QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 29, 11:03)
kas aš per augintoja, nesuprantu!
nagi apžiūrinėju savo kvietkas taip atidžiai, o čia.....
štai, kad ir cambria - įdedu skolintą foto, bet pas mane ji bordo labiau spalvos, sodresnė ir tamsesnė (kaip lorutės) http://www.theorchid...m...'Rayna'.jpg
ji buvo nužydėjusi, užsiaugino vaiką, vaikas subrandino bulvę, aš apžiūriu, džiaugiuos jau, kad bulvė sveika, graži, žiūriu, ar vendens netrūksta... ir šiandien, atsitiktinumo dėka, žvilgt, kad kažkas ne taip... ogi žiedstiebis kuo raudoniausias ir didžiausias, gal jau 20-25cm išaugęs žiūriu iš kur - ogi iš vaiko...
nesuprantu, kaip aš tas gėles prižiūriu???
vakar dendrobiai apsižiedavę, šiandien cambrija, kas rytoj????
nagi apžiūrinėju savo kvietkas taip atidžiai, o čia.....
štai, kad ir cambria - įdedu skolintą foto, bet pas mane ji bordo labiau spalvos, sodresnė ir tamsesnė (kaip lorutės) http://www.theorchid...m...'Rayna'.jpg
ji buvo nužydėjusi, užsiaugino vaiką, vaikas subrandino bulvę, aš apžiūriu, džiaugiuos jau, kad bulvė sveika, graži, žiūriu, ar vendens netrūksta... ir šiandien, atsitiktinumo dėka, žvilgt, kad kažkas ne taip... ogi žiedstiebis kuo raudoniausias ir didžiausias, gal jau 20-25cm išaugęs žiūriu iš kur - ogi iš vaiko...
nesuprantu, kaip aš tas gėles prižiūriu???
vakar dendrobiai apsižiedavę, šiandien cambrija, kas rytoj????
Viskas teisingai, taip ir turi būti - po aktyvaus augimo pavasarį - vasarą bulvinės subrandina bulves ir pražysta
QUOTE(odelija1 @ 2009 09 29, 11:23)
sveikos ,manau,kad prasideda orchideju zydejimo metas ,nes pasigirsiu pas mane dendrobis skleidzia ziedelius,orchidejos suaktyvejo ziedstiebius auginasi ir turiu viena siurpriza kuris tuoj tuoj suzydes,greit papozuosim,iki
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 29, 11:39)
o mano ascocenda, dėl kurios taip pergyvenau, išskleidė žiedukus... 1-1,5 cm skersmens, ne didesnius čia tai geras
Žiedeliai vandų ir askocendų dar paauga, padidėja nuo išsiskleidimo Askocendų būna mažesni, juk genų turi iš Ascocentrum. Dar - askocendos yra šiltesnės... T.y., reiklesnės šilumai