Įkraunama...
Įkraunama...

Mokomės fotografuoti

QUOTE(Nikkė @ 2009 09 23, 16:12)
O mano Canonas sugedo. Error 99: Shooting is not possible. Turn the power switch to <off> and <on> again or re-install the battery.
Atia atia fotografavime bent jau kokiam meneseliui. cray.gif

mano irgi rodė kažką tokio (dėl klaidos skaičiaus nesu tikra, bet tekstas tas pats), man padėjo akumo ištraukimas g.gif o taviškis visai nekvepuoja? čia tas naujas 50D?

QUOTE(ediper @ 2009 09 23, 16:51)
norejau paklausti,o jus nepavargstat nuo kokybes? nuo visu spindinciu akiu ir graziai sudeliotu kompoziciju?
man tiesiog smalsu  blush2.gif

ir aš prie tos daugumos kur ta kokybė vis dar siekiamybė smile.gif

QUOTE(Kaktuke @ 2009 09 23, 17:21)
Tik aš čia sau galvoju, kaip suprasti tai, kad dauguma persimetė ant juostos. Ar čia mada kokia užėjo, ar čia lygis kažkoks pasiektas  g.gif  Ir FK jei tik matosi juostos rėmelis tai jau ir fota visiems atrodo kažkokia ypatinga, nors iš tikro š... paskutinis.

va tas garbinimas kartais perdėtas tai mane irgi erzina. Taip, juosta kitaip perteikia erdvę, duoda kažkokio gyvumo nuotraukom. Bet tai nereiškia kad kiekvienas kadras padarytas juosta yra šedevras doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 09 23, 18:05)
aš tai ir tokio neturiu hihihi.gif nes ten reik dėt kokybiškus kadrus biggrin.gif o pas mane pagrinde vėjai smile.gif

tai kad nebūtinai, aš jame seniausiai šiaip sau, kad nuotraukas galėčiau parodyt užsiregistravau ir tiek. Pilna visko ten biggrin.gif O kad kažkas ten dar ir bendrauja išvis tik neseniai atradau.

Va vienas FK narys iliustravo kitam "koks ten lygis", parodydamas savo problemą - t.y. kokias linijas ėmė piešt jo fotikas:
http://www.flickr.co...N04/3836023999/

įvertinimas (pirmas) - puiku ! biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo hi :): 23 rugsėjo 2009 - 17:35
norejau paklausti,o jus nepavargstat nuo kokybes? nuo visu spindinciu akiu ir graziai sudeliotu kompoziciju?
man tiesiog smalsu  blush2.gif

mane kartais knisa sterilumas nuotraukose. bet kartais. dėl akių - kiek aš atsimenu g.gif mūsų temoj kaip ir nebuvo masinės akių blizginimo ligos. aš iki šiol to nemoku daryt. tarkim dabar skiriu du dalykus. sesijas už pinigus ir šiaip fotkinimą. tai pirmos turi būti būt kokybiškos ir fokusas turi būt ten, kur jis turi būt IMHO. o antros - tai gali būt visokiausios.

QUOTE(Kaktuke @ 2009 09 23, 17:21)
Tik aš čia sau galvoju, kaip suprasti tai, kad dauguma persimetė ant juostos. Ar čia mada kokia užėjo, ar čia lygis kažkoks pasiektas  g.gif  Ir FK jei tik matosi juostos rėmelis tai jau ir fota visiems atrodo kažkokia ypatinga, nors iš tikro š... paskutinis.

tai tik įsivaizdavimas, kad perėjai į kitą lygį laugh.gif bet šiaip jo. tokią tendenciją aš ir pastebėjau smile.gif

QUOTE(valanda @ 2009 09 23, 17:45)
Klausimuks(irgi matyt aptartas kakur). Kaip gana nesviesiame kambaryje, nesukeliant ISO iki begalybes padaryt gan kokybiska zmogaus fotke. Arba pvz. baznycioje...

tik keliant ISO. bet taigi nėr jau taip baisiai blogai tas triukšmas.

QUOTE(ediper @ 2009 09 23, 17:52)
nu sorry!  biggrin.gif pasirodo visi fotkina nekokybiskai  blink.gif  biggrin.gif o va kai pereini per flikr'o albumus,kazkaip ne taip atrodo   ax.gif  smile.gif

nu taigi reik pakoketuot laugh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 23 rugsėjo 2009 - 18:05
QUOTE(bite maja @ 2009 09 23, 19:03)
tik keliant ISO. bet taigi nėr jau taip baisiai blogai tas triukšmas.

Na, spalvotoje skaitmenoje, as su juo nesusitvarkau fool.gif . Dar dar, jei keist i JB. Bet daznai gaunu pastabu, jog "bjaurus skaitmeninis triuksmas" doh.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 23, 16:51)
pateik to š.. pavyzdžių. 4u.gif

neginu juostos,

negaliu nesutikti, viskas pasakyta thumbup.gif kai tik užmatysiu FK kokią nesąmonę (mano blond supratimu) pasidalinsiu, kad nesiknisti dabar.

Man irgi labai gražu juostiniai kadrai, tikrai stebiuosi kokį gylį galima išgauti nuotraukoje, tačiau sergu aš skaidriomis, "smeigtuko" aštrumo nuotraukomis ir greitai negalvoju pasveikti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Degutė @ 2009 09 23, 17:46)

oo, sveika smile.gif
blykstę naudoju retkarčiais. bet nieko naudingo tikrai nepatarsiu  ax.gif dažnai tik auto režimu, bet dedu difuzorių, sukinėju. o labiausiai mėgstu AV režime (diafragmos turbūt čia prioritetas), kai ilgesnis išlaikymas ir suveikus blykstei dar eksponavimas tęsiasi smile.gif kartais bandau reguliuot stiprumą, bet tai "metodom naučnogo tykanija" biggrin.gif tiesiog žiūriu rezultatą ir koreguoju.
]

Sveika Degute, Kaip gerai, kad atsiliepei 4u.gif . Na nors kiek isgirdau. Mane domina tie difuzeriai. Buna tokie daikciukai, kurie nesimauna ant blykstes, o atspindi blykstelejima. Kazkaip tvirtinasi prie blykstes. Kur juos gaut ir kaip pritaisyt. Maza balta plokstele. Na, isivaizduojat apie ka as sneku. Jei uzknisau su savo klausimais, taip ir sakykit lotuliukas.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(valanda @ 2009 09 23, 19:06)
Na, spalvotoje skaitmenoje, as su juo nesusitvarkau fool.gif . Dar dar, jei keist i JB. Bet daznai gaunu pastabu, jog "bjaurus skaitmeninis triuksmas" doh.gif

dar būna programų, kurios nuima... bet jos veidus padaro gan plastmasinius. tokius biški glamūrnus biggrin.gif
man tai visai patinka tarkim whitesmoke studio triukšmingos foto arba jeff ascough.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2009 09 23, 17:51)
pateik to š.. pavyzdžių. 4u.gif

neginu juostos, nes tikrai dažni atvejai, kad vien dėl to, kad foto juostinė, jos autorius tikisi kažkokio ypatingo įvertinimo.  ir jo GAUNA. bet kalbėkim faktais - kas iš FK juostinių foto sulaukė ypatingo įvertinimo būdamas paskutiniu š..? smile.gif

man asmeniškai šūdai, kuriuos matau kūdros topuose, dažniau būna skaitmeniniai negu juostiniai. o tikrai šūdinas juostinis kadras gal vis tik nė vienas, mano galva, nėra puikavęsis topuose. taip, jie gauna gerus pradinius įvertinimus - iš "savų", bet į topus juostiniai šūdai nelipa - pernelyg daug žmonių yra itin skeptiškai nusiteikę dėl juostos. šis skepticizmas išnyksta, kai kadras yra tikrai geras, o tada jau nelieka skirutmo, juosta ar skaitmena.

be abejo, yra "gildijos", kurių nariai duoda gerus balus vien todėl, kad kadras juostinis, o ne skaitmeninis, tai neteisinga. aš asmeniškai jaučiu silpnybę juostai, taip, neneigsiu, bet nė karto neįvertinau teigiamai tų atvejų, kai iš šūdo spaudžiama varškė.

dar vienas dalykas, tai, kas Tau, man, bitei, ediper, ms ir visiems kitiems atrodo šūdas arba nešūdas, nebūtinai tokie ir yra. ir tikrai nebūtinai juostiniai kadrai yra nešūdas, o skaitmeniniai šūdas, ir atvirkščiai.

jeigu kas manys, kad ginu juostą - sustokit, paskaitykit iš naujo ir nusiraminkit. jeigu kas manys, kad ketinu konfliktuoti - apsigalvokit, nes neketinu. jeigu kas manys, kad šita diskusija yra kažkuria dalimi nauja - man rodos, klystat. vėl viskas iš pradžių, tik tikėtina, kad po jos, jei ji tęsis, vėl kas nors liks įskaudintas, nesuprastas arba kur nors išeis, iš kur sunku būna grįžti smile.gif
tad gal pačioje užuomazgoje ją pasmaugiam, kaip sakot? smile.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif Matyt, vienintelis mano skaitytas postas, kuriame zodis "sudas" pavartotas tiek daug kartu, ir visus juos labai taikliai ir prasmingai lotuliukas.gif lotuliukas.gif . Te, imk 4u.gif
Papildyta:
QUOTE(bite maja @ 2009 09 23, 19:10)
dar būna programų, kurios nuima... bet jos veidus padaro gan plastmasinius. tokius biški glamūrnus  biggrin.gif
man tai visai patinka tarkim whitesmoke studio triukšmingos foto arba jeff ascough.

Jo, Bitute. Tokia funkcija yra ir paciame aparate, bet nuotrauka tarsi susintetina, islieja.Tokia pasidaro , blogaja to zodzio prasme, tapybiska.
Atsakyti
QUOTE(bite maja @ 2009 09 23, 18:03)

*tai tik įsivaizdavimas, kad perėjai į kitą lygį  laugh.gif bet šiaip jo. tokią tendenciją aš ir pastebėjau smile.gif
**tik keliant ISO. bet taigi nėr jau taip baisiai blogai tas triukšmas. 

*sutinku, kad tai tikrai turėtų būti perėjimas į aukštesnį lygį.

**o aš jau tikėjausi, kad yra koks stebuklingas būdas apie kurį aš nieko nežinau biggrin.gif

p.s. koks populiarumas temos lotuliukas.gif
Atsakyti
man tiesiog smalsu 

hm.... g.gif dabar susimasciau biggrin.gif kazkaip manau, kad man dar labai toli iki to g.gif
jei labai noriu padurniuot - einu durniuot biggrin.gif va pvz su tuo heliosu - totalus briedas hihihi.gif - bet man patinka biggrin.gif

QUOTE(valanda @ 2009 09 23, 17:45)
Klausimuks(irgi matyt aptartas kakur). Kaip gana nesviesiame kambaryje, nesukeliant ISO iki begalybes padaryt gan kokybiska zmogaus fotke. Arba pvz. baznycioje...

tai atveri diafragma ir keli iso... ax.gif

p.s. kaip tik skaitinejau sena tema, tai maciau Tavo postus, dar pagalvojau, kodel Taves darbar ner biggrin.gif

QUOTE(Degutė @ 2009 09 23, 18:05)
aš tai ir tokio neturiu hihihi.gif nes ten reik dėt kokybiškus kadrus biggrin.gif o pas mane pagrinde vėjai smile.gif

na jau, na jau biggrin.gif

p.s. beje akiu ryskint ir blizgint ir as nemoku biggrin.gif o gal reiktu? biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Peperoni: 23 rugsėjo 2009 - 18:18
Atrodo sugrizau. Jus kaip narkotikas. Buvau metus(nespecialiai ir ne is piktos valios:)), pabandziau vel ir nebegaliu sustot lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Papildyta:
QUOTE(Peperoni @ 2009 09 23, 19:16)

tai atveri diafragma ir  keli iso... ax.gif

p.s. kaip tik skaitinejau sena tema, tai maciau Tavo postus, dar pagalvojau, kodel Taves darbar ner biggrin.gif

Aciu, uz sureagavima i mano klausimuka. Matai , diafragmos kartais nesinori labai atidarinet, detaliu kokiu geidziama. O iso, kaip jau minejau, mane is proto varo. Kito var., kaip supratau nera.

Jau esu. Imk 4u.gif
Atsakyti
ediper, man atrodo padarei 2 gerus dalykus, bet nez, ar pati supratai, kame tas geris. nu apie juosta atskira sneka, o va kad forma atradai tai tas ir buvo svarbu tuose tavo kadruose. Turinys man pasirode mazai vertingas, bet kai kam patiko - tas ne taip svarbu - ka nori, ta fotkini. Svarbu kad gali manipuliuoti forma siekdama rezultato. Man atrodo, kad pradedantys fotografuoti gan velai sitai atranda.

ir klausimas ne apie juosta/skaitmena, kokybe/nekokybe, bet apie tai Ka ir kokiu Budu fotkinti. Nu taigi, akivaizdu, kad ne kiekviena nestuke ar vestuvininkai supras pinholines antikokybiskas ju pilvo fotkes, ir kad sterili ir nuglamurinta asmenine/egzistencine/busenu/ieskanti/nez kaip pavadinti fotografija mazu keistai atrodys. nu viskam savo laikas ir vieta. bet kartojas jau cia viskas irnesakyk.gif

Peperoni, kodel briedas su Heliosu g.gif neseniai turiu, bet l.graziai jis tuos burbuliukus savo man susuka
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gaziulka: 23 rugsėjo 2009 - 18:22