Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi jomis tema!

QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 27, 14:18)
Orchidėjų pumpurų kritimo priežastis retokai yra dėl vandens stygiaus  schmoll.gif
visų pirma - ar gėlė parnešta neseniai? Gal nešta iš parduotuvės į lauką? (kad ir iki mašinos) Tada viskas, jai tiek užtenka  biggrin.gif  supyksta ir po 1-7 dienų dėl nemalonių temperatūros pokyčių numeta pumpurus, kartais ir žiedus (o kartais nereaguoja)  ax.gif

Prieš sav gavau dovanų smile.gif Norisi gerai ja pasirūpint, todėl ir kyla daug klausimų.... Vandens neturėtų trūkt, mat žiedų nemeta, lapai standūs, prieš sav buvau pamerkusi į vandenį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduKu @ 2009 09 27, 12:15)
mergaitės, pas mano anytą phanelopsis turi 22 žiedus  blink.gif  iš toli pagalvojau, kad netikras  blush2.gif  atrodo nerealiai  bigsmile.gif

o pas mano anyta 48 ziedai per du ziedkocius bigsmile.gif bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 15:23)
Prieš sav gavau dovanų smile.gif Norisi gerai ja pasirūpint, todėl ir kyla daug klausimų.... Vandens neturėtų trūkt, mat žiedų nemeta, lapai standūs, prieš sav buvau pamerkusi į vandenį smile.gif

Tai daugiau ir nemirkyk mirksiukas.gif vistiek kambary dabar vėsoka ax.gif kol šaknys žalsvos, tol ramu cool.gif o ir šiaip, orchytės mieliau pakenčia kiek sausesnį substratą (vėlavimą laistyti), negu per daug drėgmės, ypač vėsiu oru blink.gif nes tada pelėsiai ir puviniai gresia doh.gif
Tai va, padėk į ramią kambario vietą, kur nebūtų skersvėjų ir panašių nemalonumų, ir smarkiai nesirūpink, tai ji žydės, žydės 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(rokinuke @ 2009 09 27, 15:27)
o pas mano anyta 48 ziedai per du ziedkocius  bigsmile.gif  bigsmile.gif

A pasiuto! doh.gif doh.gif doh.gif bigsmile.gif thumbup.gif Kad man taip wub.gif Nors... viena manoji, tokia gausiažiedė, susigalvojo naują žiedstiebį leisti (ant vieno buvo 23 ar pan. žiedai), tai jei taip antrą išleistų.... ax.gif bet va, tikrai, jos genetiškai jei užkoduotos gausiems žiedams, tai ir žydės bigsmile.gif Įdomios tos orchės.. wub.gif

Ambrozija, ar žinai, kad orchytei reikia draugės? mirksiukas.gif Teks ieškoti antros ir pasistatyti šalia lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 27, 15:27)
Ewutext, kokios sveikos atrodo vandos šaknys!  bigsmile.gif  Tikrai labai sveikinu, bus daug lengviau auginti  4u.gif

aciu aciu smile.gif na, siandien jai vazeles ieskosiu wink.gif
Atsakyti
QUOTE(mikuotuke @ 2009 09 27, 15:31)
Ambrozija, ar žinai, kad orchytei reikia draugės?  mirksiukas.gif  Teks ieškoti antros ir pasistatyti šalia  lotuliukas.gif

Kam jai draugė? ohmy.gif Gal užteks man ir vienos.... biggrin.gif
Atsakyti
O as pastebejau toki dalykeli, ar man cia vienai, ar ir jum taip yra g.gif
Kai parsinesu nauja augintine i namucius, tai visada nudziuna ir nukrenta po viena pumpuriuka ax.gif Ta prasme, nukrenta tas , kuris turetu sekantis skleistis, o toliau visi kiti puikiai auga, dideja ir prazysta g.gif
Ir galiu pasigirti biskuti blush2.gif , mano vargse pirkta uz 1.99lt. pradejo toliau auginti pumpuriukus thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2009 09 27, 18:27)
O as pastebejau toki dalykeli, ar man cia vienai, ar ir jum taip yra g.gif
Kai parsinesu nauja augintine i namucius, tai visada nudziuna ir nukrenta po viena pumpuriuka ax.gif Ta prasme, nukrenta tas , kuris turetu sekantis skleistis, o toliau visi kiti puikiai auga, dideja ir prazysta g.gif
Ir galiu pasigirti biskuti blush2.gif , mano vargse pirkta uz 1.99lt. pradejo toliau auginti pumpuriukus thumbup.gif

Kaip supratau pagal kitų parašymus, kad gėlytės adaptuojasi prie naujos aplinkos, todėl truputuką "stresuoja" ir numeta pumpurėlius, lapelius... o paskui vėl subujoja wink.gif

Džiaugiuos, kad pavyko išgelbėt gėlytę
thumbup.gif
Atsakyti
Ir dar toks klausimukas, gal jau kur ir yra rasyta, bet nepastebejau blush2.gif
Ar labai butina didele sviesa joms? Noreciau isigyt miniuke ir pastatyt i tokia vietele, kur man ji labai tiktu, tik ta vietele yra atokiau nuo lango ax.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2009 09 27, 18:47)
Ir dar toks klausimukas, gal jau kur ir yra rasyta, bet nepastebejau blush2.gif
Ar labai butina didele sviesa joms? Noreciau isigyt miniuke ir pastatyt i tokia vietele, kur man ji labai tiktu, tik ta vietele yra atokiau nuo lango ax.gif

Šioms gėlėms reikia šviesos, tačiau ne tiesioginių saulės spindulių. Orchidėjoms patinka šiluma, bet ne karštis, judantis oras, bet ne skersvėjis.
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 19:55)
Šioms gėlėms reikia šviesos, tačiau ne tiesioginių saulės spindulių. Orchidėjoms patinka šiluma, bet ne karštis, judantis oras, bet ne skersvėjis.

Aha, zinau, kad saules spinduliai joms isdegina lapelius ax.gif Tai reiskia, mano sugalvota vietele netiks jai verysad.gif O ten taip graziai tiktu maza orche wub.gif
Atsakyti
QUOTE(cavalli @ 2009 09 27, 18:59)
Aha, zinau, kad saules spinduliai joms isdegina lapelius ax.gif Tai reiskia, mano sugalvota vietele netiks jai verysad.gif O ten taip graziai tiktu maza orche wub.gif

Pasirodyk, kaip ji atrodo bigsmile.gif Savo mamai dovanojau vasarą smulkiažiedę margaspalvę orchidėją, sako, kad jas labai sunku pražydinti...
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 20:02)
Pasirodyk, kaip ji atrodo  bigsmile.gif Savo mamai dovanojau vasarą smulkiažiedę margaspalvę orchidėją, sako, kad jas labai sunku pražydinti...

Kad as dar neturiu mazyles, tik planavau isgyt kokia miniuke blush2.gif
O mano dabartines zydincios,didckes, yra idetos keli puslapiukai atgal ax.gif
Papildyta:
23 psl 4u.gif
Atsakyti