grethenn, turiu klausima. Va man labai idomu pasidare. Sayonarai parasei, kad "portretas niekuom neypatingas". Taigi noredamas labiau tave suprasti is tavo eiles laiskeliu (nuotrauku vertinimo kriterijai, estetikos suvokimas, apskritai apie tavo fotografija), noriu paklausti: kuom ypatingi tavo pries tai ideti portretai (kur sviesiaplauke zolese ir sakelese). Tavo nuomone....
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 24, 11:39)
as vertinu daugiausia nuotrauka. Autorius man nesvarbu (aisku su mazom isimtim del atitinkamu salygu).
Esate isskirtinis variantas Bet apie dauguma to nepasakyciau.
Pastebejau, kad ir pati rasydama komentara atsizvelgiu i tai kas nuotraukos autorius, vertinui bendram autoriaus fotografiniam kontekste, galiu parasyti kuri nuotrauka geriausia, bet realiai galbut man visos eilines. Susimasciau, ar tos pagyros is vis ko nors vertos, kiek objektyvumo cia lieka, kiek atvirumo.. ir apskritai kaip galima kreipti demesi i komentara zmogaus fotografija matancio visai kitu kampu.
Na zodziu isliejau minti garsiai galite nekreipt demesio, nuspresiu pati kas man daryt dabar
Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 24, 11:53)
noriu paklausti: kuom ypatingi tavo pries tai ideti portretai (kur sviesiaplauke zolese ir sakelese). Tavo nuomone....
Niekuo.. To ko siekiau - nepasiekiau
nuostabus Sayonaros portretai ir AM idetas t.p. patiko
as dabar suku galva ko reikia tokiam portretui ? nzn .. ar galima is neisraiskingo zmogaus isspausti kazka? ar tiesiog reikia laukti tinkamo momento ar sukurti kazkokia aplinka ... ar tiesiog ieskoti sarmisku,kalbanciu modeliu ?
ar cia viska esme yra fotografe ir modelis neturi reiksmes?
sorry uz toki pradinukiska klausima
as dabar suku galva ko reikia tokiam portretui ? nzn .. ar galima is neisraiskingo zmogaus isspausti kazka? ar tiesiog reikia laukti tinkamo momento ar sukurti kazkokia aplinka ... ar tiesiog ieskoti sarmisku,kalbanciu modeliu ?
sorry uz toki pradinukiska klausima
QUOTE(Grethenn @ 2009 09 24, 11:54)
Niekuo.. To ko siekiau - nepasiekiau
aciu uz atsakyma.
QUOTE(Peperoni @ 2009 09 24, 11:49)
dabar mastau, kaip as ten dariau...
Aciu, dabar daejo! reikes meginti, jei upo bus QUOTE(ediper @ 2009 09 24, 11:54)
As manau, kad modelis turi labai didele reiksme, dar ir modelio "apipavidalinimas" QUOTE(ediper @ 2009 09 24, 11:54)
Man portretas - tai Zmogaus fotgorafija.
mano galva, blogiausia pleskinti bile pleskinti. Kaip jau minejau anksciau, isplaukes fonas uz objekto ir bile kokia emocija ant snukucio - tai ne portretas. Fotgorafas turi gerai zinoti ir gerai suprasti, ka daro. Modelis - neturi reiksmes, nes jis tik "nekalta auka" portreto daryme. Taigi manau, kad portetas padaromas tiek placiu kampu, tiek siauru, jei kalbant apie technika. Aplinka reikalinga tiek, kiek ji gali itakoti is zmogaus issaukti Zmogu, reikalinga portretui. Ir nesvarbu, ar ji sukuriama, ar naturali, svarbu rezultatas (aplinka gali klastot, bet Zmogaus nesuklastosi:) ). Na ir svarbiausia momentas.. pvz., man per 10 sekundziu zmogus is esmes gali pasikeisti kelis kartus. Tai ir lauki, kol tos sekundes ateis
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 24, 11:56)
o as noreciau paklausti ar esi kada pagyres koki nors skaitmenini kadra? Jei cia nepasitaike tokio gerio, gal is kokiu zymesniu autoriu galetum pateikti koki pvz?Cia as ne prie ko, save nuomones, del savu kadru nepakeiciau:))
QUOTE(ediper @ 2009 09 24, 09:54)
ką aš žinau...... kas yra neišraiškingas modelis? tas, kuris nepripažintas gražiu?
žinai begalę labai gražių žmonių, kurie yra absoliučiai nefotogeniški. ir begalę tų neypatingųjų, kurie fotografijoje tarsi su aura kažkokie, kitokie, įdomūs, SAVITI. aš nevengiu fotkint tų nelabai gražių, nes jie yra labai įdomūs.
o ko reikia portretui..? nežinau.. aš tai labai daug kalbuosi su žmonėmis, kuriuos fotkinu.. idealu būtų prieš tai be fotikų tiesiog papliurpti apie bet ką, kad žmogus atsipalaiduotų.. prijuokint labai sveika, atsipalaiduoja veido raumenys.. nes jei iškart fotkint - negausis, bent jau man. aš turiu bent minimaliai pažint žmogų. ir dar.. jis turi būti man mielas žmogus.. kiek esu fotkinus tų, kurie man nemieli arba dėl kurių buvo abejonių, negerumų kokių, arba per mažai informacijos apie jį turėjau - tai nieko negavosi.. momentas, aplinka irgi turi reikšmės, be abejo. bet nėra garantijos, kad pavyks tai išnaudoti tinkamai. dar.. aš turiu PATI panorėti jį fotkinti, o ne kad jis manęs paprašytų.. aš turiu jame kažką pamatyti, kas mane patrauktų ir suintriguotų tai užfiksuoti.
va todėl aš tikriausiai niekada negalėsiu fotkint pagal užsakymą..
yra žmonių, profesionalų, kurie iš bet ko išlauš gerą fotografiją. aš ne iš tų, man turi būti ryšys su žmogum, bent menkutė gija, siejanti mane ir jį. kartais turi rankose svajonių modelį, bet nuotraukose tarsi ne jis. ir tarsi ne tu fotkinai. žiūri, kaip į kažką atsieto ir galvoji - pričiom čia aš?? )
ir.. kartu niekada nėra garantijos, kad viskas pavyks taip, kaip norisi. čia H. Newton'ui gal viskas visada galėjo pavykti..
QUOTE(Grethenn @ 2009 09 24, 12:04)
o as noreciau paklausti ar esi kada pagyres koki nors skaitmenini kadra? Jei cia nepasitaike tokio gerio, gal is kokiu zymesniu autoriu galetum pateikti koki pvz?
Cia as ne prie ko, save nuomones, del savu kadru nepakeiciau:))
Cia as ne prie ko, save nuomones, del savu kadru nepakeiciau:))
Tu klausi apie mano isorinius veiksmus - t.y. apie pagyrima. Klausimas visiskai ne apie fotgorafija. Lyg vertintum mano paties asmenines savybes. Ar pagyres - neatsimenu, bet kad patiko - tai taip. "Zymesniu" autoriu neatsiminsiu taip greitai, nes, kaip jau minejau, as akcentuojuosi labiau ant fotografiju, o ne ant autoriu. Kaip ir muzika vieni klauso del zodziu, kiti del melodijos.
QUOTE(sayonara @ 2009 09 24, 12:07)
ką aš žinau...... kas yra neišraiškingas modelis? tas, kuris nepripažintas gražiu?
Man tai tas israiskingumas visai nesusijes su groziu, kaip pati minejai modelis turi buti kazkuo idomus Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2009 09 24, 12:08)
Klausimas visiskai ne apie fotgorafija. Lyg vertintum mano paties asmenines savybes. Ar pagyres - neatsimenu, bet kad patiko - tai taip. "Zymesniu" autoriu neatsiminsiu taip greitai, nes, kaip jau minejau, as akcentuojuosi labiau ant fotografiju, o ne ant autoriu. Kaip ir muzika vieni klauso del zodziu, kiti del melodijos.
istikruju klausimas buvo visiskai ne apie fotografija o apie tamsos supratima, jeigu galim pavadinti tai taip - asmenines savybes Cia tik idomumo delei, mano smalsumui patenkinti
QUOTE(Grethenn @ 2009 09 24, 10:11)
Man tai tas israiskingumas visai nesusijes su groziu, kaip pati minejai modelis turi buti kazkuo idomus
tas įdomumo momentas įdomus. ar jis įdomus objektyviai, ar gal jis įdomus tik fotografui ir jam netyčia (arba tyčia) pasiseka tai užfiksuoti?
kas svarbesnis tikriausiai yra nenusakoma. svarbiausia tikriausiai modelio, fotografo, momento, nuotaikos ir aplinkos visuma ir tai, kad fototechnika tvarkingai suveikia taip, kaip reikia
QUOTE(Grethenn @ 2009 09 24, 12:15)
istikruju klausimas buvo visiskai ne apie fotografija o apie tamsos supratima, jeigu galim pavadinti tai taip - asmenines savybes Cia tik idomumo delei, mano smalsumui patenkinti
na vat kaip tai patenkinai?
o ka tu galvoji apie tai, kad juodaodzius vadina negrais ir ar toleruoji gejus, ju viesuma?