Man portretas - tai Zmogaus fotgorafija.
mano galva, blogiausia pleskinti bile pleskinti. Kaip jau minejau anksciau, isplaukes fonas uz objekto ir bile kokia emocija ant snukucio - tai ne portretas. Fotgorafas turi gerai zinoti ir gerai suprasti, ka daro. Modelis - neturi reiksmes, nes jis tik "nekalta auka" portreto daryme. Taigi manau, kad portetas padaromas tiek placiu kampu, tiek siauru, jei kalbant apie technika. Aplinka reikalinga tiek, kiek ji gali itakoti is zmogaus issaukti Zmogu, reikalinga portretui. Ir nesvarbu, ar ji sukuriama, ar naturali, svarbu rezultatas (aplinka gali klastot, bet Zmogaus nesuklastosi:) ). Na ir svarbiausia momentas.. pvz., man per 10 sekundziu zmogus is esmes gali pasikeisti kelis kartus. Tai ir lauki, kol tos sekundes ateis
ką aš žinau...... kas yra neišraiškingas modelis? tas, kuris nepripažintas gražiu?
žinai begalę labai gražių žmonių, kurie yra absoliučiai nefotogeniški. ir begalę tų neypatingųjų, kurie fotografijoje tarsi su aura kažkokie, kitokie, įdomūs, SAVITI. aš nevengiu fotkint tų nelabai gražių, nes jie yra labai įdomūs.
o ko reikia portretui..? nežinau.. aš tai labai daug kalbuosi su žmonėmis, kuriuos fotkinu.. idealu būtų prieš tai be fotikų tiesiog papliurpti apie bet ką, kad žmogus atsipalaiduotų.. prijuokint labai sveika, atsipalaiduoja veido raumenys.. nes jei iškart fotkint - negausis, bent jau man. aš turiu bent minimaliai pažint žmogų. ir dar..
jis turi būti man mielas žmogus..
kiek esu fotkinus tų, kurie man nemieli arba dėl kurių buvo abejonių, negerumų kokių, arba per mažai informacijos apie jį turėjau - tai nieko negavosi.. momentas, aplinka irgi turi reikšmės, be abejo. bet nėra garantijos, kad pavyks tai išnaudoti tinkamai.
va todėl aš tikriausiai niekada negalėsiu fotkint pagal užsakymą..
yra žmonių, profesionalų, kurie iš bet ko išlauš gerą fotografiją. aš ne iš tų, man turi būti ryšys su žmogum, bent menkutė gija, siejanti mane ir jį. kartais turi rankose svajonių modelį, bet nuotraukose tarsi ne jis. ir tarsi ne Tu fotkinai. žiūri, kaip į kažką atsieto ir galvoji - pričiom čia aš??
)
ir.. kartu niekada nėra garantijos, kad viskas pavyks taip, kaip norisi. čia H. Newton'ui gal viskas visada galėjo pavykti..
prasviesejo siek tiek ... sudetingas reikalas ir net labai .
ne as ne grozi turejau omeny ... tiesiog charaktiskuma,sarma... ta kazka...