Įkraunama...
Įkraunama...

Orchidėjų pirkimo ir gyrimosi jomis tema!

mergaitės, pas mano anytą phanelopsis turi 22 žiedus blink.gif iš toli pagalvojau, kad netikras blush2.gif atrodo nerealiai bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ViduKu: 27 rugsėjo 2009 - 11:32
QUOTE(ViduKu @ 2009 09 27, 11:15)
mergaitės, pas mano anytą phanelopsis turi 22 žiedus  blink.gif  iš toli pagalvojau, kad netikras  blush2.gif  atrodo nerealiai  bigsmile.gif

Gerai prižiūri orchidėją, savo meilę atiduoda, tai ir apdovanojo grožiu biggrin.gif

Tuoj nufotkinsiu savo gėlytę ir įkelsiu jums pasigrožėt smile.gif ėsu naujokė tokių gėlių auginime, tai vis ieškau info, klausinėju biggrin.gif
Atsakyti
Štai manoji smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 13:25)
Štai manoji smile.gif

user posted image

thumbup.gif man labai patinka baltos... wub.gif
Atsakyti
QUOTE(pabirze @ 2009 09 27, 11:11)
o pas mane nežinoma katlėjai iš auginio vidurio kažkas lenda, taip norėčiau žiedo g.gif

greičiausiai vokas, linkiu, kad jame būtu ir pumpurai 4u.gif .
O man taip džiugu - maniškė Cattleya forbesii pradėjo skleisti žiedus, po kelių dienų visame grožyje nufotkinsiu ir parodysiu wub.gif .
Atsakyti
Mergaitės, jei pumpuriukai džiūna, krenta, vadinas, vandens per mažai? unsure.gif Bet šaknys dar žalsvos....
Atsakyti
Ewutext, kokios sveikos atrodo vandos šaknys! bigsmile.gif Tikrai labai sveikinu, bus daug lengviau auginti 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 13:03)
Gerai prižiūri orchidėją, savo meilę atiduoda, tai ir apdovanojo grožiu biggrin.gif

Tuoj nufotkinsiu savo gėlytę ir įkelsiu jums pasigrožėt smile.gif ėsu naujokė tokių gėlių auginime, tai vis ieškau info, klausinėju biggrin.gif

vat būtent kad ne - ją tik kartais palaisto biggrin.gif gėlytė auga balkone, ten vakarais ir rytais jau gana šalta, ir va tau bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(ViduKu @ 2009 09 27, 13:35)
vat būtent kad ne - ją tik kartais palaisto biggrin.gif  gėlytė auga balkone, ten vakarais ir rytais jau gana šalta, ir va tau  bigsmile.gif

Čia radau vienoj orchidėjų svetainėj:

"Phalaenopsis orchidėjos nerekomenduojama laikyti lauke! Tik tais atvejais kai norite paskatinti žydėjimą ir kai nakties temperatūra lauke nenukrenta žemiau +16 laipsnių, galite kurį laiką palaikyti lauke. Tačiau vieta turi būti apsaugota nuo tiesioginių saulės spindulių, vėjo bei lietaus. Tuo laikotarpiu reikia apriboti laistymą. Jei pradeda formuotis žiedynas įneškite orchidėją į patalpą."

Vadinas, kad pražydėtų, joms reik didesnės temp kaitos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 14:37)
Čia radau vienoj orchidėjų svetainėj:

"Phalaenopsis orchidėjos nerekomenduojama laikyti lauke!  Tik tais atvejais kai norite paskatinti žydėjimą ir kai nakties temperatūra lauke nenukrenta žemiau +16 laipsnių, galite kurį laiką palaikyti lauke. Tačiau vieta turi būti apsaugota nuo tiesioginių saulės spindulių, vėjo bei lietaus. Tuo laikotarpiu reikia apriboti laistymą. Jei pradeda formuotis žiedynas įneškite orchidėją į patalpą."

Vadinas, kad pražydėtų, joms reik didesnės temp kaitos? g.gif

Ne, ne dėl to sakoma, kad įneštų į kambarį, o kad besiformuojantis žiedynas nesupyktų dėl orų kaitos (vistiek ir vasarą visko būna, pvz., nelabai palankių karštų dienų, po to šaltų ir vėjuotų) 4u.gif
Nors maniškės iki rugpjūčio vidurio buvo lauke, sėkmingai išleido žiedstiebius, negalinčios to padaryti, apsivaikavo, žodžiu, patiko joms bigsmile.gif
tačiau dabar laikyti net ir įstiklintam balkone visą parą tikrai per šalta schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(evers @ 2009 09 27, 12:33)
thumbup.gif man labai patinka baltos... wub.gif

Graži, kol dar šviežia pas mane biggrin.gif O vėliau žiūrėsiu, kas išeis blush2.gif

mikuotuke, supratau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ambrozija @ 2009 09 27, 13:55)
Mergaitės, jei pumpuriukai džiūna, krenta, vadinas, vandens per mažai?  unsure.gif Bet šaknys dar žalsvos....

Orchidėjų pumpurų kritimo priežastis retokai yra dėl vandens stygiaus schmoll.gif
visų pirma - ar gėlė parnešta neseniai? Gal nešta iš parduotuvės į lauką? (kad ir iki mašinos) Tada viskas, jai tiek užtenka biggrin.gif supyksta ir po 1-7 dienų dėl nemalonių temperatūros pokyčių numeta pumpurus, kartais ir žiedus (o kartais nereaguoja) ax.gif
Šaknų nupuvimas gali būti taip pat priežastis, kad meta pumpurus, žiedus, lapus...
skersvėjis prie lango, šaltas oro gūsis, kenkėjai - dėl visų šių priežasčių gali nebebūti pumpurėlių 4u.gif
Mano bordinis grožis parneštas vieną pumpurą šiandien numetė biggrin.gif kitas, atrodo žydės ax.gif

Mergaitės, pamiršau doh.gif vakar teko Aleksoto maximoj trumpai apibėgt orches- yra tų vyno spalvos, bordinių bigsmile.gif ant žemės prie gėlių-daržovių skyriuje sukrautos mirksiukas.gif
Atsakyti