Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

QUOTE(jaunojimistika24 @ 2009 10 07, 11:34)
noriu paklausti, gal zinote........ esu uzsiregistravusi darbo birzoje, bet pagrinde uzsiregistravau del sveikatos, o ne del ieskojimo darbo, jie man aisku siulo darbo, bet as jo nenoriu, kaip man jiem pasakyti, kad man nesiulytu, jei as atsisakinesiu mane gali isbraukti is sarasu, ar jie turi teise........man nemoka jokios pasalpos, ar turiu teise stoveti birzoj tik del sveikatos.

Birža yra ne tam kad jūs gautumėte socialines garantijas, jie darbą siūlyti privalo. Turite eiti pas darbdavį jeigu jum duoda rekomendaciją kitaip jie jus išbrauks iš sąrašų 4u.gif
Atsakyti

Iki vaikui sueis 8 metukai, gydymas tėvams yra garantuojamas valstybės 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 10 07, 13:05)
Iki vaikui sueis 8 metukai, gydymas tėvams yra garantuojamas valstybės  4u.gif

o jei yra DU vaikai tai gydimas tėvams nemokamas yra iki kol jauniausiam sueis 18metu mirksiukas.gif tikrai faktas,nes pati prieš kelis mėnesius tvarkiausi ši dalyka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 10 07, 15:18)
bet pasalpa nemokama visa gyvenima juk tik puse metu .o ka paskui zmogui daryti ??? vistiek turi eiti dirbti !

Papildyta:
taip. del to ir rasau, kad su tokiais darbdaviais anksciau ar veliau reiks susidurti, jei apie tai rasot  smile.gif
o jei apie poziuri, kad neapsimoka dirbti del pasalpos - tai as taip pat mastau - gal tie zmones ta pusmeti pailsi, o paskui atsiranda tas noras iseit i zmones, pradet dirbti...  g.gif (cia apie ta mase, kurie savo noru nenori dirbti - juk ziniasklaidoje pilna straipsniu, kad imones siuo metu ne tai kad iesko, o tai, kad negali prisisaukti darbuotoju, nes didele dalis, atvykusiu su nukreipimu is DB praso, kad darbdavys pazymetu, jog jis neatitinka kvalifikacijos ar kad etatas uzimtas...)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 07 spalio 2009 - 14:28
Sveikutės, gal galite atsakyti kokius tiksliai dokumentus reikia neštis pirmą kart einant į darbo biržą, užsiregistravimui? Dėkui
Atsakyti
QUOTE(deimapov @ 2009 10 07, 16:21)
Sveikutės, gal galite atsakyti kokius tiksliai dokumentus reikia neštis pirmą kart einant į darbo biržą, užsiregistravimui? Dėkui

pasa ir issilavinimo dokumentus.Juk dabar DB viskas kompiuterizuota, jokiu anketu pildyti nebereikia.
Atsakyti
QUOTE(bialetti @ 2009 10 07, 16:29)
pasa ir issilavinimo dokumentus.Juk dabar DB viskas kompiuterizuota, jokiu anketu pildyti nebereikia.

o darbo knygelę?
Atsakyti
QUOTE(bialetti @ 2009 10 07, 16:29)

saskaitos numeri ir pazyma is darbovietes (popierine) apie priskaiciuota/nepriskaiciuota iseitine kompensacija (jusu buhaltere zinos ta forma). dukterecia islauke 2 val., paskui leke pazymos - ir vel lauke kol ja priduos... doh.gif pridave, paskaiciavo, darba uz triju savaiciu rado pati. o uz isstoveta laika DB rugpjuti, nors ir priskaiciuota, ismokos siai dienai dar nera... "bus, laukit..." doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 07 spalio 2009 - 15:41
QUOTE(deimapov @ 2009 10 07, 16:32)
o darbo knygelę?

ne nereikia.Dar reikalinga bus pazyma is buvusios darbovietes, jei dirbote.
Atsakyti
QUOTE(Birūta @ 2009 10 07, 16:03)
netyliu. ir to netoleruoju. dauguma is ju prasigere su tais savo invalidumais.del to ir pykstu, kai isgirstu apie sukciavima bet kokiomis ismokomis. del to su giminaiciais ir nebendrauju. bet cia jau kita tema...
del to ir rasiau, kad kiekvieno atvejis individualus. ir kad laimingi, kurie aplink tokiu zmoniu nepazista - kai nereikia kokio senelio ar dedes laidotuvese prie buteliuko klausytis tokios iskalbos, kad va - tam daviau tiek, tam tiek - ir turiu invaliduma... o paskui juokas pro nuo gerimo isbyrejusius dantis... arba to, kad ateina kokia tetule, is riebumo uzimanti dvi kedes, ir guodziasi, kad pusmeti gerai gyvens, nes gaus bedarbio ismoka - jai dirbti mat neapsimoka, nes darbdavys kabinejasi ir bet kada gali atleisti (o kabinejimasis vyksta del to, kad nuo antsvorio zmogus nebepajuda ir nebesugeba atlikti darbu kas valanda po pusvalandi nepailsejusi - mat kitaip dusta...)
brrrr.....  doh.gif

Ok, tai jei netylite ir netoleruojate, tai ką darote?...Tik nebendraujate su giminėm?.. lotuliukas.gif Ir tai viskas..?..Mažai..Kartoju, skambinate į Sodrą, arba į NDNT ir pranešate kad toks ir toks yra sumokėjęs už tai kad gautų invalidumą...
Žinau žmonių kurie negali tikrai dirbti dėl sveikatos rimtų sutrikimų (ir nedirba beje), tačiau negauna ir invalidumą, nes reikia darytis operaciją, o ji kainuoja, ir nemažus pinigus, o tų pinigų iš kur gauti jei negali dirbti?....Užburtas ratas..O štai MES mokesčių mokėtojai išlaikome tokius dykaduonius kaip jūsų giminės dalis, ir jūs purkštaujate ir liejate pyktį čia ant kito žmogaus, tuo tarpu pati piršto nejudinate kad užkirsti tam kelią..Pykti ir lieti įtūžį forume ant kitų dalyvių neužtenka, reikia pradėti veikti, juolab kai savoj aplinkoj tokių yra... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(patrakusi @ 2009 10 07, 17:07)
Ok, tai jei netylite ir netoleruojate, tai ką darote?...Tik nebendraujate su giminėm?.. lotuliukas.gif Ir tai viskas..?..Mažai..Kartoju, skambinate į Sodrą, arba į NDNT ir pranešate kad toks ir toks yra sumokėjęs už tai kad gautų invalidumą...
Žinau žmonių kurie negali tikrai dirbti dėl sveikatos rimtų sutrikimų (ir nedirba beje), tačiau negauna ir invalidumą, nes reikia darytis operaciją, o ji kainuoja, ir nemažus pinigus, o tų pinigų iš kur gauti jei negali dirbti?....Užburtas ratas..O štai MES mokesčių mokėtojai išlaikome tokius dykaduonius kaip jūsų giminės dalis, ir jūs purkštaujate ir liejate pyktį čia ant kito žmogaus, tuo tarpu pati piršto nejudinate kad užkirsti tam kelią..Pykti ir lieti įtūžį forume ant kitų dalyvių neužtenka, reikia pradėti veikti, juolab kai savoj aplinkoj tokių yra... 4u.gif

be reikalo cia diskutuojam apie dykaduonius. jie naikina ne tik musu pinigus, bet ir laika. zmones cia iesko svarbios jiems informacijos. o del to ka jus isivizduojat mane darant ar nedarant - jusu vaizduotes reikalas. neprivalau cia aiskintis uz visokius tinginius. ir nenoriu tyleti, kai aiskiai matau neteisybe. taigi. uzteks jau. niekam neidomi mano ir jusu atvira diskusija. galite komentuoti ir si mano pasisakyma - man nebeidomu, jo neperskaitysiu...
tiesa, del tu giminiu - ju nepasirinksi, kaip zinot. renkames draugus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Birūta: 07 spalio 2009 - 18:04
QUOTE(Sidabrinė @ 2009 10 07, 14:37)
o jei yra DU vaikai tai gydimas tėvams nemokamas yra iki kol jauniausiam sueis 18metu  mirksiukas.gif tikrai faktas,nes pati prieš kelis mėnesius tvarkiausi ši dalyka  4u.gif

ar ne iki 8 metų?

o kaip tvarkeisi, gali plačiau papasakoti?
Atsakyti