotuliukas.gif
Atsakyti
Ačiū visoms už gerus žodžius 4u.gif .
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 09 29, 13:59)
nu aš tai ją už 5 litus nusipirkau, peržydėjusią, ir auga kuo puikiausiai biggrin.gif
ir manau kad neužilgo vėl tokių rasiu, paimčiau tau, bet siųst jau per šalta ko gero g.gif

Kaip uztaikyt ant tokiu, a? blink.gif As paskutiniu metu vis sapnuoju raibuoles, taip man ju norisi. Ale krize... Bet uz 5 Lt griebciau ne nesvarstydama doh.gif

O dar labai noriu didziaziedes karvytes, baltos kaskadines, miniuko grazaus bigsmile.gif Ir dar daaaaaaaug viskooooo....

QUOTE(GRAŽINA25 @ 2009 09 29, 14:06)
pavasari galesiu atsiust, nes pas mane bus labai daug vienodu spalvu, tai viena tikrai galesiu

blink.gif o kaip patekt i ta laiminguju sarasa? blush2.gif

QUOTE(rosee @ 2009 09 29, 18:55)
Geriau pasirūpink drėgnu šiltu oru apie jas. Juk galima vazonėlį pastatyti ant drenažo akmenukų, juos sudrėkinti taip, kad vanduo nesiektų vazonėlio apačios ir šaknyčių.

O kaip dabar kol nepradejo sildyt namuose padaryt ora SILTA????? g.gif Mano pats pirmasis "orchidliges" uzkratas prileido sakeliu is ziedkocio ir pradejo nauja viena ziedkoti augintis, bet kad ziuriu jau kuris laikas sustojo augimas ties kokiu sprindziu. Tai sakau - gal vesoka jau gelytei? O gal patresti papildomai? Kazi kurios trasos dabar butu geriau Schultz ar sitos
user posted image ?
Atsakyti