Įkraunama...
Įkraunama...

"Yamaha" muzikos mokykla (Vilnius)

QUOTE(Treja @ 2010 04 09, 23:54)
Be abejonės drinks_cheers.gif . Kaip ir visose mokyklose, viskas priklauso nuo mokytojo, jo požiūrio į darbą, santykio su vaikais. Neduok dieve, papulsit pas tokią mokytoją kaip aš lotuliukas.gif , praktiškai vaikas bus suluošintas lotuliukas.gif  doh.gif ,užtat ir bijo pvz. vaižgantė leist lotuliukas.gif  Nu žodžiu...pasilinksminau prieš miegą cool.gif Viskas. Apie Yamahą arba gerai, arba nieko cool.gif

Man susidarė įspūdis, kad Jūsų postas dvelkia pagieža... Atsiminimai iš muzikos (valstybinės) mokyklos - kaip mokytoja liniuote mušdavo per pirštus, kad, grodama pianinu, padaryčiau "Pifo būdelės" padėtį. Na, nelabai kokie atsiminimai.. Mano vaikui tokių atsiminimų iš Yamahos nebus smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo visokio skonio pupelės: 09 balandžio 2010 - 23:26
QUOTE(laskatarija @ 2010 04 10, 00:12)
O jusu priesiskumas YAMAHAI– izvelgiu tik konkurencija.

Blogai įžvelgiat smile.gif Nesu visiškai priešiška, tik bandžiau padiskutuot apie mokymo grot kokybę arba galimybę mokyt kokybiškai, turint omeny Yamahos metodiką. Ir... patyriau visišką fiasko - tapau neaišku kokia mokytoja, įžeidžia ir pagiežinga unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2010 04 09, 10:26)
Sutinku,  jei tėvai nori ,kad vaikui teiktų  tik džiaugsmą muzikavimas, tarpusavio bendravimas, tai taip, Yamaha puikiai tam tinka drinks_cheers.gif

Kai pradėjau leisti dukrą į "Yamahą" m-lą, tai norėjau tik to drinks_cheers.gif Bet dabar..susimąsčiau..prabudo tas mano perfekcionizmas 'o kodėl ne geriau?'

Nesakau, kad "Yamaha" yra blogai schmoll.gif , bet mano (beje visiškos analfabetės muzikoje ir mene blush2.gif ) požiūriu - kažkaip nepakankama unsure.gif Kai nuslūgo džiaugsmingas įkarštis, jog mano vaikui viena ranka gaunasi pabarškinti per 6 klavišus kažką pan. į suprantamą melodiją, pagalvojau, kad norėčiau vaikui suteikti ..kaip čia pasakyti - gal kažką daugiau...Aš žiūriu kaip ji mokinasi groti, supratimo neturiu, bet vidinė nuojauta kužda - ne taip..ne taip lieti klavišus, ne taip rankutę laikai ir pan., ir pati pamokyti negaliu, nes nežinau kaip reikia..
O dabar viską perskaičiusi, supratau, kad nesu vienintelė ieškanti kažko daugiau blush2.gif

Dėmesio mokytoja tikrai skiria, tikrai labai viskas thumbup.gif , dar ir nuo vaiko priklauso. Pvz. iš maniškės reikia 'reikalauti'..ji imli, ji gan gabi, bet jai pačiai nieko nereikia..tačiau su mielu noru ir uoliai viską padaro prašoma..

Ne, į muzikos mokyklą neplanuoju dar leisti..kažkaip nedrąsu ir bandyti, 'nepriaugom' nei dukra, nei aš turbūt blush2.gif , bet galvoju ieškoti mokytojos dažnesnėms ir individualioms pamokoms rolleyes.gif "Yamaha" paliksiu kol kas, bet manau pamačiusi skirtumą pati dukra pasirinks kas jai artimiau ax.gif

Nežinau kur paklausti..nuo ko pradėt? Teirautis ką baigusi mokytoja, kažkokių rekomendacijų? blush2.gif Treja, gal galit patarti, kaip įsitikint, kad individualios pamokos ne pas diletantą? unsure.gif

Atsakyti
QUOTE(visokio skonio pupelės @ 2010 04 09, 23:14)
Man susidarė įspūdis, kad Jūsų postas dvelkia pagieža... Atsiminimai iš muzikos (valstybinės) mokyklos - kaip mokytoja liniuote mušdavo per pirštus, kad, grodama pianinu, padaryčiau "Pifo būdelės" padėtį. Na, nelabai kokie atsiminimai.. Mano vaikui tokių atsiminimų iš Yamahos nebus  smile.gif

Kad seniau visose mokyklose, ne tik muzikos, mušdavo su liniuote per rankas biggrin.gif Jei laikotės tokios nuomonės, tikriausiai ir į paprastą vidurinę privačią mokyklą vedate? ax.gif
Seniau ir privačių muzikos mokyklų nebūdavo, jei pamenate... Dabar smurto nėra valstybinėse įstaigose. Dėl to mažiausiai reikėtų jaudintis biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(laskatarija @ 2010 04 09, 23:12)
O jusu priesiskumas YAMAHAI– izvelgiu tik konkurencija.

Jokio priešiškumo Tejos pasisakymuose nematau schmoll.gif
Tiesiog žmogus profesionalas pasisakė, kad YAMAHA vaikų profesionaliai nemoko groti. Kiek YAMAHOS mokykloje yra mokytojų, turinčių kažkokių tarptautinių pripažinimų, laimėjimų? PVZ, mano mokytoja grojo tik kažkokioje niekam nežinomoje grupėje.

Beja, labai ačiū Tejai už šį pasisakymą, suteikėte daug naudingos info 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo renatyte.r: 10 balandžio 2010 - 09:14
QUOTE(Treja @ 2010 04 09, 23:30)
Blogai įžvelgiat smile.gif Nesu visiškai priešiška, tik bandžiau padiskutuot apie mokymo grot kokybę arba galimybę mokyt kokybiškai, turint omeny Yamahos metodiką. Ir... patyriau visišką fiasko - tapau neaišku kokia mokytoja, įžeidžia ir pagiežinga unsure.gif

Manau, kad tokiomis temomis vertėtų diskutuoti su muzikos mokytojais, o ne su mamomis, leidžiančiomis savo atžalas į "Yamahą". Aš būtent pagiežą ir pastebėjau, o ne geranoriškumą.
Mano draugės dukra mokosi B.Dvariono muzikos mokykloje, smuiko klasėje. Po pirmojo dalyvavimo konkurse mama atsisakė dar kada nors leisti savo vaikui dalyvauti konkurse, nes tai yra vaiko asmenybės luošinimas. Tarp profesionalų yra sočiai pagiežos ir pavydo, o ne geranoriškumo, meilės vaikui. Taip, yra tokia taisyklė, ir ne tik muzikos srityje (kalbėjau apie tai su broliu, dirbančiu dailės mokykloje), kad kuo daugiau dresūros, tuo geresni rezultatai. Bet dresiruotojai paprastai laikosi principo: tikslas pateisina priemones. Ir kaip tai paveiks augančio vaiko asmenybę, dažnai jiems dzin. Man "Yamaha" patinka tuo, kad joje svarbiausias dėmesys skiriamas būtent vaiko asmenybei, o ne grojimui ar dainavimui. Dabartiniams vaikams netinka tarybinių laikų muštro metodai.
Atsakyti
Rasma, parašiau jums až 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Treja: 10 balandžio 2010 - 11:17
QUOTE(renatyte.r @ 2010 04 10, 10:11)
Tiesiog žmogus profesionalas pasisakė, kad YAMAHA vaikų profesionaliai nemoko groti.

Na, taip tiesmukai nesakiau blush2.gif Tikrai nepažįstų visų ten dirbančių mokytojų, tiesiog svarsčiau iš principo ar įmanomas kokybiškas mokymas pagal jų metodiką, bet matyt vaižgantė teisi, čia ne vieta apie tai diskutuot smile.gif Niekam tai neįdomu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Treja: 10 balandžio 2010 - 11:28
QUOTE(renatyte.r @ 2010 04 10, 10:11)
Kad seniau visose mokyklose, ne tik muzikos, mušdavo su liniuote per rankas  biggrin.gif Jei laikotės tokios nuomonės, tikriausiai ir į paprastą vidurinę privačią mokyklą vedate?  ax.gif
Seniau ir privačių muzikos mokyklų nebūdavo, jei pamenate...  Dabar smurto nėra valstybinėse įstaigose. Dėl to mažiausiai reikėtų jaudintis  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif
Papildyta:
Jokio priešiškumo Tejos pasisakymuose nematau  schmoll.gif
Tiesiog žmogus profesionalas pasisakė, kad YAMAHA vaikų profesionaliai nemoko groti. Kiek YAMAHOS mokykloje yra mokytojų, turinčių kažkokių tarptautinių pripažinimų, laimėjimų? PVZ, mano mokytoja grojo tik kažkokioje niekam nežinomoje grupėje.

Beja, labai ačiū Tejai už šį pasisakymą, suteikėte daug naudingos info  4u.gif

Kad Jusu mokytoja nieko nepasiekus, butu neteisinga diskriminuot visus Yamahos mokytojus. O kiek tarptautiniu pripazinimu ar laimejimu turi valstybiniu muzikos mokyklu mokytojai? biggrin.gif Nesakyciau, kad jie visi visa tai pasieke. Kaip ir valstyb. muz. mok-lose, tai ir Yamahoje, manau, yra visokiu mokytoju. Pvz, mano muzikos mokyklos (kuria baigiau) mokytoja baigus tik konservatorija. O va drauge, kuri leidzia savo mergaite groti i Yamaha, mokytoja baigus Muzikos ir teatro akademija.
Papildyta:
QUOTE(Treja @ 2010 04 10, 12:20)
Na, taip tiesmukai nesakiau blush2.gif Tikrai nepažįstų visų ten dirbančių mokytojų, tiesiog svarsčiau iš principo ar įmanomas kokybiškas mokymas pagal jų metodiką, bet matyt vaižgantė teisi, čia ne vieta apie tai diskutuot smile.gif Niekam tai neįdomu.

O kokia ten ju metodika yra? kuo ji tokia bloga? g.gif Kiek maciau drauges mergaite grojancia, nieko blogo neizvelgiau. Priesingai, mergaite pagrojo kruva graziausiu kurineliu, nors mokosi groti tik metus. O va kai atsimenu muzikos mokykla, kuria baigiau, per metelius ismokdavom tik kelis kurinius - stambia forma, polifonija, etiudus ir pora pjesiu. Beje ir kruva gamu biggrin.gif kurios visai man neteike dziaugsmo.
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2010 04 10, 11:20)
tiesiog svarsčiau iš principo ar įmanomas kokybiškas mokymas pagal jų metodiką, bet matyt vaižgantė teisi, čia ne vieta apie tai diskutuot smile.gif Niekam tai neįdomu.

Kodėl neįdomu, man net labai įdomu bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(laskatarija @ 2010 04 10, 13:47)
O kokia ten ju metodika yra? kuo ji tokia bloga?  g.gif 

Ne individualus, o grupinis mokymas groti instrumentu . Mokoma po 4-5 vaikus iškart. Štai tokia metodika smile.gif Bet vat sako, kad jau tik po 2 moko, reiškia mano žinios pasenusios biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Treja @ 2010 04 10, 13:26)
Ne individualus, o grupinis mokymas groti instrumentu . Mokoma po 4-5 vaikus iškart. Štai tokia metodika smile.gif Bet vat sako, kad jau tik po 2 moko, reiškia mano žinios pasenusios biggrin.gif

Negali būti individualus mokymas, nes daug užduočių yra būtent grupinių. Juk jie per pamokėlę ne tik groja.
Atsakyti
sveiki, mums atliko Robio programos knyga su kompaktu, parduodam. Raskit i az
Atsakyti