mergaitės, pas mano anytą phanelopsis turi 22 žiedus iš toli pagalvojau, kad netikras atrodo nerealiai
QUOTE(ViduKu @ 2009 09 27, 11:15)
mergaitės, pas mano anytą phanelopsis turi 22 žiedus iš toli pagalvojau, kad netikras atrodo nerealiai
Gerai prižiūri orchidėją, savo meilę atiduoda, tai ir apdovanojo grožiu
Tuoj nufotkinsiu savo gėlytę ir įkelsiu jums pasigrožėt ėsu naujokė tokių gėlių auginime, tai vis ieškau info, klausinėju
Štai manoji
QUOTE(pabirze @ 2009 09 27, 11:11)
o pas mane nežinoma katlėjai iš auginio vidurio kažkas lenda, taip norėčiau žiedo
greičiausiai vokas, linkiu, kad jame būtu ir pumpurai .
O man taip džiugu - maniškė Cattleya forbesii pradėjo skleisti žiedus, po kelių dienų visame grožyje nufotkinsiu ir parodysiu .
Mergaitės, jei pumpuriukai džiūna, krenta, vadinas, vandens per mažai? Bet šaknys dar žalsvos....
Ewutext, kokios sveikos atrodo vandos šaknys! Tikrai labai sveikinu, bus daug lengviau auginti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 13:03)
Gerai prižiūri orchidėją, savo meilę atiduoda, tai ir apdovanojo grožiu
Tuoj nufotkinsiu savo gėlytę ir įkelsiu jums pasigrožėt ėsu naujokė tokių gėlių auginime, tai vis ieškau info, klausinėju
vat būtent kad ne - ją tik kartais palaisto gėlytė auga balkone, ten vakarais ir rytais jau gana šalta, ir va tau
QUOTE(ViduKu @ 2009 09 27, 13:35)
vat būtent kad ne - ją tik kartais palaisto gėlytė auga balkone, ten vakarais ir rytais jau gana šalta, ir va tau
Čia radau vienoj orchidėjų svetainėj:
"Phalaenopsis orchidėjos nerekomenduojama laikyti lauke! Tik tais atvejais kai norite paskatinti žydėjimą ir kai nakties temperatūra lauke nenukrenta žemiau +16 laipsnių, galite kurį laiką palaikyti lauke. Tačiau vieta turi būti apsaugota nuo tiesioginių saulės spindulių, vėjo bei lietaus. Tuo laikotarpiu reikia apriboti laistymą. Jei pradeda formuotis žiedynas įneškite orchidėją į patalpą."
Vadinas, kad pražydėtų, joms reik didesnės temp kaitos?
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 14:37)
Čia radau vienoj orchidėjų svetainėj:
"Phalaenopsis orchidėjos nerekomenduojama laikyti lauke! Tik tais atvejais kai norite paskatinti žydėjimą ir kai nakties temperatūra lauke nenukrenta žemiau +16 laipsnių, galite kurį laiką palaikyti lauke. Tačiau vieta turi būti apsaugota nuo tiesioginių saulės spindulių, vėjo bei lietaus. Tuo laikotarpiu reikia apriboti laistymą. Jei pradeda formuotis žiedynas įneškite orchidėją į patalpą."
Ne, ne dėl to sakoma, kad įneštų į kambarį, o kad besiformuojantis žiedynas nesupyktų dėl orų kaitos (vistiek ir vasarą visko būna, pvz., nelabai palankių karštų dienų, po to šaltų ir vėjuotų)
Nors maniškės iki rugpjūčio vidurio buvo lauke, sėkmingai išleido žiedstiebius, negalinčios to padaryti, apsivaikavo, žodžiu, patiko joms
tačiau dabar laikyti net ir įstiklintam balkone visą parą tikrai per šalta
QUOTE(evers @ 2009 09 27, 12:33)
man labai patinka baltos...
Graži, kol dar šviežia pas mane O vėliau žiūrėsiu, kas išeis
mikuotuke, supratau
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 13:55)
Mergaitės, jei pumpuriukai džiūna, krenta, vadinas, vandens per mažai? Bet šaknys dar žalsvos....
Orchidėjų pumpurų kritimo priežastis retokai yra dėl vandens stygiaus
visų pirma - ar gėlė parnešta neseniai? Gal nešta iš parduotuvės į lauką? (kad ir iki mašinos) Tada viskas, jai tiek užtenka supyksta ir po 1-7 dienų dėl nemalonių temperatūros pokyčių numeta pumpurus, kartais ir žiedus (o kartais nereaguoja)
Šaknų nupuvimas gali būti taip pat priežastis, kad meta pumpurus, žiedus, lapus...
skersvėjis prie lango, šaltas oro gūsis, kenkėjai - dėl visų šių priežasčių gali nebebūti pumpurėlių
Mano bordinis grožis parneštas vieną pumpurą šiandien numetė kitas, atrodo žydės
Mergaitės, pamiršau vakar teko Aleksoto maximoj trumpai apibėgt orches- yra tų vyno spalvos, bordinių ant žemės prie gėlių-daržovių skyriuje sukrautos