Papasakosiu savo patirtį su Yamhos mokykla.
Pradėjome lankyti rudenį. Pamokėlės patiko. Problema tame, kad aš dažnai išvykstu į užsienį ar pas mamą į kitą miestą važiuoju pabūti su vaiku. Prašiau mokytojos, kad leistu mažiau mokėti už tą laiką, kur nelankome pamokėlių, nes man per brangu už porą apsilankymų mokėti 75 lt. O taip išeina, kad aš kiekvieną mėnesį kur nors išvykstu. Porą mėnesių leido, bet po to ne, pradėjo kalbėti, kad kad tokios taisyklės ir pan. (Kažkodėl pirmais mėnesiais ta taisyklė negaliojo...)
Ką gi, nusprendžiau pamokėlių nebelankyti. Ir ką manote? Pasirodo, kad pasirašytą sutartį ne taip lengva nutraukti. O sutartį pasirašo visi lankantys Yamahoos pamokėles. Sutartyje numatyta, kas už pirmą pamoką nieko mokėti nereikia, bet yra stojamasis mokestis, jei nusprendi toliau lankyti - 20 lt.
Toliau rašoma, kad sutartį galima nutraukti praėjus 3 mėnesiams per 10 dienų. Jei to nepadarote, sutartis automatiškai įsigalioja 6 mėn.
Kadangi aš pražiopsojau tą laikotarpį, kai buvo galima nutraukti sutartį ir man nusprandus nebelankyti, mokytoja pradėjo grąsinti, remdamasi sutartimi. Juokinga, ar ne? Tuo momentu mane ėmė pyktis. Gal man tokia mokytoja pasitaikė? Nežinau. Bet likau labai YAMAHOS mokyklos tvarka nusivylusi. Po ilgų oficialių susirašinėjimų sutartis buvo nutraukta. Nieko jie nelaimėjo, tik sugaišino savo ir mano laiką. Iki šiol nesuprantu, kam to reikėjo...
Noriu pasakyti, kad būtumėte labai atsargios. Ateiti lengva, visi maloniai kviečiami, o išeiti tai nelabai
Tuo pačiu laiku lankėme šokių pamokas Kristinos šokių namuose ir lankome iki dabar, nes ten jokių nesusiptratimų nėra buvę. Visada esame maloniai laukiami. Nusiperkame abonimentą ir galime bet kada ateiti. Mokame tik už lankytas pamokėles.
Gaila, kad Yamahoje klientas nėra vertinamas. Mano atveju jie pasirinko politiką - geriau joks klientas nei toks. Pralošė ir jie - vienu klientu mažiau, ir mano vaikas - nes nebegalime po šio incidento lankyti pamokėlių ir tobulinti vaiko muzikinių gebėjimų
Reikia atidžiai skaityti sutartį, kurią pasirašai. O jei pasirašai, o paskui reiški pretenzijas, - yra šiek tiek juokinga...
bet sutikit, kad sutartys - šablonas ir kaži ar kas ten keis, jei kas norėtų....
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 25, 18:20)
Reikia atidžiai skaityti sutartį, kurią pasirašai. O jei pasirašai, o paskui reiški pretenzijas, - yra šiek tiek juokinga...
Jei atidžiai perskaitytumėte mano parašymą, tai pamatytumėte, kad jokių pretenzijų nereiškiu
QUOTE(renatyte.r @ 2010 03 25, 21:01)
Jei atidžiai perskaitytumėte mano parašymą, tai pamatytumėte, kad jokių pretenzijų nereiškiu
Kai pretenzijų nėra, tokie postai nerašomi
QUOTE(vaižgantė @ 2010 03 25, 21:19)
Kai pretenzijų nėra, tokie postai nerašomi
Čia tema apie YAMAHOS mokyklėlę. Postai rašomi ne vien reiškiant pretenzijas, pasakojau savo istoriją ir tiek
Beja, sulaukiau ne vienos AZ iš tokių pačių mamyčių kaip aš, kurios nusivylusios mokyklėle ir papuolė į panašias situacijas
QUOTE(renatyte.r @ 2010 03 25, 19:05)
Šiuo atveju mokytojos klaida buvo leisti mokėti Jums mažiau iš pat pradžių. Tvarka vienoda visiems, o Jums buvo suteikta išskirtine išimtis, nors ir porą mėnėsių. Labai gaila, kad taip vertinate mokytojos geranoriškumą.
QUOTE(olenka @ 2010 03 25, 23:18)
Šiuo atveju mokytojos klaida buvo leisti mokėti Jums mažiau iš pat pradžių. Tvarka vienoda visiems, o Jums buvo suteikta išskirtine išimtis, nors ir porą mėnėsių. Labai gaila, kad taip vertinate mokytojos geranoriškumą.
Visiškai pritariu. Padarė mokytoja gera, na, dabar už tai SM puslapyje "gavo pylos".
nu ir kas, kad padarė, o kaip apiformino?
Nelabai suprantu kam reikia mokytojos prašyti mokėti mažiau . Juk pasirašome sutartį, kurioje aiškiai parašytos sąlygos. Jei žinai, kad ateisi tik du kartus iš keturių, už kuriuos tau mokėti per brangu, tai iškart ieškai kitos mokyklos, arba nepasirašai sutarties. YAMAHA mokykla juk ne turgus. O laiką, renatyte.r, sugaišinote visiems Jūs pati, o ne kas kitas.
QUOTE(renatyte.r @ 2010 03 25, 18:05)
Papasakosiu savo patirtį su Yamhos mokykla.
Renatyte, prieš kelis puslapius aš irgi parašiau panašų nutikimą mūsų klasėj tik dabar galvoju, kad gal mes toj pačioj klasėj ir buvom? Nes ta mergytė šokius irgi lankė
Tvarka tai nsiaubinga dėl to mes ir einam ir sergantys visoki
enine, nieks nesako, kad dvi pamokas eit, dvi neit tvarka tokia, kad net jeigu lankai pusę metų, po to mėnesiui išvažiuoji į iš anksto planuotą kelionę ir apie tai pranešęs, ir po to vėl lankai pusę metų - už tą mėnesį vis tiek privalai mokėt. Tai čia logiška?
mano draugė teisininkė nenorėjo sutarties pasirašyt, sakė, kad ji NIEKINĖ, kad jie negali liept taip įsipareigot, neleist jos nutraukt ir t.t. bet kadangi be sutarties neleidžiama lankyt - pasirašė.
QUOTE(EcceHomo @ 2010 03 26, 16:19)
Renatyte, prieš kelis puslapius aš irgi parašiau panašų nutikimą mūsų klasėj tik dabar galvoju, kad gal mes toj pačioj klasėj ir buvom? Nes ta mergytė šokius irgi lankė
enine, nieks nesako, kad dvi pamokas eit, dvi neit tvarka tokia, kad net jeigu lankai pusę metų, po to mėnesiui išvažiuoji į iš anksto planuotą kelionę ir apie tai pranešęs, ir po to vėl lankai pusę metų - už tą mėnesį vis tiek privalai mokėt. Tai čia logiška?
mano draugė teisininkė nenorėjo sutarties pasirašyt, sakė, kad ji NIEKINĖ, kad jie negali liept taip įsipareigot, neleist jos nutraukt ir t.t. bet kadangi be sutarties neleidžiama lankyt - pasirašė.
o tavo draugė teisininkė nebandė sutarties perdaryt savaip