Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo birža 4 tema

Sveikos 4u.gif
QUOTE(Ice Dream @ 2009 07 20, 17:38)
I BIRZA STOT GALI IR DIRBDAMAS PUSE ETATO,JEI NEKLYSTU ax.gif

Tai va man įdomu ar iš tiesų taip...Ir ką tokiu atveju gali gauti, o galima tikėtis? Ar tik darbo pasiūlymų kokių ar ir pašalpa kokia priklausytu?
Gal kas žinot? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Neraitė @ 2009 09 30, 09:28)
Bedarbio pašalpa mažėja po trijų mėnesių, ir visai nesvarbu ar nedirbate nes darbdavys nepriėme ar dėl to, kad jums netiko darbas ar dar dėl ko nors.
Paskutiniai 36 mėnesiai.

Šitą tai žinau. Turėjau omeny, kad jei aš atsisakau siūlomo darbo, tada man mažėtų ar kažkas būtų su ta pašalpa. Man taip tarpininkė sakė
Atsakyti
QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 09 30, 12:06)
Šitą tai žinau. Turėjau omeny, kad jei aš atsisakau siūlomo darbo, tada man mažėtų ar kažkas būtų su ta pašalpa. Man taip tarpininkė sakė

Atsisakius darbo bedarbio pasalpa nutraukiama
Atsakyti
QUOTE(Mumukas @ 2009 09 29, 23:26)

Ima ne vidurki o yra labai sukta skaiciuokle ir ima paskutiniu 36 mensiu, pradedant nuo uzpraeito ketvircio darbo uzmokesti.

Na rytoj nešiu nedarbingumo lapelį užpildyt i buhalteriją ir paklausiu kokiu principu jie paskaičiuos kiek man priklauso išeitinės g.gif Tik jie neskaičiuoja,o siūlo niekingą sumą:pvz.žmogui grįžusiam iš motinystės atostogų,negavusiam jokio įspėjimo,kad jo darbo vietos nelieka,pasiūlė-2000 schmoll.gif ir skirstomės gražiuoju,o priklauso tai apie 10000,tai nors pusę pasiūlytų.....Atrodo dirbi dirbi,atiduodi savo jėgas,sveikatą,o kartais ir po darbo pasilieki,o kai reikia skirstytis prasideda visoks šantažas,gąsdinimai.Na manęs šitas dar laukia schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsius @ 2009 09 30, 11:40)
Sveikos  4u.gif
Tai va man įdomu ar iš tiesų taip...Ir ką tokiu atveju gali gauti, o galima tikėtis? Ar tik darbo pasiūlymų kokių ar ir pašalpa kokia priklausytu?
Gal kas žinot?  ax.gif

Būsi registruota kaip ieškanti darbo. Pašalpa nepriklausys nes jūs dirbate.

QUOTE(♠Aušra♠ @ 2009 09 30, 12:06)

Jei atsisakote jums siūlomo darbo kuris atitinka jūsų išsilavinimą tada jums nutrauks pašalpos mokėjimą, o ne ją sumažins. Tiesiog neklaidinkite žmonių 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*Širdelė* @ 2009 09 28, 15:58)
 ! 
Skyrelyje "Socialinių reikalų labirintuose" draudžiama atidarinėti temas, kuriose kaupiama 50 psl. vieno-dviejų žodelių komentarų, kuriuose dalijamasi informacija - kada, kur ir kuri supermama gavo/negavo išmokas. Jūs turėtumėte suprasti tokios bendravimo formos, kaip forumas, specifiką. Forume visos žinutės saugomos neapibrėžtą laiką, o ne keletą dienų. Todėl forume priimta rašyti žinutes, kurios yra įdomios, vertingos ne keletą minučių (ypač atskiriems dalyviams), bet komentarus, kuriuos bus įdomu ir naudinga skaityti visiems lankytojams ir po daugelio mėnesių/metų nuo jų parašymo. Naudoti forumą kitokiais tikslais yra draudžiama.
Visi organizaciniai pasisakymai ir paplepėjimai (pvz. "ar jau gavote pašalpą?", "aš jau gavau", "o aš vis dar laukiu", "aš negavau") yra trinami. Paliekama tik pati svarbiausia informacija apie pašalpas. Antraip, ieškantiems konkrečios informacijos apie jas, reikės vartyti "n" puslapių ir gaišti brangų savo laiką

"Pakartojame administracijos pranešimą specialiai Kentaure, Sidabrinė:
nuoroda į skyrelio taisykles.
Atsakyti
Labas, mamos.
Reikia paaiškinimo ir patarimo: situacija tokia -
esu užsiregistravusi bedarbė DB. Galiu pasinaudoti subsidijomis darbo užmokesčiui (tiksliau - darbdavys), nes esu absolventė. Pas konsultantę buvau bene 3 kartus, gaunu kaskart kitokią info ta tema, tai pat vis skirtingą info teikia ir tų būsimų darbdavių buhalterės.
Noriu, kad mane įdarbintų pagal specialybę į subsidijuojamą vietą, subsidijuoja valstybė iki 800 Lt sumos ir tai turi sudaryti 50% atlygio. Ar teisingai suprantu, kad reiktų mane įdarbinti 1600 lt algai, kad valstybė grąžintų 800 Lt darbdaviui ? Esmė, kad aš pati sumokėsiu iš likusių pinigų visus mokesčius (savo noru, taip sutarta), kokie tik bus priskaičiuoti darbdaviui. Kokie jie?
Ir dar kiek žinau, valstybė apmoka (subsidijuoja) ir 50% mokesčių sumos. Ar tai taip?
Kokiomis sąlygomis geriausiai (su kokiu atlygiu) įsidarbinti, kad galėčiau atgauti maximum sumą iš valstybės, prieš tai "atsikvitavojusi" su darbdaviu ir kad dabdavys nenukentėtų (čia LT, visko gali būti) g.gif ?

Ačiū už patarimus 4u.gif

o gal ne čia klausiu g.gif , ne tie labirintai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo syri: 02 spalio 2009 - 13:27
Labas rytas

noriu paklausti ,jei darboviete (paskutine) yra bankrutavusi is kur pazyma gauti ?
Atsakyti
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 10 07, 09:42)
Labas rytas

noriu paklausti ,jei darboviete (paskutine) yra bankrutavusi is kur pazyma gauti ?

jei neklystu is savivaldybes.nes kai as iseidinejau is darbo po dekreto firma kaip ir bankrutavus buvo.tada darbo birzoje man pasake,kad reikia paskambinti i savivaldybe ir pasiteirauti ar ji tikrai paskelbus bankrota.
Atsakyti
QUOTE(SuperBrunetė @ 2009 10 07, 08:42)
Labas rytas

sveiki
aš kai buvau dekretinėsi ir firma bankrutavo kurioje aš dirbau.Todel man tada pamenu reikėjo važiuoti i sodra 4u.gif
Atsakyti
noriu paklausti, gal zinote........ esu uzsiregistravusi darbo birzoje, bet pagrinde uzsiregistravau del sveikatos, o ne del ieskojimo darbo, jie man aisku siulo darbo, bet as jo nenoriu, kaip man jiem pasakyti, kad man nesiulytu, jei as atsisakinesiu mane gali isbraukti is sarasu, ar jie turi teise........man nemoka jokios pasalpos, ar turiu teise stoveti birzoj tik del sveikatos.
Atsakyti
QUOTE(jaunojimistika24 @ 2009 10 07, 11:34)
noriu paklausti, gal zinote........ esu uzsiregistravusi darbo birzoje, bet pagrinde uzsiregistravau del sveikatos, o ne del ieskojimo darbo, jie man aisku siulo darbo, bet as jo nenoriu, kaip man jiem pasakyti, kad man nesiulytu, jei as atsisakinesiu mane gali isbraukti is sarasu, ar jie turi teise........man nemoka jokios pasalpos, ar turiu teise stoveti birzoj tik del sveikatos.

pirma - pagal įstatymą gali atsisakyti du kartus.
antra - aš savo konsultantei tiesiai šviesiai buvau pasakiusi, kad registravausi tik dėl soc. draudimo, pašalpos nagaunu, o darbo aš ir namie turiu iki kaklo. Konsultantė pasitaikė protinga, jokių darbų nesiųlė, pakvietė ateiti po kelių mėnesių, o pertą laiką nusiuntė į kursus, dar stipendiją gavau (tada dar ji buvo nedidelė cool.gif ).
Atsakyti