Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(sayonara @ 2009 09 24, 12:16)
tas įdomumo momentas įdomus. ar jis įdomus objektyviai, ar gal  jis įdomus tik fotografui ir jam netyčia (arba tyčia) pasiseka tai užfiksuoti? wink.gif
kas svarbesnis tikriausiai yra nenusakoma. svarbiausia tikriausiai modelio, fotografo, momento, nuotaikos ir aplinkos visuma ir tai, kad fototechnika tvarkingai suveikia taip, kaip reikia biggrin.gif
Ir dar ziurovas svarbus, vienas pamatys tai ko nepamato kitas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 24, 11:03)
Man portretas - tai Zmogaus fotgorafija.
mano galva, blogiausia pleskinti bile pleskinti. Kaip jau minejau anksciau, isplaukes fonas uz objekto ir bile kokia emocija ant snukucio - tai ne portretas. Fotgorafas turi gerai zinoti ir gerai suprasti, ka daro. Modelis - neturi reiksmes, nes jis tik "nekalta auka" portreto daryme.  Taigi manau, kad portetas padaromas tiek placiu kampu, tiek siauru, jei kalbant apie technika. Aplinka reikalinga tiek, kiek ji gali itakoti is zmogaus issaukti Zmogu, reikalinga portretui. Ir nesvarbu, ar ji sukuriama, ar naturali, svarbu rezultatas (aplinka gali klastot, bet Zmogaus nesuklastosi:) ). Na ir svarbiausia momentas.. pvz., man per 10 sekundziu zmogus is esmes gali pasikeisti kelis kartus. Tai ir lauki, kol tos sekundes ateis smile.gif

QUOTE(sayonara @ 2009 09 24, 11:07)
ką aš žinau...... kas yra neišraiškingas modelis? tas, kuris nepripažintas gražiu?

žinai begalę labai gražių žmonių, kurie yra absoliučiai nefotogeniški. ir begalę tų neypatingųjų, kurie fotografijoje tarsi su aura kažkokie, kitokie, įdomūs, SAVITI. aš nevengiu fotkint tų nelabai gražių, nes jie yra labai įdomūs.

o ko reikia portretui..? nežinau.. aš tai labai daug kalbuosi su žmonėmis, kuriuos fotkinu.. idealu būtų prieš tai be fotikų tiesiog papliurpti apie bet ką, kad žmogus atsipalaiduotų.. prijuokint labai sveika, atsipalaiduoja veido raumenys.. nes jei iškart fotkint - negausis, bent jau man. aš turiu bent minimaliai pažint žmogų. ir dar.. blush2.gif  jis turi būti man mielas žmogus..smile.gif kiek esu fotkinus tų, kurie man nemieli arba dėl kurių buvo abejonių, negerumų kokių, arba per mažai informacijos apie jį turėjau - tai nieko negavosi.. momentas, aplinka irgi turi reikšmės, be abejo. bet nėra garantijos, kad pavyks tai išnaudoti tinkamai.

va todėl aš tikriausiai niekada negalėsiu fotkint pagal užsakymą..smile.gif

yra žmonių, profesionalų, kurie iš bet ko išlauš gerą fotografiją. aš ne iš tų, man turi būti ryšys su žmogum, bent menkutė gija, siejanti mane ir jį. kartais turi rankose svajonių modelį, bet nuotraukose tarsi ne jis. ir tarsi ne Tu fotkinai. žiūri, kaip į kažką atsieto ir galvoji - pričiom čia aš?? smile.gif)

ir.. kartu niekada nėra garantijos, kad viskas pavyks taip, kaip norisi. čia H. Newton'ui gal viskas visada galėjo pavykti..biggrin.gif

dekui 4u.gif prasviesejo siek tiek ... sudetingas reikalas ir net labai .

ne as ne grozi turejau omeny ... tiesiog charaktiskuma,sarma... ta kazka...

Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 24, 12:20)
na vat kaip smile.gif tai patenkinai?
o ka tu galvoji apie tai, kad juodaodzius vadina negrais ir ar toleruoji gejus, ju viesuma?
Aciu, siuo klausimu nuomones neturiu biggrin.gif
Atsakyti
iš kūdros šviežiai įstrigęs pvz., kaip neatskleistas ir neišnaudotas modelis
http://fotokudra.lt/...p...topd&page=1
Atsakyti
Sayonara, pasidalink ką, kur perki Adox šiuo metu?
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2009 09 22, 19:08)
Nedidele dalis vakarykscio rezultato smile.gif

1 ir 3 nuostabios thumbup.gif
spalvos man nerealios wub.gif ir fonas fainai plaunamas wub.gif

QUOTE(_ms_ @ 2009 09 23, 11:58)
p.s. jei kuri neargumentuotai musit Ediper, ateis pilnatis be eiles  lotuliukas.gif

lotuliukas.gif

QUOTE(Grethenn @ 2009 09 23, 12:02)
Na dar pora mano skenduoles zolese smile.gif

1 thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 24, 10:36)
Sayonara, pasidalink ką, kur perki Adox šiuo metu?

šiuo metu jų neperku, paskutinė viena gal juosta liko. paskutiniai buvo iš fotoimpex.de per andriuska.
daugiau man rodos aš jų neimsiu. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 24, 10:38)

daugiau man rodos aš jų neimsiu.  doh.gif

Kodėl taip nusprendei?
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 24, 10:39)
Kodėl taip nusprendei?

procentras procentru, bet su adoksu nemažai bėdos kas kartą.
be to, yra ir pigesnių ne prastesnių - pvz., rollei retro 400, agfa apx 400
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2009 09 23, 15:51)
norejau paklausti,o jus nepavargstat nuo kokybes? nuo visu spindinciu akiu ir graziai sudeliotu kompoziciju?
man tiesiog smalsu  blush2.gif

as tai ne blush2.gif nei nuo kitu, nei nuo savo -cia itin retai buna blush2.gif nesugebu/neturiu su kuo/ir t.t. ax.gif blush2.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 09 23, 16:21)

Tik aš čia sau galvoju, kaip suprasti tai, kad dauguma persimetė ant juostos. Ar čia mada kokia užėjo, ar čia lygis kažkoks pasiektas  g.gif  Ir FK jei tik matosi juostos rėmelis tai jau ir fota visiems atrodo kažkokia ypatinga, nors iš tikro š... paskutinis.

drinks_cheers.gif nesenai toki kl norejau iskelt irgi tongue.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 24, 10:40)
procentras procentru, bet su adoksu nemažai bėdos kas kartą.
be to, yra ir pigesnių ne prastesnių - pvz., rollei retro 400, agfa apx 400

aišku...na, aš visai neblogos nuomonės apie Adox'ą, bet iš fotoimpexo man nepavyko užsisakyti. Agfa irgi gerai - sutinku, tik ilgiau ryškinasi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2009 09 24, 10:45)
aišku...na, aš visai neblogos nuomonės apie Adox'ą, bet iš fotoimpexo man nepavyko užsisakyti. Agfa irgi gerai - sutinku, tik ilgiau ryškinasi  biggrin.gif

o kodėl nepavyko? nebeturi jie?
Atsakyti